Kadının özel çamaşırı geceliği vs vardır ve ayrı yıkamak istiyor olamaz mı? İç çamaşırını da görmeyiverin. Sizde öyle diye başkası da öyle mi olmalı? Beraber yaşamayı kabul etti diye hiç sınırı olmasın mı gelinin? Yeni evliler başbaşa yemek yemek isteyemez mi? Bizde böyle ne demek? Karşındakinin fikrine isteğine düşüncesine saygı duymamak demek mi bu?
Başıma geldiği için biliyorum zaten. Benim annem de saçını süpürge etmiş, yememiş yedirmiş içirmiş bir anne. Ben de sizin gibi her işine koştuğum için hayırlı evlattım. Kardeşim evlenince annemin içinden canavar çıktı. Her şeye karışmalar, kendi düzenini dayatmalar, bayramı seyranı bizde geçireceğiz demeler, kızın ütüsüne bile karışıyordu tutmasam. Misafiri gelince beni niye çağırmıyorlar dışlıyorlar, kendi annesini çağırıyorlar vs vs. Niye her misafir davet ettiklerinde annemi de çağırsınlar ki? Sen karışma bırak nasıl istiyorlarsa öyle yapsınlar, her bayram buraya gelmek zorunda değiller, onlar da artık bir aile diye diye frenledim biraz. Kardeşim evli ve eşiyle olan ilişkisi beni bizi ilgilendirmez. Ne zaman isterse yanında olurum, sorunları dertleri varsa anlatmak isterlerse dinlerim o kadar.
İki oğluyla da bu kadar ters düşmüş niye? Bir de onlara sormak lazım. Annenize bu kadar yardım etmeyin etrafında dört dönmeyin ilgilenmeyin bakalım size nasıl davranacak. Adil ve tarafsız bakın biraz da. Hep anneniz mükemmel doğru hep kardeşleriniz kötü şeytan olamaz.