Bıktım bu özelliğimden..

birgaripyazar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.528
677
Bugün Bursa'da katipik klavye sınavına girdim evde gayet iyi yazarken heycandan ellerim titredi başka tuşa bastım ekran kapandı savcı tekrar girceksin dedi girdim ilk deneyimin korkusuyla 3 dakkada 21 kelime yazdım oda 10 yanlış.Kpss sınavında da aynısını üniversite sınavında da aynısını yaşadım çok morelim bozuk bıktım bu heycan huyumdan..Ne yapmam lazım ilaç kullansam doktor kontrolunda yener miyim?Yoksa hayatım mahfoluyor...çok üzgünü..

Hayırlısı hayat bu neler hazırladı sana kimbilir sınav odaklı değilde özgüvenini geliştirici şeyler yapabilirsin. Özel sektörde çalış biraz olsun pozitif ol.

Bu zamana kadar bir uzman yardımı almamanız hata bence. İleri derecede anksiyete gibi. Gidin bir doktora, psikiyatri yerine psikolog tercih edin, terapi alın derim.

Benim eski ev arkadaşım bir ilaç kullanıyordu(reçeteli satılan psikiyatristten aldı) dikkati çok dağılıyor ve derslerine odaklanamıyordu, hatta diğeride ders çalışırken kullanıyordu, mimarlık okuyordu, projesini göstermek için jüriye çıkarken heyecan yapıyordu o zamanda kullanıyordu, onu ama adını bilmiyorum zaten reçetesiz alamazsın bir uzmana git konuş istersen.

morelin mi bozuk?
Kusura bakma ama kelimeleri de böyle yazarsan mahkeme sırasında anlaşılmayacak şeyler çıkmasın??
Örnek:
iş gezisine giden bir adam ortağına bir mesaj atar.
-gelince karımı birlikte paylaşırız.
1.) adam aslında kar demek istedi klavyemden yazamadım. Yani kazancını. Ama koymadığı bir şapka o kelimeye nikahlı karısı izlenimi verdi.

Sakin ol derin derin nefes al, orda kimse yokmuş gibi düşün.

Ben o bursadaki adliyede 160 yazmıştım. Derece girdim ama elendim :) Bil bakalım neden :)

Sakin ol derin derin nefes al, orda kimse yokmuş gibi düşün.

Ben o bursadaki adliyede 160 yazmıştım. Derece girdim ama elendim :) Bil bakalım neden :)
tahmin etmek zor değil :)

ben ilk girdiğim ve yedekte kaldığım katiplik sınavında mülakata girmeden katip olan birini biliyorum :)

neyse konu sahibi. ilaçlar var bununla ilgili. dikkat dağınıklığı aşırı heyecan kaygı vs.... ben bi ilaç kullanmıştım. ikiye bölüp yarısını içmiştim hemde. sonradan öğrendim ki psikolojik olarak rahatlamamı sağlamış sadece. tamamen sende bitiyo yani.

hakkında hayırlısı olsun.

normalde kaç yazıyordun?

Bir daha sınava girecekmişsiniz zaten neden bu kadar üzüldünüz? Herkeste vardır heyecan ama kimisinde çok kimisinde az. İnsanlarla ne kadar çok iletişim halinde olursanız bu sorunu o kadar çok çözersiniz.Bir de aklınızdan olumsuz düşünceleri atın.Yapamam, ya olmazsa ne yaparım, Bu son şansım v.s v.s gibi şeyler düşünmeyin.

bende burdaki alımlara girecektim aman dedim koca adliye torpil yok bişey yok benı mi alacak.

o kadar uğrasacam klavye ıle yazacam dıye sonra su an aldıgım maasını 300 400 fazlasını verecek dıye gecem gunduzum hızlı yazmak olacak stresıde cabası hiç uğrasmadım kpss' den agzımın payını aldıgımdan beri böyleyim.

sende hayırlısı ne ise o olsun dıye dua etmekten baska cozum yok sıkıntı yapma canım ülkemin hali belli.

Ayyy katiplik demeyin bana.
8 kere gectim klavyeden torpilim olmadığı için mülakatta elendim.
Pes ettim artık girmiyorum.
Bazı arkadaslar sakinlestirici ilaclar alıyordu ama once doktora gitmenizi tavsiye ederim biz buradan ancak bitki cayı onerebiiriz.

Çok iyi yazabilsen heyecan yapmazdin kpss de öyle tam bilgi ile sıfır bilgi insanı heyecana götürmez ama yarım bildiğin için heyecanlanman normal onun için tam çalışki basarabilesin torpile gelince evet var ama torpilsiz atananlarda var

Mesela olumlamalara başlayabilirsiniz, her gün 5 dakika boyunca o sınav ortamını, kelimeleri doğru yazdıgınızı, o anki sakinliğinizi ve huzurunuzu vs vs olmuş gibi düşünüp kendi kendinizi bir nevi terapi edebilirsiniz.

Ben de bu konu için psikiyatra gittim. Bana bi ilaç verdi. Hayatım değişti resmen. Hiç bir korkum kalmadı. Köpek, böcek, heyecan vs. Hiç biri kalmadı. Duygu diye bir şey kalmadı aslında. 3. kutuda bırakmak istedim 2 doz almadım sadece akşama şiddetli bir titreme ve yarı baygınlık haliyle acile kaldırıldım. Oradaki doktor ilacın bağımlılık yaptığını söyledi. Ayrıca kullandığım ilaç çok ağırmış öyle ki Amerika da keskin nişancılara içiriyorlarmış. Sonra uzun süren bir tedaviden sonra kendime geldim. Aslında hala gelmiş sayılmam duygularımın çoğu gitti.
Sana tavsiyem ilaçla değil terapiyle halletmeye çalış. Özellikle hipnoterapi ile çok kolay çözülebilirmiş. Bi araştır soruştur istersen.

Aldiğin ilac reflekslerini ve hizli dusunebilmeni engelliyor muydu peki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…