Çok sağolun yardımcı olduğunuz için ,evet ortalamam düşük malesef bu yıl artırmaya çalışacağım mutlaka.KPSS'ye çalışınca Ales de çalışmış oluyorsunuz.
Zira Ales sadece
Türkçe ve Matematik'ten oluşan ,
zamanı iyi kullandığınız takdirde gayet iyi puan alacağınız bir sınavdır.
YDS için en az 70 almalısınız - ki bazı okullar 80 ve üstü istiyor-.
YökDil sınavlarına girin , daha kolay oluyor.
Ortalamanız düşük , yükseltin derim.
Ek olarakÇok sağolun yardımcı olduğunuz için ,evet ortalamam düşük malesef bu yıl artırmaya çalışacağım mutlaka.
Bu yıl ales ve yds yapılınca girdiğimi varsayarsak (kısa sürede fazla çalışamamış olacağım ) yine de denemek istiyorum, 5 yıl geçerli olduğunu bilmiyordum.Ek olarak
Ales ve Yds sonucu 5 yıl geçerli.
Maddi olarak zorlamazsa girin ,
puanınız kenarda dursun.
Kpss zamanı ayrıca stres yapmazsınız :)
Haklısınız ilk cümlenizde bütün karpuzları kucaklamak istiyor gibi oldum.Aslında ilk hedefim hemşire olarak atanmak .Arkadaşınız hemşirelik mezunuydu değil mi ne güzel maşallah başarmış direkt başlamış.Peki okuduğu okulda mı başladı farklı okulda mı.Bana da söylemişlerdi hocalarla aran iyi olmalı ,ortalaman iyi olsa dahi torpil gerekli demişkerdi.Sınıf 100 kişi zaten hoca ne kadar beni bilebilir ki .Öncelikle karar vermen gereken şey akademik olarak ilerlemek mi yoksa kısa yoldan kpss kazanıp atanmak mi ? Bence bunun kararını verirsen tercihin kolay olacak .
Yurtta oda arkadaşım araştırma görevlisi olarak başladı su an doktora yapıyor ama o mezun olduktan sonra ALES e girdi ,not ortalaması ve üniversitedeki hocalarla arası da iyi olunca çok zorlanmadı.Zira ders olarak çok zordu baska şeye zaman ayiramadi :)
Çok sağolun fikriniz için bence de hepsini aynı anda yapmak zor ,kafama da yatan nokta bu oldu,önce atanıp hemşirelik yapmak daha sonra ales yds ciddi anlamda çalışmak sizin dediğiniz gibi.İlerisi için ortalama kasıyorum şimdilik.Bu yaz da gy gk için dershaneye başlayacağım.Benim arkadaşım şuan okuduğu okulda araştırma görevlisi olarak çalışıyor. Ama o önce atanmıştı hemşirelik yaptı sonra sınavlara hazırlandı. Şimdi ki hedefi de eğitim görevlisi olmak. Hepsi aynı anda belki zor olabilir ama başarabilirsiniz.
Haklısınız ilk cümlenizde bütün karpuzları kucaklamak istiyor gibi oldum.Aslında ilk hedefim hemşire olarak atanmak .Arkadaşınız hemşirelik mezunuydu değil mi ne güzel maşallah başarmış direkt başlamış.Peki okuduğu okulda mı başladı farklı okulda mı.Bana da söylemişlerdi hocalarla aran iyi olmalı ,ortalaman iyi olsa dahi torpil gerekli demişkerdi.Sınıf 100 kişi zaten hoca ne kadar beni bilebilir ki .