• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilenler yardımcı olabilir misiniz?

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.272
13.932
298
Kızlar merhabalar.
Net hatırlamıyorum ama haziran başlarında eski ev sahibimi şikayet etmiştim hakaretten dolayı.
Evde çıktıktan sonra depozitomuz da içeride kaldı,onun dışında 250 gibi bir para vermiştik mutfak dolaplarını yaptırmak istediğini ve bizim de destek olmamızı istediğini söylemişti,3 senedir o evde yaşıyorduk kiramızı da gayet düzenli veriyorduk. Biz de tamam dedik verdik. Dolaplar yapıldıktan 1 ay sonra biz evi satıcaz dediler biz de ev aramaya başladık ve kısa sürede bidaha ki kira gelene kadar ev bulup kira günü taşındık. O ay kirasını da vermiştik,depozitomuz da içeride kaldı. Verdiğimiz 250 tl yi de geri almadık. Buna rağmen evde 5 yıllık boya haliyle dökülmeye başlamıştı tavanlardan patır patır dökülüyordu bazı yerlerde çatlaklar oluşmuş ama bunun bizimle bir ilgisi yoktu. Boya eskimiş olduğundan kaynaklanıyordu evde zarar verdiğimiz bitek bişey vardı. Onu da depozitodan alsın madem diye düşündük yaptırmadık. Çok da para tutacak birşey değildi zaten,bide bir iki delik tv duvara monte etmiştik o. eve girdiğimizde boya yapılmamıştı,bina yapıldığı günkü boyayla duruyordu.
Buna rağmen eşime evi de boya helalleşelim demiş,eşim de gerekeni söylemiş bu eve bu şekilde girdik üstelik sana dolap parası verdik kapıları boyattık diye söylemiş ama adam ısrarla para istemiş.
Eşim bunun üzerine sinirlenip elini bile uzatıp helalleşmeden gitmişti ama kötü bir söz etmedi,yanında komşumuz da vardı o şahit. Aradan 1 hafta geçti iş yerimize gelip kapının önünde hakaretler yağdırmaya başladı şerefine hakaret etti.. eşim git sonra konuşuruz böyle olmaz demesine rağmen üstüne gidip bağırdı. Eşim şikayet etmedi,bikaç kez eşim yokken geldi para istemeye ben sakince gönderdim. Birgün eşiyle birlikte geldi,oturdular kahve ikram ettim ortam gerilmesin istedim açıkçası. Kahvesini içerken bana bir faturadan bahsetmeye başladı,bende imkansız ödedim çıkmadan 1 gün önce demiştim. Ama bir dahaki ay gelen faturaymış bunun üzerine abone numarasını aldım tamam hallederim dedim.
Gerçekten de ödeyecektim ki eşime hakaretler yağdırmaya başladı yine şerefine laf etmeye başladı ve ben yeter artık buraya gelip bu şekilde konuşamazsınız bahsettiğiniz kişi benim eşim buna hakkınız yok yeteri kadar iyi davrandık diyip kapıyı gösterdim ve dışarı çıkın dedim.
Üzerime doğru kahve fincanını fırlatmaya çalıştı,eşi elini koymasaydı bana gelirdi,o yetmedi üzerime yürümeye başladı araya elemanlar girdi ve zorla dışarı çıkardık. Kamera kayıtlarını alıp polise şikayet ettim.
Ama o günden beri evime ne kağıt geldi ne birşey. dosya mahkemeye gitmiş daha sonra gidip sordum şikayet ettiğim yere ama herhangi bir uyarı birşey gelmedi. Bu süreç ne kadar sürüyor bilgisi olan var mı? Davanın açılıp açılmadığını nasıl öğrenebilirim? Uzun oldu ama detaylı yazıp konu anlaşılsın istedim.
Kusura bakmayın uzun olduysa .. şimdiden yardımlarınız için teşekkürler :KK200:

Haziranda olduysa yaz sebebiyle beklemiştir. Ama eylülde devam eder kaldığı yerden mahkeme işleri. 2 ayda çözülür diye tahmin ediyorum, kalabalık bir şehirde mi ikamet ediyorsunuz?
E devlet kullanıyorsanız oradan takip edin en iyisi. Dilerim hak ettiğinizi alırsınız. Terbiyesizliğin haddini bilecekler.

Malesef e-devletten bakamıyorum çünkü ben yabancı uyrukluyum. Geçici TC numaram var ama e-devlet kullanamıyorum. O yüzden burdan sormak istedim. Evet tahmin ettiğim gibi yaz tatiline denk gelmiş olabilir diye düşündüm. Peki bana telefonla mı bilgi verilecek yoksa eve mı kağıt gelecek bilginiz var mı? Bir arkadaşım msj geliyor demişti bana?

Malesef e-devletten bakamıyorum çünkü ben yabancı uyrukluyum. Geçici TC numaram var ama e-devlet kullanamıyorum. O yüzden burdan sormak istedim. Evet tahmin ettiğim gibi yaz tatiline denk gelmiş olabilir diye düşündüm. Peki bana telefonla mı bilgi verilecek yoksa eve mı kağıt gelecek bilginiz var mı? Bir arkadaşım msj geliyor demişti bana?
Buna benzer bir olay olduğunda evime hem kağıt yollandı, hemde telefonuma sms gönderildi. Muhtemelen eli kulağında size dönüş olur diye düşünüyorum.
Aslında bende yabancı uyrukluyum. Türkiye'de evliyim. Bir yolu yok mudur bilemedim almanın.
Dilerseniz bir iki hafta sonra tekrar bir uğrayın. Süreç hakkında belki bilgi alabilirsiniz. Ama şikayetinizi geri çekmeyin, iyi yapmışsınız.

Buna benzer bir olay olduğunda evime hem kağıt yollandı, hemde telefonuma sms gönderildi. Muhtemelen eli kulağında size dönüş olur diye düşünüyorum.
Aslında bende yabancı uyrukluyum. Türkiye'de evliyim. Bir yolu yok mudur bilemedim almanın.
Dilerseniz bir iki hafta sonra tekrar bir uğrayın. Süreç hakkında belki bilgi alabilirsiniz. Ama şikayetinizi geri çekmeyin, iyi yapmışsınız.

Ben de Türkiye'de evliyim :)
Şikayetimi geri çekmem için oğulları gelip güzel bir dille özür diledi,ben de o zaman uzlaşacağımı söyledim fakat daha sonra bu fatura yüzünden bir ortak arkadaşıma "ödeyecekler işleri ne inadına alıcam" gibi bir kelime kullandığı için şuan şikayetimi geri almaktan vazgeçtim. Bana da msj çekmişti faturayı ne zaman ödersiniz diye ben de ödemeyeceğimi o kadar hakaretten sonra bunu yapmayacağımı belirttim. Daha snra da bu tarz kelimeler kullanmış ve vazgeçtim davayı geri çekmekten. Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz :)

Ben de Türkiye'de evliyim :)
Şikayetimi geri çekmem için oğulları gelip güzel bir dille özür diledi,ben de o zaman uzlaşacağımı söyledim fakat daha sonra bu fatura yüzünden bir ortak arkadaşıma "ödeyecekler işleri ne inadına alıcam" gibi bir kelime kullandığı için şuan şikayetimi geri almaktan vazgeçtim. Bana da msj çekmişti faturayı ne zaman ödersiniz diye ben de ödemeyeceğimi o kadar hakaretten sonra bunu yapmayacağımı belirttim. Daha snra da bu tarz kelimeler kullanmış ve vazgeçtim davayı geri çekmekten. Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz :)

Hep dua ederken derim Allah iyi temiz insanlarla karsilastirsin diye.. Ne terbiyesiz insanlara denk gelmissiniz oyle.. Umarim mahkeme hakettigi cezayi verir

Hep dua ederken derim Allah iyi temiz insanlarla karsilastirsin diye.. Ne terbiyesiz insanlara denk gelmissiniz oyle.. Umarim mahkeme hakettigi cezayi verir

Ya sormayın.. yaptığımız kötü birşey de yok. Evi yeni boyamış vermiş gibi konuştu çıktığımızda halbuki binada bile aynı boyadan var hala. Üst komşum bile söylemiş o evin ilk boyasıydı neden öyle konuşuyorsunuz diye ve daha neler neler söylemiş arkamızdan.
Evden çıkarken yanlışlıkla klimanın kumandasını eşyalarımın arasına koymuşum farkında bile değilim,çekmecemde duruyordu resmen bu kumanda için 10 kez gidip geldi. Ve bunun lafını etti ben işim başımdan aşkın hergün o kumandayı düşünecek değilim ki. 10 tl tutsun en fazla alamıyormusunuz yahu bu kadar benzin yakacağına bi kumanda al kendine dedim en sonunda. O da hakaretlerden sonra dediğim birşeydi:)

Back