özel sektör canını çıkarır tamam da
kaymakam ya da üst düzey yargı mensubu, üst düzey bürokrat vs. olmak için ne gerekiyor hepimiz biliyoruz
bakın kaymakam bir eniştemiz var, düğününde 8 10 tane vekil vardı, çünkü babası bir nefer....
ne oldu biliyor musunuz bu çocuk (çocuk diyorum çünkü çocuk. mezun olur olmaz direkt atandı, hımm acaba neden? daha adaylığı kalkmadan da evlendi zaten, okuldan arkadaşlardı, kızımız tabii ki çalışmıyor) neyse bu çocuk bir x mezhepten adamın evine yol yaptırmış. o da adam şehit babası olduğu için yaptırmış, yoksa x mezhepten birine tabii ki hizmet etmek istememiş öyle bir gaflette bulunamaz da işte düşünememiş, şehit babası da olsa hizmet edemezsin sen x mezhebe onlar münafık dendi...(tabii ki yazılı çizili denmedi, tabii ki bunun bir kanıtı yok ama olan bu)
ne oldu sürüldü.
aman rica minnet, nedametler vs. kısa bir süre süründükten ve aklı başına geldikten (!) sonra tekrar batıda güzel, pürüzsüz bir yere aldılar tayinini.
devlette bir yere gelmek için tam olarak bu olmak gerekiyor.
nasıl olacak o?
özel zor. eyvallah. bir şey demiyorum ama devletin çok daha farklı yönleri var.
ha küçük bir memur olurum kimseye karışmam, gelene ağam, gidene paşam, takılırım diyorsanız peki ama bir duruşunuz varsa delirir yani insan, kolay değil. -özellikle belli bir eğitim almış, üst düzey yere gelebilecek insan için değil. herkes kaldıramaz olanı biteni.