Bilenler acil yardım

geceninkralicesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
3.155
3.086
133
Merhaba herkese, nişanlım da hepatit be var, benimde koruyuculuğum var aile hekimi zorluk çıkartıyor 3 haftadır bununla uğraşıyoruz, gün alamıyoruz rapor çıkmadığı için. Benim aile hekimim aşıya gerek yok koruyuculuğun var zaten dedi. Nişanlımın aile hekimi ise enfeksiyon doktoruna gidin dedi, gittik aile hekimi bana topu atmasın nikah üstü çok öasraf olur dedi ne ypacağımızı şaşırdık aslında verebilirmiş aile hekimi neden böyle yapıyo

Senin aile hekimin versin raporu o zaman? İlla nişanlınınki mi vermeli?

Bence enfeksiyon doktoru risk almak istememiş canım. Aile hekimi adı üzerinde aile hekimi yani adamın bir branşı, uzmanlığı yok. Böyle riskli bir konuda onay vermemesi çok normal. Ama sen başka bir enfeksiyon doktoruna git. Evet belli ki sen riskleri kabul ediyorsun.. Fakat bu ileride herhangi bir hastalık bulaş durumunda onay veren doktorun almak istemediği bir sorumluluk gibi geldi bana.

Benim doktorum gerek yok böyle şeylere dedi, bende kabul ediyorum çünkü benim koruyuculuğum varmış sadece hastalığı takio etmek lazımmış belli periyotlarla

Benim doktorum gerek yok böyle şeylere dedi, bende kabul ediyorum çünkü benim koruyuculuğum varmış sadece hastalığı takio etmek lazımmış belli periyotlarla
Evet bu doğru. Ama bu uzmanlık ister. Yani şöyle örnek vereyim; troid hormon ilacını aile hekiminin yazamayıp Endokrinoloji veya Dahiliye uzmanına göndermesi gibi..

Ne dna si ya? Tasiyici ve hasta teshisi dna yla koyulmaz ki. Hepsini gectim, sizin koruyuculugunuz varsa zaten sizin icin yapilacak baska hicbir sey yok. Eger ileri tetkik ve tedavi gerekiyorsa nisanliniz kendisi icin doktora basvurmali.
Ayrica aile hekimi enfeksiyon hekimine gonderiyorsa gonderir, enfeksiyon hekiminin gorevi degil onu yargilamak. Bir sey olmaz diyorsa versin onayini, siz de götürün aile hekimine, o da onayi verir.
Ozele gitmissiniz anladigim kadariyla. Devlet hastanesine gidin. Ordan hemen verirler onayi.
Zaten onay vermeme diye bir sey de yok, siz her durumda evlenmeyi kabul ettikten sonra aile hekiminin diyecegi bir sey yok. O sadece gozden kacmamasi icin enfeksiyona gonderiyor. Siz de enfeksiyona gittiginize dair alin belgenizi, olsun bitsin.

Doğru tabii ki ama enfeksiyon doktoru korumanız var neden bana yollamış topu bana atmasın dedi
O zaman enfeksiyon doktoru yazıvereydi hemen bir onay. Aile hekimi verince DNA'ya gerek yok. Enfeksiyon doktoru verince DNA'ya gerek var. Size mantıklı geldi mi :)) Bir de aslında Enfeksiyon doktoru kendisi itiraf etmiş gibi bişey. İki taraf da vermek istemiyor. O bana topu atmasın diyor. Yani ben de vermek istemiyorum deyip topu tekrar yerine gönderiyor. Halbuki madem öyle hemen verebilirdi onayı.

Neye dayanarak koruyuculuğun var dediler madem var rapor düzenlesin bir mani yoktur diye aile hekimine göster al imzayı

Enfeksiyon doktoruna dedik ki bi kağıt yazın bari, aile hekimleri oturduğı yerden atıp tutarlar o kadar okumuş yazmama ne gerek var böyle söyleyin dedi aksine devlet hastanesine gittik. Hatt düşünüyorum özel hasaneden mi rapor alsak diye, benim koruyuculuğum var aile hekimim bana direk yazdı raporumu

Teallam ya. Demek ki bilgisine guvenememis aile hekimi. Sen isin uzmani olarak bir sakinca yoktur diyip yaz gonder o zaman. Vallahi utanc verici. Ego savasina çevirmiş enfeksiyon doktoru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…