bıktım tozlardan...

Yıkamaya var halıları gitmez öbür türlü o havlar ne çektim onlardan yeni evliyim temizligimi yaparım mis bu misafir gelir gezindikce halinin üstünde tüy yumaklari etrafta uçuşan tozlar yerin dibine girerim yikattimda kurtuldum hali yikaman varsa onlada çıkar

len ayıp ayıp:KK22::KK22:

sephocum bu öyle toz değil işte hav gibi küçük tüyler var ya onlardan

Halılar yıkamaya o zaman. Olmadı iki ay sonra tekrar yıkamaya.
Battaniyeleri de kuru temizlemeye ver, bende de vardı aynı sorun öyle hallettik.
Bi de koltuk minderlerin çıkıyorsa vakumlu hurca koy elektrikli süpürgeyle çek, iyice büzüşsünler. Toz, hav kalmaz içinde.

Merhaba arkadaşlar yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim.Ben yeni evliyim ilk başta eşyalar yeni diye halılardan oluyor tozlar sanmıştım ama evimin heryeri toz ve hav dolu:işsiz: Hergün süpürüp siliyorum yok anacım bana mısın demiyorlar:KK43: çamaşırlarım da öyle ne kadar yıkarsam yıkayayım hep üstünde küçük küçük havlar var ben ne yapayım sevgili kk üyeleri ?:KK12:
yeni evde hav olur. mobilyan halın eskidikce gecer.
kendini yıpratma ablamın halıları cok kaliteliydi evlendi boşandı 17 sene oluyor. halaaa halılarından hav var. biraz önce süpürdüm evini yardım olsun diye.. 2. gun sonunda sanırsın pamukcu tüycü geldi serpti tüylerini gitti. öyle.
camaşırlarının havına gelince bir mobilyadan ikincisi etrafta ki ucusunlar yapışıyordur ve havlı bir şeyi makinede yıkadıysan ( kazak - kadife havlu kilim gibi ) içinde tüycükleri kalmıştır.

İşe yarar emin olun
Birde mobilyalarınızın tozunu sıvı arap sabunu koyduğunuz suyla alın
Mobilyalarınızda uzun süre toz tutmaz :)
sıvı arap sabunu hiç denememiştim etkili midir hakkaten ?

Alla alla
Benim kurutma makinasinin filtresinden bir tomar tuy cikar hep, makina olmasa iste o tuyler hep camasirlarin uzerinde olacakti
Ama sendeki durumu cozemedim
Kurutma makinanin icindeki filtresine hic baktin mi canim? Temizlenebiliyor mu?makinadan makinaya fark ediyordur muhtemelen de ondan soruyorum
işte topluyor da yetmiyor tatlım kaç posta hav topladı makina ama bitmiyor

len manyak yaaa :KK48:

Minnakım yıkatmaya gönder benimde ilk sene çok fenaydı. Bir kez yıkatmaya gönderdim. Cidden eğer mundar değilsen ben gibi :KK70: ciddi oranda azalıyor hav filan.:KK60:
deneyeceğim bakalım inşallah etkili olur

Valla aylarca o havlarla boğuştuktan sonra yıkamaya gönderip kurtuldum canım
bende bir deneyeyim bakalım

oo battaniyeden falan bitmez onlar

biraz eskimen lazım onlardan kurtulmak içinnnn
ben eskiyeceğim hakikaten :KK48:

Yıkamaya var halıları gitmez öbür türlü o havlar ne çektim onlardan yeni evliyim temizligimi yaparım mis bu misafir gelir gezindikce halinin üstünde tüy yumaklari etrafta uçuşan tozlar yerin dibine girerim yikattimda kurtuldum hali yikaman varsa onlada çıkar
tamam canım bi göndereyim bende

Halılar yıkamaya o zaman. Olmadı iki ay sonra tekrar yıkamaya.
Battaniyeleri de kuru temizlemeye ver, bende de vardı aynı sorun öyle hallettik.
Bi de koltuk minderlerin çıkıyorsa vakumlu hurca koy elektrikli süpürgeyle çek, iyice büzüşsünler. Toz, hav kalmaz içinde.
aynen bir yıkatayım bakalım kurtulurum inşallah

sıvı arap sabunu hiç denememiştim etkili midir hakkaten ?

işte topluyor da yetmiyor tatlım kaç posta hav topladı makina ama bitmiyor

deneyeceğim bakalım inşallah etkili olur

bende bir deneyeyim bakalım

ben eskiyeceğim hakikaten :KK48:

tamam canım bi göndereyim bende

aynen bir yıkatayım bakalım kurtulurum inşallah
Kuzenimin halilar oyleydi
Atti cope en sonunda
Haliyi alirken tuylerini cekip bakmak lazim diye biliyorum da
Yikamaya gonderince biter insallah

minnakmimar minnakmimar arap sabunu gayet etkili
Deneyin pişman olmazsınız :KK66:
çok merak ettim bir de arabalar için özel sabunlar varmış hem toz tutmuyor hem de parlak gösteriyormuş da hangi sabun onu bilemedim araştırıp duruyorum bari bunu deneyeyim

:lülülü:
ama cidden öyle üstünde otur kalk dahada cok oluyor.
yıkamaya gönder kuzum
tamamdır şekerim teşekkür ettim

Kuzenimin halilar oyleydi
Atti cope en sonunda
Haliyi alirken tuylerini cekip bakmak lazim diye biliyorum da
Yikamaya gonderince biter insallah
inşallah şekerim

Yeni eşyalarda çok fazla toz olur ve çok toz tutar. Kiyafetten tut da halı tül perdeye kdr. 10aylik evliyim daha yeni kurtuldum her gün olan tozlu evden ki hala olur ama gün aşırı alirim önceden günde iki defa alirdim. Bir de şehirden uzak yerde oturmama rağmen bu sekilde. Yani yapacağın pek bisey yok gibi canım

Halilari yikamaya verin kesin cozum.
Camasirlar icinde yazin disarda kurursa toz olmuyor kisin bende kurutma makinasi alicam artik bende biktim.

Ekonomik durumunuz uygunsa temizlik robotu öneririm. Onu açıp havayida temizleyebiliyorsunuz. O havlar havada uçuşan mayt dediğimiz şeyler ile alakalı imiş.
Birde tavsiyem halıları supurmeden enaz 15 dak önce üzerlerine karbonat serpistirin. Sonra supurun. Haftada 1 yapmanız yeterli olur.

Merhaba arkadaşlar yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim.Ben yeni evliyim ilk başta eşyalar yeni diye halılardan oluyor tozlar sanmıştım ama evimin heryeri toz ve hav dolu:işsiz: Hergün süpürüp siliyorum yok anacım bana mısın demiyorlar:KK43: çamaşırlarım da öyle ne kadar yıkarsam yıkayayım hep üstünde küçük küçük havlar var ben ne yapayım sevgili kk üyeleri ?:KK12:
Bende yeni Evliyim canım. Halıları yıkamaya verene kadar meğer ne pis insanmışız diye söylene söylene temizlik yapıyodum. Öyle ya 2 kişinin yaşadığı evde hemen her gün yumaklar uçuşur mu! Yıkandılar da kurtuldum şükür.

çok merak ettim bir de arabalar için özel sabunlar varmış hem toz tutmuyor hem de parlak gösteriyormuş da hangi sabun onu bilemedim araştırıp duruyorum bari bunu deneyeyim

tamamdır şekerim teşekkür ettim

inşallah şekerim

Harhangi bir markanın cilalı oto şampuanı veya herhangi bir markanın badem yağlı torpido bakım sütü/spreyi :KK48:

Yalnız cilalı oto şampuanı uzun vadede renk solması yapabilir. Torpido için üretilen ürünler bu konuda güvenli yine de benim daha iyi bir önerim var, kızların dediği gibi arap sabunu kullanırsan içine muhakkak az miktar badem yağı veya hint yağı ekle sonuç zaten tatmin eder...

Ben hav meselesini halı yıkama makinesi ile çözdüm. Makine hem klasik süpürge hem halı yıkama işlevli, bir taşla iki kuş :KK66:

Normal bugün evi süpürüp silsen yarın toz oluyor hergün yapamam valla :110: bide inşaat var balkonumu bir görsen hergün balkonu süpürüyorum her gün yıkanmıyor malum :bicak: çok takmamaya bak

Son düzenleme:
Çevrenizde inşaat alanı var mı?
Şayet varsa toz konusunda siz farkinda olmasanizda etkiler. Bir dönem yollar yapıldı o bile etkiledi bizi toz anlamında. Birde halılar yeniyse hav olur muhakkak. Benim halılarım 6 sene olacak her sene 2 kere yıkattım daha 2 senedir çıkmıyor. Halıları yıkatmak yada fırçalamak ve hatta bol bol süpürmek gerekiyor. Yada önümüz yaz,English Home'da satılan ince kilim tarzı ama kilimden daha kalın halılar var tüysüz o tip birşeyler kullanabilirsiniz yaz döneminde.

benim arkadaşlar 2 kere halıyı yıkamaya gönderdiler 2 şer ay arayla çözüldü sizde deneyin derim
ayrıca halılardan çıkan hav lar yürürken falan kalkabiliyor cam açıyorsunuz minicik rüzgarla savrulabiliyorlar
birde mobilyaların yeniyse dip bucak içini bir kere sil derim onlarda ince toz yapıyor

Back
X