Hep biz biz diyorsunuz, siz kardeşsiniz anneniz de anne. Sizin karışmamanız karar vermemeniz durumlar var niye her şeyin içindesiniz? Biz aldık biz yaptık biz öyle uygun gördük... Kardeşlerinin abilerinin eşlerine gelinimiz denmesin artık. Siz de diğerleri gibi evlatsınız niye anne oğul arasına girip duruyorsunuz? Anneninizi melek, kardeşlerinizi ve eşlerini de şeytan yaptınız. Hiç bir şey bu kadar siyah beyaz olamaz. Çamaşırlarını yıkarken ayırmasını bile laf etmişsiniz. Niye ayırmasın? Aynı eve girene kadar yaparım diye düşünmüş ama yapamamış demek ki. Damada gelince rahatsız olmasın ama geline gelince çamaşırını bile ayrı yıkadı. Anneniz sizin evinizde yaşamaya gelse siz hiç sorun yaşamayacak mısınız? Sizin taraf püri pak mı?
Kazık kadar adamlar tek başlarına evlenemiyorsa evlenmesinler. Sanki okul çocuğu gibi, ay sonu paramız olsun alıcam yapıcam der gibi. Anneniz de çok geçimli birine benzemiyor. Bize baktı büyüttü yazıyorsunuz ama dünyaya getirenin sorumluluğu bu değil mi? Kim bakacaktı çocuklarına?
Benim de evli erkek kardeşim var ve bazen annemi tanıyamıyorum. Kardeşim bana gelip anlatmadığı sürece asla işlerine karışmam. Eşi de kardeşimle evlendi diye hayatı sıfırlanmıyor. En çok sen hak ediyorsun deyip malı mülkü bana verse kabul edemem. Çünkü benim annem de melek değil, bazen ağzını dilini tutamadığı oluyor. Kendi istediği gibi davranılmayınca sana miras yok olaylarına karışmak hiç istemem. Kredi ödeyen mal mülk yönetmeyi bilen kadının niye her işine koşuyorsunuz? Siz olmasaydınız anneniz tek yaşayamayacak mıydı?