Bebek Beslenmesi bıldırcın yumurtası

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sezince

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
445
4
96
Diğer
kızlar, bebeklere kaçıncı aydan itibaren bıldırcın yumurtası yedirmeliyiz? çok küçük olduğu için 2 tane yedirmemiz gerekir değil mi? nette araştırdım, bazıları çok faydalı diyor, bazıları faydası yok diyor. kafam karıştı; ama denesem diyorum.

bıldırcın yumurtasında çok vitamin var 1yaş öncesi doktorlar genelde tavsiye etmiyo ve 2tane çok agır olur bebege kaç yaşında bebeginizz

1-bildircin=15-normal-yumurta-demek-sakin-iki-tane-vermeyin-cok-agir-gelir..
bir-yas-onceside-vermeyin-diyor-drler-ben-vermediml..bir-yastan-sonra-bir-gece-aralikli-
sutun-icine-bir-tatli-kasigi-bal-bir-tane-biàldircin-yumurtasi-karistirip-gece-iciriyodum..

benim oğlum 8aylık.dr umuz verebilirsin dedi ama normal yumurtadan hiçbir üstünlüğü yok dedi.ünlü dr Kadir Tuğcuda öyle olduğun söylüyo.ama aradada olsa verileilir bence.her besinin mutlaka diğerinden farklı bir üstünlüğü vardır diye düşünüyorum...

benim oğlum 8aylık.dr umuz verebilirsin dedi ama normal yumurtadan hiçbir üstünlüğü yok dedi.ünlü dr Kadir Tuğcuda öyle olduğun söylüyo.ama aradada olsa verileilir bence.her besinin mutlaka diğerinden farklı bir üstünlüğü vardır diye düşünüyorum...

bildircin-yumurtasi-hakkinda-ilk-defa-normal-yumurtadan-farki-yok-diye-duyuyorum..
astima-bronsite-cok-iyi-geldiginede-sahit-oldum.
bende-ogluma-bisene-birer-gece-arayla-yedirdim
maasallah-turp-gibi..iki-yasinda-su-cicegi-gecirdi-ilacsiz-ve-ayakta...
burayi-okuduktan-sonra-daha-detayli-arastirma-yaptim-ve-evde-buyuk-kus-kafesinde
iki-disi-bir-erkek-bildircin-beslendigini-okudum..aslinda-fena-fikir-degil-yani-bana-gore..
sonra-esimide-ikna-ettikten-sonra-evde-bildircin-besleyip-yumurtamizida-kendimiz-temin-etmeye-karar-verdik...tabii-bulursakalkisalkisalkis

BAKARA 2/57. Bulutla sizi gölgelendirdik, kudret helvası ve bıldırcın indirdik, "Verdiğimiz rızıkların iyi ve güzel olanlarından yiyin" dedik. Onlar Bize değil, fakat kendilerine yazık ediyorlardı.

ayrica-paylasmak-istedim..a.s.

BAKARA 2/57. Bulutla sizi gölgelendirdik, kudret helvası ve bıldırcın indirdik, "Verdiğimiz rızıkların iyi ve güzel olanlarından yiyin" dedik. Onlar Bize değil, fakat kendilerine yazık ediyorlardı.

ayrica-paylasmak-istedim..a.s.

canım olabilir tabiki.bende vermeyi düşünüyorum.çünkü rabbim hiçb,irşeyi boşa yaratmamış.onunda vardır mutlaka bi hikmeti. ama benim drum öyle söyledi. hepsi farklı şeyler söylüyo.en iyisi braz kafana göre takılmak :)

kızm üç yaşınakadar çok hastalandı hemde hep ateşli boğaz enfeksiyonu. öyleki antibiyotikler etki etmemyee başladı ve 1.5 yaşından itibaren penadur iğne olmaya başladık hemde yaz kış..sonra birgün bebeğim çok kötü öksürmeye başladı ama nasıl sabah başladı akşama kesemedik taki bir arkadaşın kızımı görüpte bu çocuk nasıl öksürüyor neden bıldırcın yumurtası vermiyorsun deyip hemen ogün kendisinde 3 adet getirp 3 gün her akşam içir bunu dedi iyileşincede haftada bir ver dedi ve aynen dediği gibi kullandm.sonuç kızm birdaha hiç hasta olmadı ve iğnedende kurtulduk..şimid az burnu akınca hemen gece üst üste içririm hastalanmadan atlatır..kışında sağlıklıykende haftada 1 veya 2 kere veririm ..şimdi oğlum var 1 yaşında onada arada veriyorum..

Son düzenleme:
kızm üç yaşınakadar çok hastalandı hemde hep ateşli boğaz enfeksiyonu. öyleki antibiyotikler etki etmemyee başladı ve 1.5 yaşından itibaren penadur iğne olmaya başladık hemde yaz kış..sonra birgün bebeğim çok kötü öksürmeye başladı ama nasıl sabah başladı akşama kesemedik taki bir arkadaşın kızımı görüpte bu çocuk nasıl öksürüyor neden bıldırcın yumurtası vermiyorsun deyip hemen ogün kendisinde 3 adet getirp 3 gün her akşam içir bunu dedi iyileşincede haftada bir ver dedi ve aynen dediği gibi kullandm.sonuç kızm birdaha hiç hasta olmadı ve iğnedende kurtulduk..şimid az burnu akınca hemen gece üst üste içririm hastalanmadan atlatır..kışında sağlıklıykende haftada 1 veya 2 kere veririm ..şimdi oğlum var 1 yaşında onada arada veriyorum..

canım çiğ mi veriyosun yani.öylede zararlı çocuklara diye blyorum.hatta rafadan bile verilmemesi gerekiyo.çünkü çok bakteri ürüyo yumurta çiğ et gibi şeylerde.ama onunda varmış bi hikmeti k iyi gelmiş.bende biraz önce aldım marketten.bundan sonra sabhları yediriecem oğlma...

arkadaşlar çocuğun yapısıylada alakalı biraz

ben büyük oğluma çiğ bi şekilde muhallebisine katıp verdim yıllarca

çok faydasını gördü diyemem hastalık bakımından........... ama yapı olarak ve iştah bakımından diğer akranlarına fark atıyo

bıldırcının etkisi oldumu tam olarak bilrmiyorum

canım olabilir tabiki.bende vermeyi düşünüyorum.çünkü rabbim hiçb,irşeyi boşa yaratmamış.onunda vardır mutlaka bi hikmeti. ama benim drum öyle söyledi. hepsi farklı şeyler söylüyo.en iyisi braz kafana göre takılmak :)
drlari-pek-takmiyorum...ezbere-degilde-gorduklerime-gore-uygulama-yapmak-daha-
rahatlatici...

kızlar, çok sağolun. çok güzel bilgiler paylaşmışsınız. bebeğim 8.5 aylık. bir arkadaşım, daha küçük bebeğine verdiğini söylüyor. bu nedenle 1 yaşını beklesem mi kararsız kaldım. en iyisi bir de doktorumuza danışmak. hepinize kolay gelsin.

Oğlum 6 aylık ve bıldırcın yumurtası veriyorum. Sarısını yediriyorum sadece. Kuzenimin bebeği 9.5 aylık o da 6. aydan itibaren verdi. Birşey olacağını da zannetmiyorum...

ben kaynatıyorum zaten 1-2 dakikada pişiyor,
soyuyorum oğlum bak küçük yumurta diyorum ısıra ısıra yiyor tabi bu aralar diş çıkarıyor hiç bişey yemiyor
bende astım hastasıyım , emzirdiğim için ilaç kullanamıyorum
düzenli olarak sabahları sütün içine balla bıldırcın yumurtası kırıp içtim,
çok iyiyim şimdi hiç tıkanmadı nefesim uzun zamandır
tavsiye ederim

drlari-pek-takmiyorum...ezbere-degilde-gorduklerime-gore-uygulama-yapmak-daha-
rahatlatici...

kızlar, çok sağolun. çok güzel bilgiler paylaşmışsınız. bebeğim 8.5 aylık. bir arkadaşım, daha küçük bebeğine verdiğini söylüyor. bu nedenle 1 yaşını beklesem mi kararsız kaldım. en iyisi bir de doktorumuza danışmak. hepinize kolay gelsin.

Oğlum 6 aylık ve bıldırcın yumurtası veriyorum. Sarısını yediriyorum sadece. Kuzenimin bebeği 9.5 aylık o da 6. aydan itibaren verdi. Birşey olacağını da zannetmiyorum...

ben kaynatıyorum zaten 1-2 dakikada pişiyor,
soyuyorum oğlum bak küçük yumurta diyorum ısıra ısıra yiyor tabi bu aralar diş çıkarıyor hiç bişey yemiyor
bende astım hastasıyım , emzirdiğim için ilaç kullanamıyorum
düzenli olarak sabahları sütün içine balla bıldırcın yumurtası kırıp içtim,
çok iyiyim şimdi hiç tıkanmadı nefesim uzun zamandır
tavsiye ederim

Merhaba arkadaslar bende bu konuyu merak ediyorum kendim kullanacagim ama ilerisi icin de ogrenmek istiyorum.
Bir ara ikizleri olan bir aile hatta erken dogan ve suan normal yasitlarina gore daha uzun ve gucluler laf arasinda bunun sebebinin bildircin yumurtasi oldugunu bebekken biborona sut cig bildircin yumurtasi bebe biskivusu vs karistirip verdiklerini soylemislerdi ama aklima kac ayliktan itibaren diye sormak gelmemisti.
Simdi sizler kac ayliktan itibaren ve cig mi pismis mi nasil verdiniz.
Doktorlara gelecek olursak her doktorun soyledigine kulak asmamak gerekiyor. Cogu cok yarari olan seye zararli diyorlar

Back
X