• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Bilen biri bakabilir mi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Memeli Mestan

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2019
3.440
8.210
158
Kızlar dunden onceki aksam hastaneye gittim beta 90.54 cikti ama gecen hafta faranjit oldugum icin ilac kullandim igne vuruldum hamile oldugumu bilmeden.dun kadin doguma gittim durumu anlattim bebegin 1 ay icinde dusebilir %50 ihtimal dedi ultrasonda gozukmez dedi kucuk oldugu icin bende bugun tekrar kan verdim 146.7 cikti sizce iyi mi? Deneyimli biri var mi? Bu baska hastane digeri baskaydi birinde 2-3 digerinde 4 haftalik yaziyo bi bakarsaniz cok memnun olurum

Eklentiler

• EEEF3689-739F-4C33-BDBF-B22B67AD785F.jpeg
    EEEF3689-739F-4C33-BDBF-B22B67AD785F.jpeg
    104,7 KB · Görüntüleme: 40
  • C087C98A-9E7F-4D84-970D-1BB7A552A9F1.jpeg
    C087C98A-9E7F-4D84-970D-1BB7A552A9F1.jpeg
    106,6 KB · Görüntüleme: 41
:KK200::dua:
Canım normalde 2 kat artış yapması gerekiyor yani aralığının 150-190 arası olması gerekiyor normal şartlarda ama böyle olup sonradan bir anda sağlıklı artan gebeliklerde var. sen kontrol et ve aynı yerde aynı saatte yaptırmaya calıs. mesela pazar günü tekrar aynı yerde aynı saatte kan vermeye calıs. 300 ü geçmesi gerek..
Sağlıklı bir gebelik olsun inşallah

Normalde gün aşırı kan verildiginde 2 ye katlamasi beklenir değerin yani sizin 180 civarlarinda olmaliydi siz duzenli kan vermeye devam edin yükselmiş bence 2 kati olmasada çok kötü bir değer değil...
Bir arkadaşım 'ın böyle düşükken birden cok yükselmişti düşer demişlerdi doğdu Allah yardımcınız olsun sağ salim alın kucaginiza inşallah 🤲🌼

Dunden onceki gun aksam 10 gibi verdim bugun oglen 12.30 da dusuk mu yine de 😔
Canım düşük değil.. illa 2 katına gerek yok.. benim doktorum mesela bana minimum %60 artış olması gerektiğini söylemişti senin tam %60 sınırda yani.. mesela benim doktoruma göre bu değer iyi olmazdı benim ki biraz pinpirikti :) o 190 görmek isterdi mesela.. benim çok çok fazla artışlarım oldu ama sonra ne oldu karnımda öldüler maalesef.. amabunun yanı sıra ablam, arkadaşlarım var az az artmasına rağmen sağlıklı bir gebelik geçirdiler ki senin kötü olan bir şey yok. yani bunlara canını sıkma. suanın tadını çıkar kötü bir şey yok. sen pazar günü tekrardan kan ver.

Hemen karamsar olmayin tabi deger biraz dusuk geldi bana ama asiri degil 2 gun sonra gene kan ver eger degerin 2 ye katlanmazsa o zaman sknti var diyeblrz. Ama daha oncede gordk ilk az yukselip sonra birden betasi tavan yapanlari. O yuzden uzulmeyn rabbim size bagislasin bebeginizi 😘

Canım düşük değil.. illa 2 katına gerek yok.. benim doktorum mesela bana minimum %60 artış olması gerektiğini söylemişti senin tam %60 sınırda yani.. mesela benim doktoruma göre bu değer iyi olmazdı benim ki biraz pinpirikti :) o 190 görmek isterdi mesela.. benim çok çok fazla artışlarım oldu ama sonra ne oldu karnımda öldüler maalesef.. amabunun yanı sıra ablam, arkadaşlarım var az az artmasına rağmen sağlıklı bir gebelik geçirdiler ki senin kötü olan bir şey yok. yani bunlara canını sıkma. suanın tadını çıkar kötü bir şey yok. sen pazar günü tekrardan kan ver.
Yaa gecen hafta ilac kullanip igne vurdular hastanede gebelige bakilmadan erken gebelik testinde de cikmayinca bende ictim ilac meger hamileymisim dun kadin dogumcu da 1 ay icinde dusebilir diyince %50 ihtimal verdi moralim cok bozuldu gercekten 3 dakika odasinda durdum bana sordu kac haftalik hamilesin diye test sonucu onunde zaten o hastanede ogrendim hamile oldugumu da ama kadin bunu soyleyince basimdan asagi kaynar sular dokuldu napicami sasirdim cok takinti yapti o kadin yuzunden

Hemen karamsar olmayin tabi deger biraz dusuk geldi bana ama asiri degil 2 gun sonra gene kan ver eger degerin 2 ye katlanmazsa o zaman sknti var diyeblrz. Ama daha oncede gordk ilk az yukselip sonra birden betasi tavan yapanlari. O yuzden uzulmeyn rabbim size bagislasin bebeginizi 😘
Amin insallah insallah ilac yuzunden olursa eger gercekten vicdanim hic rahat olmayacak

Bence gayet normal
Sinir oluyorum bazı doktorlara çok sinir oldum sizin doktorunuza da
Yani bilmeden ilaç kullanan çok kişi var
Bence boş yere üzülüyosunz stres ediyosunz
Sıkmayın canınızı boşyere bişe olmaz inşaAllah

Yaa gecen hafta ilac kullanip igne vurdular hastanede gebelige bakilmadan erken gebelik testinde de cikmayinca bende ictim ilac meger hamileymisim dun kadin dogumcu da 1 ay icinde dusebilir diyince %50 ihtimal verdi moralim cok bozuldu gercekten 3 dakika odasinda durdum bana sordu kac haftalik hamilesin diye test sonucu onunde zaten o hastanede ogrendim hamile oldugumu da ama kadin bunu soyleyince basimdan asagi kaynar sular dokuldu napicami sasirdim cok takinti yapti o kadin yuzunden
Takılma bazıları iç karartıcı bazıları daha ılımlı olur hepsi farklı. Kendine iyi bir doktor bul ve onunla devam et. 2 gün sonra da artışın iyi olursa kafana hiç takma. üzme sıkma kndinide bebeğide etkilersin. suan o snn içinde minicik daha var ile yok arası bir parça :) birdaha ki testin 280-300 aralığını görürse korkulacak bir şey yok merak etme.. sonra iyi bir doktor bul 1 hafta 10 gün sonra keseni görmeye git :) :KK200:

Bence gayet normal
Sinir oluyorum bazı doktorlara çok sinir oldum sizin doktorunuza da
Yani bilmeden ilaç kullanan çok kişi var
Bence boş yere üzülüyosunz stres ediyosunz
Sıkmayın canınızı boşyere bişe olmaz inşaAllah
İnsallah bende cok sinir oldum baska doktora gecicem yol yakinken tavsiye uzerine gittim gitmez olaydim hangi doktor onunde tahlil sonucu varken kac haftalik hamilesin diye sorar bilsem zaten ilac kullanmam yada sana gelmem baska doktora gecicem 50 lira fazla veririm en azindan bu kadar aglamam

Takılma bazıları iç karartıcı bazıları daha ılımlı olur hepsi farklı. Kendine iyi bir doktor bul ve onunla devam et. 2 gün sonra da artışın iyi olursa kafana hiç takma. üzme sıkma kndinide bebeğide etkilersin. suan o snn içinde minicik daha var ile yok arası bir parça :) birdaha ki testin 280-300 aralığını görürse korkulacak bir şey yok merak etme.. sonra iyi bir doktor bul 1 hafta 10 gün sonra keseni görmeye git :) :KK200:
İnsallah keseyi gormek kalp atisini duymak nasip olur bana da Allahim saglikli sihhatli bi evlat nasip eder bana ve tum istiyenlere ♥️

İnsallah bende cok sinir oldum baska doktora gecicem yol yakinken tavsiye uzerine gittim gitmez olaydim hangi doktor onunde tahlil sonucu varken kac haftalik hamilesin diye sorar bilsem zaten ilac kullanmam yada sana gelmem baska doktora gecicem 50 lira fazla veririm en azindan bu kadar aglamam
Gerçekten üzüldüm size ya şuan mutluluktan havalara uçmanız gereken günleriniz bi doktorun düşüncesizce pat diye söylediği cümleler yüzünden stresle geçiyo

Back