• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilgisayarım…lütfen bozulmasın…

minikprenses99

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2022
8
3
1
25
Kızlar selamlar,
Dün akşam kardeşim bilgisayarı kullanırken vazoyu devirmiş tüm su bilgisayarın altına gitmiş. Fön makinesiyle kurutmakta çalıştık ki bu da yanlış bir şeymiş aslında:( Şu an touchpadim çalışmıyor :( Yanlış bir şey de yapmak istemiyorum. Yardımcı olabilecek biri var mı ne yapmalıyım? :(

Kapağını açmayı düşündüm ama kapak açılınca garanti karşılamıyormuş. Garantisi devam ediyor ama dökülmesi de garanti kapsamına girer mi bilemedim. Evdeki tek bilgisayar ve fiyatlar uçmuş durumda lütfen düzelsin 🤲🏻😞

Su az miktarda olsa iyice kuruduktan sonra hiç sudan bahsetmeyip sadece arızadan bahsedip garantiye verin belki yaparlar derdim ama su çok olduğu için illa ki içinde damlalar falan kalır. Geçmiş olsun.

Su garanti kapsamına girmez kurumasını bekleyin iyice açmayın ;) zamanla oksitlenme olacaktır her parcası tek tek bozulur gibi geliyor 😑 bide telefonlarda birşey oluyordu su kactıgını anliyorlardı ne kadar kurursa kurusun emici bi kagıt gibi rengi değişiyordu su gelince

onu zaten siz acamazsiniz acsaniz da kapatmasi kolay olmaz yani her sekilde servise gitmesi gerek. mumkunse asusun kendi servisine goturun, herhangi bir tamirciye degil. ama tamiri cok fazla tutmaz, garantisi oldugu icin bi tik daha indirimli olabilir yani benim bildigim asus bu sekildeydi.

size cok gecmis olsun ama aklinizda bulunsun laptoplara sivi dokuldugunde ilk once hemen bezle kurulayip daha sonra ekrani acip o sekilde asagi dogru birakmak lazim cihazi. en az 24 saat acmamak lazim. herhangi bir sekilde isi veren bir islem de yapmamak lazim.

Pirince yatırın bir süre. Benim telefonuma girmişti su çalışmıyordu. Pirinçte beklettim sonra düzeldi. Daha da olmazsa teknik servise götürün.

Keske kurutma makinesi kullanip, bilgisayarı açmasaydiniz. Bilgisayari hic acmayin hatta bataryasini cikartin ve en az bir gece pirinc icinde bekletin. Pirincin birazini bilgisayarin altina birazini ustune koyun

garantiye gönderin ,bazıları müşteri memnuniyeti için yapabiliyor ücretsiz eğer ücretli de olsa en makul olanı yapıyor
yetkili servise gönderin mutlaka

Gecenlerde kuzenim pc ye baya su dökmüş, tamamen kapanmis acilmamis pc. Meger bu durumlar icin pc nin emniyet sigortaları varmis icinde, o atmış. Garantiye gonderdi, sigortalari acip geri gondermisler. O şekil bir sey olabilir. Bir sure kullanmadan tamamen havalanmasini bekkleyin, hala calismiyorsa servise gonderin

Pirince yatırın bir süre. Benim telefonuma girmişti su çalışmıyordu. Pirinçte beklettim sonra düzeldi. Daha da olmazsa teknik servise götürün.
şu an benim telefonum da çalışmıyor. çarşamba akşamı yağmurda ıslandı, ama çok ıslandı, ben farkında değildim. Sonra ekranı pır pır etti kapandı, bir daha açamadı (ekran). Telefonu pirince yatırdım. Kendi kendine ötmeye başladı sonra sim kartını çıkardık tekrar pirince yatırdık. Şu an pirinçte. (en az 2 gün kalması lazım diye okuduk nette). Telefonu denemeye korkuyorum çalışmazsa diye çünkü herşeyim ama herşeyim benim için değerli resimler, dökümanlar, tarihler, mesajlar ve adres defterim telefonda.
Sizin nasıl oldu?

Back