Aslında artık böyle yapmalıyım dedim ben deÖzel ders veren arkadaşlarım var. Parayı her dersin başında alıyorlar, aylık ödeme şeklinde değil. Dolayısıyla sadece yaptığı dersin ücretini almış oluyorlar.
Günlük veririm ben de bundan sonrabenim kızım keman dersı yapıyor bır kaç defa bızden kaynaklı bır defa da hocadan kaynaklı ara verdık telafılerınıyaptı ve gunluk alıyor
Merhaba herkese
İkiz çocuğum piyano dersi alıyor
Piyano hocamız derse başladığımız gibi aylık ücreti peşin alıyorum dedi
Ben de sorgulamadım araştırmadım verdim.
Geçen ay 1 dersimize gidemedik (aylık 4 saat) ve önceden bilgim olursa sonra telafi yaparız dedi bilgi verdik ve telafiyi yapmadı ama 4 saatlik ders ücretini vermiş olduk.
Bugün yeni ay için ücret başlangıcı deyince ama telafiyi yapmadık bugün o güne hesaplansın dedim.
Birden pençelerini çıkardı :) bambaşka biri oldu ben olmasam belki kavga çıkacaktısanki hiç telafi konuşulmamış gibi davrandı bi şekilde üste çıktı..Ben de tamam deyip çıktım ama sinirden çatlıyorum.
Eve geldim biraz araştırdım başka yerleri aradım sordum fiyatları aşağı yukarı aynı,ama çocuklarım asla değiştirmek istemiyor öğretmeni.
Öğretmen değiştirmek gibi bir düşüncem yok Şuan için.
Size sorum şu böyle özel derslerin telafisi olur mu?
Aylık ödemeler önceden mi yapılır ders yapıldıktan sonra mı yapılır ?
Teşekkür ederimÜniversitede piyano hocası, opera sanatçısı, epey bir unvanı falan olan, özel derste veren 30 yıllık piyanist arkadaşıma okudum, "dünyanın çivisi çıktı artık resmen, bu ne terbiyesizlik, çok yazık... cık cık cık" dedi.
Kendisi hayatı boyunca "aylık" diye bir şey talep etmedi, eden birini de tanımıyoruz.
Belki biz bilmiyoruzdur, belki artık böyledir onu bilemem, ama şaşkınlıkla okudum ve arkadaşımla paylaştım.
Telafi olmaması diye bir şey imkân dahilinde değil, dedi.
Hatta, konu sahibi uyduruyor olmasın dedi, yok eski aşina olduğum bir üye dedim.
Şaşkınlığımızı da sizinle paylaşmak istedim.
Özel ders dediğin saatlik olur. Yani yapmadığı derslerin parasını almamalı. Değiştirmelisiniz bana kalırsa.Merhaba herkese
Geçen ay 1 dersimize gidemedik (aylık 4 saat) ve önceden bilgim olursa sonra telafi yaparız dedi bilgi verdik ve telafiyi yapmadı ama 4 saatlik ders ücretini vermiş olduk.
Bugün yeni ay için ücret başlangıcı deyince ama telafiyi yapmadık bugün o güne hesaplansın dedim.
Birden pençelerini çıkardı :) bambaşka biri oldu ben olmasam belki kavga çıkacaktısanki hiç telafi konuşulmamış gibi davrandı bi şekilde üste çıktı..Ben de tamam deyip çıktım ama sinirden çatlıyorum.
Eve geldim biraz araştırdım başka yerleri aradım sordum fiyatları aşağı yukarı aynı,ama çocuklarım asla değiştirmek istemiyor öğretmeni.
Ben aldırmıştım kızıma piyano dersi ama aylık ödeme yapmıyorduk. Ders sonunda ödeme yapıyorduk. Başta aylık ödeme mantıklı değil. O zaman 4 ders biter öyle aylık ödeme olur. Diğer türlü hastalık vesaire gidilemeyen her ders parası boşa gider yani. Ayrıca baştan telafi konuşulmuş neden kabul etmiyor. Daha bir ay olmuş ben olsam değiştiririm hocayı çocuklar başkasına da alışır ama bu hocayla uzun gitmez ben söyleyimMerhaba herkese
Ders başına ücret ödeyecek şekilde anlaşın yeni halinde illaki devam edecekseniz.Aslında artık böyle yapmalıyım dedim ben de
Yapmayacağı dersin parasını vermektense dersini yapsın öyle vereyim diyorum
Bu şekilde her türlü biz mağdur oluyoruz
Hem paramız gidiyor hem dersi almamış oluyoruz