• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilginize ihtiyacım var yardım edin!

bugunyinecokguzelim

eski 2323
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
446
0
116
35
Elazığ
canlar ben lise mezunuyumm 2006 yanlış olmasın tam aklımda deil ama neyse.bu yıl kpss ye girmeyi düşünüyorum.ama pek bir bilgim yok tek bildiğim memur olarak atanacağım tabi eğer güzel bir puan alırsam.sormak istediğim şu kaç puan almalıyım kaç soru çıkıyo ve ben bu sorulardan kaç net bırakmalıyım?????

Canmcmm 75 genel yetenek 75 genel kültür olmak üzere toplam 150 soru çıkıyo.alman gereken puana gelince açıkçası rahat 85 puanın üzerine çıkman gerekiyo önlisans yada lisans mezunu olsan bu puan dahada düşebilirdi ama şuan durum böyle çünkü giren aday sayısı çok..ama azmedersen yaparsn olmicak bişi diil.umarm birzda olsa yardmcı olabilmişimdr.herşey gönlünce olsn...

Canmcmm 75 genel yetenek 75 genel kültür olmak üzere toplam 150 soru çıkıyo.alman gereken puana gelince açıkçası rahat 85 puanın üzerine çıkman gerekiyo önlisans yada lisans mezunu olsan bu puan dahada düşebilirdi ama şuan durum böyle çünkü giren aday sayısı çok..ama azmedersen yaparsn olmicak bişi diil.umarm birzda olsa yardmcı olabilmişimdr.herşey gönlünce olsn...

genel yetenek sorularını lise mezunları yapmıyor diye biliyorum ben yanlış mı biliyorum acaba ?

handan canım çok teşşekkürederim tabiki yardımcı ols-dun ama bende diğer arkadaş gibi yani perşin gibi biliyordum yanlış mı biliyoruz biz şimdifisfisfis

genel yetenek: türkçe+matematik

genel kültür: tarih+coğrafya+vatandaşlık

bu şekilde sınıflandırılıyormuş kafamız o yüzden karışmış :)

Lise mezunları KPSS de Genel Yetenek ve Genel Kültür yapmak zorundalar. Zaten cumartesi tek oturumda tek kitapçıkta her ikisi mevcut

Genel Yetenek 37 Türkçe 38 Matematik Toplam 75
Genel Kültür 37 Tarih 23 Coğrafya 15 Vatandaşlık Toplam 75
olmak üzere 150 sorulur bir sınav

Türkçe
Sözcük bilgisi %5
Dil bilgisi %10
Anlatım özellikleri %5
Okuduğunu anlama %30

Matematik
Sayılarla işlem yapma %10
Matematiksel işlemlerden yararlşanma %10
Problem çözme %20