bilezik gramı ve fiyatı??

kirmizibisiklet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2012
186
10
118
kızlar nişanlımla bilezik almak için model arayışındayız da aklıma bir soru takıldı. birkaç kuyumcuda bilezik sorduk işçiliği olmayan şu linkteki gibi modellerden
14 Gr. YSK 22 Ayar Bilezik | hızlıal.com

bize bu bileziğin fiyatını hesaplarken 24 ayar gr fiyatından hesapladılar benim bildiğim 24 ayar bilezik olmaz 22 ayar olur. bu bileziği de 22 ayar altının gram fiyatına göre hesaplamaları gerekmez miydi?yoksa o fark aldıkları işçilik fiyatı mı? :97::97:

canım o bilezik 22 ayar ve tabiki 22 ayar üzerinden hesap edecekler.. 24 ayar bilezik ben hiç duymadım :44 bileziğin aynısını 1 hafta önce biz aldık işçiliği yok.. bizim aldığımız 20 gr dı ve 1.550 tl ödedik

yanlış biliyorsun canım bileziklerin 18-22-24 ayar olanları var aynı model olmuş olabilr amam ayarı farklıdır

çok teşekkür ederim cevabınız için yani mantıklı olan da bu zaten bize kuyumcu neden öyle dedi anlamadım doğrusu :44:

ben bir altın yatırımcı olarak artık kuyumcu hesabını ögrendmm çok iyi bliyorum yeni alınan altın 24 ayar altın fyatından satılıyor işcilksiz olanlarıda şöyle bilirsin kaç grsa altın fiyatından çarpıp o fiyatı verirsin ondan yüksek istiyosa işcilik yok dip işcilik alan çok kuyumcu var söylim

aynen canım o aradaki fark işçilik oluyo. maliyeti hesaplayıp vereceğin işçiliği bilerek pazarlık edersen daha iyi olur.

bileziğin gr x 916= sonuç: bieziğin içinde katkı hariç 24 ayarlık gramaj ( has altın)
22 ayar bir bilezik için hesaplama örneği
örn; 22,03gr x 916 = 20.179 gr (hası)
SONRA ÇIKAN 24 AYARLIK HASI O GÜNÜN KUYUMCULAR ODASI TARAFINDAN İLAN EDİLEN 24 AYAR GR FİYATIYLA ÇARPIP MALİYETİ BULUYORUZ. VE ENNİHAYETİNDE KEKLENMİYORUZ:):):)
20.179 GR HAS X 88,50 TL= 1785 TL MALİYETİ

HADİ BU ADAM TOPTANCIDAN ALIRKENE 20 TL İŞÇİLİK ÖDESE 1805 TL KENDİNE GİRİŞİ

50-100 DE ADETTENDİR KENDİ KAZANCAK 100 TLE KADAR MÜBAHTIR. YANİ 22.03 GR BİLEZİĞİ 24.10.2014 CUMA TARİHİNDE 1905 TL ALABİLMEYİ BAŞARIRSANIZ BAYAĞĞĞ KARLI BİR ALIŞVERİŞTİR BU... HELELLEŞİN DERİM!
BOZERKEN MALİYET TUTARINA BOZARLAR 120 TL AYNI GÜN BOZARSANIZ EDECEĞİNİZ EN KARRLI ZARARDIR...
HE BİR KAÇ ZAMAN SONRA HAS GR FİYATI ALDIĞINIZ TARİHTEK,NDEN YUKSELİRSE. SİZDE ZARARINIZI TOLERE ETMİŞ SAYILIRSINIZ...

UMARIM FAYDALI OLABİLMİŞİMDİR.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…