Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Sena616

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
2.662
6.724
27
Arkadaşlar bilgi almak için bu konuyu açtım .Neden internetten araştırmıyosun diyenler olabilir.Araştırdım ama yeterli denecek kadar bilgi yok.Gelelim soruma ,bu yıl hemşirelik bölümünde 3. sınıf öğrencisiyim.Ortalamam ( bu zamana kadarlık ) 2.90 .Seneye 2020 de kpss gy gk gireceğim bunun için 3.sınıfın yaz tatilinde dershaneye başlamak niyetindeyim.Şu günlerde acaba hemşirelikte araştırma görevlisi olabilir miyim nasıl olabilirim fikrini düşünüyorum.Bunun için ales ve yds girmem gerekiyormuş .Bu süreç hakkında bilgisi olan ,çevresinde başarmış olan var mı ? O zaman 4. sınıfta 3 sınava mı çalışacağım(3 sınava çalışmak yetiştirme açısından korkuttu.) Bu yıl mı başlamalıyım .Hafta içi 5 gün okul var kendi derslerimi de hafta sonu çalışıyorum. Süreci bilenler lütfen yardımcı olun çevremde kimseye soramıyorum.İlk hedef kpssden iyi alıp atanmak fakat diğerleri nasıl başarılır bilemedim.

KPSS'ye çalışınca Ales de çalışmış oluyorsunuz.
Zira Ales sadece
Türkçe ve Matematik'ten oluşan ,
zamanı iyi kullandığınız takdirde gayet iyi puan alacağınız bir sınavdır.
YDS için en az 70 almalısınız - ki bazı okullar 80 ve üstü istiyor-.
YökDil sınavlarına girin , daha kolay oluyor.
Ortalamanız düşük , yükseltin derim.

Çok sağolun yardımcı olduğunuz için ,evet ortalamam düşük malesef bu yıl artırmaya çalışacağım mutlaka.

Çok sağolun yardımcı olduğunuz için ,evet ortalamam düşük malesef bu yıl artırmaya çalışacağım mutlaka.
Ek olarak
Ales ve Yds sonucu 5 yıl geçerli.
Maddi olarak zorlamazsa girin ,
puanınız kenarda dursun.
Kpss zamanı ayrıca stres yapmazsınız :)

Ek olarak
Ales ve Yds sonucu 5 yıl geçerli.
Maddi olarak zorlamazsa girin ,
puanınız kenarda dursun.
Kpss zamanı ayrıca stres yapmazsınız :)
Bu yıl ales ve yds yapılınca girdiğimi varsayarsak (kısa sürede fazla çalışamamış olacağım ) yine de denemek istiyorum, 5 yıl geçerli olduğunu bilmiyordum.

Öncelikle karar vermen gereken şey akademik olarak ilerlemek mi yoksa kısa yoldan kpss kazanıp atanmak mi ? Bence bunun kararını verirsen tercihin kolay olacak .

Yurtta oda arkadaşım araştırma görevlisi olarak başladı su an doktora yapıyor ama o mezun olduktan sonra ALES e girdi ,not ortalaması ve üniversitedeki hocalarla arası da iyi olunca çok zorlanmadı.Zira ders olarak çok zordu baska şeye zaman ayiramadi :)

Haklısınız ilk cümlenizde bütün karpuzları kucaklamak istiyor gibi oldum.Aslında ilk hedefim hemşire olarak atanmak .Arkadaşınız hemşirelik mezunuydu değil mi ne güzel maşallah başarmış direkt başlamış.Peki okuduğu okulda mı başladı farklı okulda mı.Bana da söylemişlerdi hocalarla aran iyi olmalı ,ortalaman iyi olsa dahi torpil gerekli demişkerdi.Sınıf 100 kişi zaten hoca ne kadar beni bilebilir ki .

Benim arkadaşım şuan okuduğu okulda araştırma görevlisi olarak çalışıyor. Ama o önce atanmıştı hemşirelik yaptı sonra sınavlara hazırlandı. Şimdi ki hedefi de eğitim görevlisi olmak. Hepsi aynı anda belki zor olabilir ama başarabilirsiniz.

Çok sağolun fikriniz için bence de hepsini aynı anda yapmak zor ,kafama da yatan nokta bu oldu,önce atanıp hemşirelik yapmak daha sonra ales yds ciddi anlamda çalışmak sizin dediğiniz gibi.İlerisi için ortalama kasıyorum şimdilik.Bu yaz da gy gk için dershaneye başlayacağım.

Esasen böyle bir plani yoktu ama hocalar sayesinde kafasina girdi :) önce mezun okuduğu okulda araştırma görevlisi olarak başladı ,daha sonra öğretim görevlisi olarak meslek yüksek okulunda derslere girdi şu an başka bir üniversitede doktora yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…