sizin çevrenizde muhtemelen orta direğe mensup aileler vardır babanız memur. ultra lüks kiminle takılıyorsunuz ki herkes çok zengin hele ki bu zamanda. Bir tek siz değilsiniz çalışan ben tek çocuk olmama rağmen hem okuudm hem çalıştım ki ailemin destek olmama ihtiyacı yokken
ultra lüks derken sınırsız yat partilerini, özel uçakla parise akşam yemeğine gitmeyi filan kast etmiyorsanız şayet...
hani "rahat" takılan insanlar var
ben 20 senedir çalışıyorum
etrafımdaki kadınlar hep çalışan kadın
yaşadığımız yer üniversite kampüsü bölgesi (daha öncede aynı ünversitenin kampüsünün içindeki lojmanında kaldım zaten yani uzun süredir buradayım)
valla bazı öğrencilerdeki rahatlık, senelerdir çalışan kadınlarda yok
her akşam dışarıda
her gün başka kıyafet
her yaz başka yerde vs.
ki burası vasat bir üniversite koç yeditepe vs değil, sıradan devlet üniversitesi.
bakınca biz kiralara bile "alla alla çocuklar bu kirayı nasıl ödeyecek ki" diyoruz ama aynı çocuklar kiradan fazla benzin parası, içki parası ödüyor. kızlar kozmetiği su gibi harcıyor herkesin evde peti var.
sürekli gecenin 2lerinde 3lerinde kurye paket gelen bir apartta kılıyorum. artık bıktım kapıya gece12den sonra zil çalarsanız küfredecem diye yazdım. numarayı karıştırıp benim kapımı çalıyorlar. ben de maalesef çııt sese uyanan birisiyim zaten kalkıyorum aaa pardon diyip gidiyorlar gecenin 3ünde...ki bu servislerin bir kısmının hap ot esrar vs olduğunu da duyuyoruz. burada sık sık operasyon oluyor.
kısaca böyle enteresan (!) öğrenci hayatları var. bu değirmenin suyu nereden geliyor bilmiyorum.
şayet aileden geliyorsa, benim oğlum/kızım anadoluda vasat bir okul okuyor olsa benim imkanım da ola bu kadar bol bol akıtmam işin açıkçası çünkü buradan mezun olsa asgari ücretle iş anca bulacak ya da 94846564506 sene KPSSye filan girecek. anne-babası asgari ücretin kaç katı harçlık verince bu çocuklar yarın nasıl asgari ücretle çalışcak hiç bir fikrim yok.
çocukların bir kısmının ailesi buralarda işletme sahibi -burası turizm bölgesi- güzel paralar kazanıyorlar, çocuklar da vasat başka yer kazanamıyor işte okul okumuş olsun diye buralara dandik bölümlere gelip okuyorlar, mezun olunca hiç bir şey olmayacaklar yani, babasının işyerinde bile çalışamıyor bu çocuklar, sonra güzelce batıyor işletmeler, ya da miras kavgasındn bölünüyor gidiyor vs. bu ayrı da herkesin de babasının oteli restaurantı yok.