- 1 Kasım 2017
- 356
- 235
- 103
- 35
- Konu Sahibi violetworld
-
Kan tahlili yaptrdnzmı doktora gittinizmi. Belki hormonal Bi saglik sorununuz yada vitamin eksiklignz falan vardırGenetik dökülmem var, 30 yaşındayım.
Kelleşme durumu yaşıyorum neredeyse 10 yıldır ve artık saçlarımı açık bırakmam söz konusu değil. Bakım yapmaktan, özenmekten bıktım usandım!!! En yorgun, en yoğun halimde bile saçlarıma üşenmeden 10 yıldır bakımlar, terapiler, bilmem neler yapıyorum, yine dökülüyor, kelleşiyor. Doktora gitsem, internette araştırsam - "genetik olduğu için bir tedavisi yok"- şak diye yüzüme vuruyorlar. Bıktım artık, bıktım valla!
Son bir kaç aydır saçlarım bir yenilik olsun diye bana daha bir süpriz yaptı - yıpranmaya başladı. Saç tellerim bildiğiniz kuru ağac gibi, diken-diken. Tamam yağ süreyim, bakım yapayım diyorum daha da bir avuc saç geliyor elime.
Böyle sorun yaşayanlara sorum, siz nasıl başa çıkabiliyorsunuz?
Yaptırdım, herşey yolunda. Doktorum en son düşünme artık, yapacak birşey yok, git eve hayatını yaşa dedi.Kan tahlili yaptrdnzmı doktora gittinizmi. Belki hormonal Bi saglik sorununuz yada vitamin eksiklignz falan vardır
Sarımsaklı maskeyi nasıl hazırlıyor ve uyguluyorsunuz?Genetik birşey olduğu için bende tedavisi yok diye biliyorum. Ama yine bir şeyler denemek isterseniz sarımsak ve zeytinyağlı bir maske var saç dökülmesi için. İsterseniz onu deneyin bende işe yaradı. Haftada 1 yapiyorum
Sarımsaklı maskeyi nasıl hazırlıyor ve uyguluyorsunuz?
Aslinda hic sampuan kullanmamak gerek benceBenim de sacim ince telli ama seyrek degil kendi kendime guclendirme ve gurlestirme yontemleri bulmustum ama simdi genetik sac dokulmem var diyorsaniz is biraz daha farkli benim uyguladiklarim isinize yaramayabilir. Doktor nasil hicbir yolu yok dedi ben onu anlayamadim mesela benim annemin bir ara stresten saclari dokuluyordu ama annemin saci cok gur aslan yelesi gibi dedigimiz sekilde o nedenle fiziksel olarak bir sorun gozukmuyordu ama sac toplamaktan bikmisti tabi yerden. Mesela ona cinko hapi vermisti cok kisa bir surede sac dokulmesi azalmisti hatta saci daha da artmisti. Bi de bizim kullandigimiz sampualarin icinde cok kimyasal var bunlar da aslinda saclarimiza hic iyi gelmiyor dogal organik sampuanlar kullanmayi hic denediniz mi? Belki onlar sureci biraz daha engelleyebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?