Bileziğin kıvrılması

Cnm sana bı detay yazacağım bundan sonra ki altın alım satımında Altın değerinde olur :)
Bir bilezik künye vs bozduracağın zaman önce kaça alırsın de. Sana verdiği fiyatı kaç gramsa böl.
Sonra has altının gramını sor.
Bozdurdugun altın diyelim 5 gram sana dediki 1000 TL veririm.
Hasın gramı da 250 TL diyelim.
Yani senden 250 TL daha kar edecek.
Tatlım kuyumcuya güven olur mu?
İşini iyi yapanları bı kenara koy, hepsi kadınları tavuk tüyü yolar gibi yolar.
Senden hem satarken kar eder, hemde alırken.
Sana yarın inşallah 1350 TL ni vereceğini sanmam.
İnşallah beni yanıltırda kuyumcudan paramı aldım dersin.
Bı de şu aklında bulunsun bilezik yatırım amaçlı alacaksan. Düz yani RAY bilezik al kalınları da var inceleri de bütcene göre al.
Alırken havaya işçilik parası ödemezsin.
Bozdururkende karın iyi olur.
Ben bu işleri iyi bildiğim için beni hiç bir kuyumcu kaziklayamaz. Evlenirken 10 tane düz kalım Ray bilezik almıştım. İşcilik parası vermemek için.
Süpersin,attım cebe:)

Yatırım amaçlı alacaksanız ata altın-cumhuriyet altını-burma bilezik alabilirsiniz. Bileziği takmak için de kullanacaksanız bileğinizin kalınlığına göre değişir ama 10-15g altı olmamalı. Ufak pazarlık yapmayı unutmayın. Kara geçmek al sat fiyatında farklılık olduğu için kusa sürede olmaz.
Ben o annelerimizin yengelerimizin zamanındaki Ajda bileziklerini begeniyorum hala.Zarifler.10 gramlık almıştım gayette sağlamdı,eğilmiyordu bile.Ama eğer tel gibi değilde inceltlmiş olsaydı kırılabilirdi tabii.

Süpersin,attım cebe:)
At cnm mutlaka lazım olur.
Has altın 22 ayar için geçerli ama.
Zaten 22 ayar altındaki ayar takılarda zarar fazla olur.
Hiç bulaşma 22 ayar altındaki altına.
Zaten altından kar ediyorsun, birde işçilik adı altında bari makul bı kar iste.
Felaket kazıklıyorlar.

Felaket kazıklıyorlar.
Katılıyorum,çeyrek olsun 22 ayar olsun,kaybettirmez.Peki şuna ne diyorsun.Örneğin eski model beğendiğim bir bilezik aramıştım,kuyumcu siparişle yaptırabileceğini söylemişti .Parasını ortada birşey yokken vereceğim,güvenememiştim.Bunda neye dikkat edilmeli sence o_O

Katılıyorum,çeyrek olsun 22 ayar olsun,kaybettirmez.Peki şuna ne diyorsun.Örneğin eski model beğendiğim bir bilezik aramıştım,kuyumcu siparişle yaptırabileceğini söylemişti .Parasını ortada birşey yokken vereceğim,güvenememiştim.Bunda neye dikkat edilmeli sence o_O
Benim babam kapalı çarşı da kuyumcuydu.
Atölyemiz vardı.
Babamın da bir ortağı var adam nasıl biliyormusunuz namaz, niyaz hepsi on numara beş yıldız bir gün bu ortağı babasıyla kilo kilo altın getiriyorlar.
Babam şaşırmış nereden bu die su an yazarken bile sinirlerim bozuluyor.
Altın sekiz ayar ya sekiz ayar altın tenekedir.
Buna 22 ayar vuracaksin demişler babama. Patent babama aitti.
Babam siz harama bulaş diyorsunuz ben yapamam demiş.
Ki ortaklar düşün bu altının nereden geldiğini babam bilmiyor.
Sen bu altına damga vurmazsan biz ortaklıktan çekiliriz diyorlar.
Ve öyle bi oyundu ki bu babam yapmadı. Ortaklıktan çekildiler.
Öyle zor bı zamanmis ki babam için döndüremedi kendini iflas ettik.
Babam bize haram hiç yedirmedi.
Sonra baska bı iş yaptı Allah gene yüzümüze baktı.
He sonra işleri bı iyi bı kötü gitti babamın ama harama bulaşmadi.
Daha neler yapıyorlar neler anlatsam inanın sok sok olursunuz.
Güvendiğin bı kuyumcuysa yaptır ama kaç gram olacak kaç ayar olacak, kaç para isticek dediğim gibi 22 ayar olacaksa bilezik has altının gram fiyatı ile yaptiracagin bileziğin gramını çarp istediği fiyata bak çok kaziklayacaksa yaptırma.
Öyle para kolay kazanılmıyor.
Bı uyanık kuyumcular sanki.
Annem der ki bı kuyumculara bı kasaplara güven olmaz.
Kocası kuyumcuydu dönen dolapları biliyordu, babası da kasapmış ette dönenleri biliyor :):):):):)

Benim babam kapalı çarşı da kuyumcuydu.
Atölyemiz vardı.
Babamın da bir ortağı var adam nasıl biliyormusunuz namaz, niyaz hepsi on numara beş yıldız bir gün bu ortağı babasıyla kilo kilo altın getiriyorlar.
Babam şaşırmış nereden bu die su an yazarken bile sinirlerim bozuluyor.
Altın sekiz ayar ya sekiz ayar altın tenekedir.
Buna 22 ayar vuracaksin demişler babama. Patent babama aitti.
Babam siz harama bulaş diyorsunuz ben yapamam demiş.
Ki ortaklar düşün bu altının nereden geldiğini babam bilmiyor.
Sen bu altına damga vurmazsan biz ortaklıktan çekiliriz diyorlar.
Ve öyle bi oyundu ki bu babam yapmadı. Ortaklıktan çekildiler.
Öyle zor bı zamanmis ki babam için döndüremedi kendini iflas ettik.
Babam bize haram hiç yedirmedi.
Sonra baska bı iş yaptı Allah gene yüzümüze baktı.
He sonra işleri bı iyi bı kötü gitti babamın ama harama bulaşmadi.
Daha neler yapıyorlar neler anlatsam inanın sok sok olursunuz.
Güvendiğin bı kuyumcuysa yaptır ama kaç gram olacak kaç ayar olacak, kaç para isticek dediğim gibi 22 ayar olacaksa bilezik has altının gram fiyatı ile yaptiracagin bileziğin gramını çarp istediği fiyata bak çok kaziklayacaksa yaptırma.
Öyle para kolay kazanılmıyor.
Bı uyanık kuyumcular sanki.
Annem der ki bı kuyumculara bı kasaplara güven olmaz.
Kocası kuyumcuydu dönen dolapları biliyordu, babası da kasapmış ette dönenleri biliyor :):):):):)
Babam esnafken alışveriş yaptığı,çocukluğumuzu bilen bir kuyumcu.Ama güveniyormuyum hayır.Hediyelik çeyrek vs alırken indirim yapıyor,yersen.Ama işte hiç bilmediğimden iyidir.Bravo babanıza:9::9::9:
Eli öpülecek adammış✩✩✩✩✩

Tamam cok tesekkür ederim yorumunuz için. Peki bisey sorucam ben bu bilezikten kâr etmek için aldım ama şimdi geri versem 1000 tl oluyor nasıl kâr edicem uzun yıllar durmasımı gerekiyor?
Bana dediki kullanma bozdurmak istediğin zaman aldıgım paraya bozarim dedi.
Şimdi 1-2 ay sonra böylece versem acaba kabul eder mi..çünkü en iyisi üstüne koyup daha iyi bisey almk sanırım
Hic ayni fiyata alir mi kuyumcu muhtelemen sizi 5_6 ay sonra bozdurursunuz zannetti o zamanda altin fiyatlari yüksek olsa size kardasiniz diye ayni paraya alacakti,belki 6 ay sonra satarken 1600 yada 1700 edecek ayni para olur mu hic,bozdurmayin boyle diyen birisine guvenmem ben 1000 lira anca verir gibi eger yatirimlik alirsan en az 10 gram al burma tarzi yada duz bir kosede dursun,yada gram,ceyrek tam.altin al.

Felaket kazıklıyorlar.
altın değeri 700 tl olan künyeye 2900 istedi ata.....ay .ne işçilikmiş be dedim sanat eseri mübarek

altın değeri 700 tl olan künyeye 2900 istedi ata.....ay .ne işçilikmiş be dedim sanat eseri mübarek
Dinimizde bir malın üzerine karı koyup satarsın, aldığın kar piyasa satış fiyatının çok ustundeyse haramdır.
Ürün kârı ile birlikte atıyorum 500 tl ise 800 tl satmak haram.
Ay babam kuyumcu olmasaydı inan beni de çok kazıklarlardı.
O haram paralar hepsinin ağzından burnundan rabbim çıkarıyor.
Şu isim yapmış kuyumcular neyse fazla bişey yazmak istemiyorum.
Biz o paraları bı kuyumcu gelsin bizi kaziklasin zengin olsun diye kazanmıyoruz.
Ben kadınların yerinde olsam almam.
Yatırım amaçlı altın dışında bunlara para kazandırma bak hepsi nasıl kuzu olur.
Tabi ki bu altının işçiliği olur her işte olduğu gibi ama bu alınan paralar değil.

Hic ayni fiyata alir mi kuyumcu muhtelemen sizi 5_6 ay sonra bozdurursunuz zannetti o zamanda altin fiyatlari yüksek olsa size kardasiniz diye ayni paraya alacakti,belki 6 ay sonra satarken 1600 yada 1700 edecek ayni para olur mu hic,bozdurmayin boyle diyen birisine guvenmem ben 1000 lira anca verir gibi eger yatirimlik alirsan en az 10 gram al burma tarzi yada duz bir kosede dursun,yada gram,ceyrek tam.altin al.
Ya şöyle bişey var aynı paraya alacak cünkü ben orda esimi aradım açmadı baya bi kararsızlık yaşadım habersiz alıyorum diye. Oda bi sıkıntı olursa aksam getir geri alırım dedi. Yani adam zaten tanidk biraz. Eşimden yana sorun oldu diyipte verebilirim de . Güvenilmicek biri degil aslında . Oda dedi büyük altın felan al diye.
Gitti gidiyor, n11 ,gibi sitelerde aynı modeller 14 ayar 1000 tl felan..
Ben 800tlye 14 ayar alıcaktım alma zarar edersin dedi. Büyük yada ceyrek altın veriyim sende üstüne biriktir sonra bilezik al dedi keşke öyle yapsaydım ya.
Bana ordayken sadece kullanma aynı fiyattanda alırım dedi.. neyse dursun bakalım şimdilik dediğiniz gibi belki artar kâr ederim

Ya şöyle bişey var aynı paraya alacak cünkü ben orda esimi aradım açmadı baya bi kararsızlık yaşadım habersiz alıyorum diye. Oda bi sıkıntı olursa aksam getir geri alırım dedi. Yani adam zaten tanidk biraz. Eşimden yana sorun oldu diyipte verebilirim de . Güvenilmicek biri degil aslında . Oda dedi büyük altın felan al diye.
Gitti gidiyor, n11 ,gibi sitelerde aynı modeller 14 ayar 1000 tl felan..
Ben 800tlye 14 ayar alıcaktım alma zarar edersin dedi. Büyük yada ceyrek altın veriyim sende üstüne biriktir sonra bilezik al dedi keşke öyle yapsaydım ya.
Bana ordayken sadece kullanma aynı fiyattanda alırım dedi.. neyse dursun bakalım şimdilik dediğiniz gibi belki artar kâr ederim
Kullanma aynı fiyattan alırım diyen birine güvenme derim aynı fiyattan kimse almaz,altının fiyatı yükseldi diyelim yine mi aynı fiyattan alacak,ayrıca sana bir tavsiye altın alacağın zaman yada bozduracağın zaman ilk girdiğin kuyumcudan alma ve bozdurma hele tanıdıkla iş yapma,5-6 kuyumcu gez arada ki farkı o zaman görürsün.

Back
X