- 19 Mart 2015
- 475
- 204
- 32
Hormonların şuan seninle oynuyor..aileni üzmeden inşallah atlatırsın dönemini.. spor yap çok ihtiyacın var şuan..bir de inancın olmaya bilir ama dua'yı denemelisin.. kesinlikle bir terapi..
En güzel yaşatsın. Senin yaşında ailemde öyle çok sorun vardı ki kendimi uzaklaştırmak için tüm günüm kurslarda geçiyordu. Kur'an kursu, İngilizce, karate, dikiş nakış, sitilistlik gitmediğim şey kalmadı. Lisede hiç arkadaşım olmadı samimi diyeceğim. Herkes çok cahil ve yetersizdi. Bende kendimi yetersiz görüyordum ve sürekli okuyordum. Günde iki kitap bitirdiğim oluyordu. Ama bunalımı atamadım. Dibe battım. Herşeyi inancımı bile kaybettiğim noktada tekrar kendime geldim. Kalbim imanla dolu. Tek sıkıntım namaz. Bazen düzenli kılıyorum bazen de yapamıyorum. Onun dışında herşey güzel gidiyor. Bugün okudum 1950 lerde akıl hastanesine yatanlar bugünün liselilerinin yaşadığı stresten yayıyorlarmış. Kendini dinle. Yapacak birşeyler bul. Mutlu olmak için. Mevlanayı Şemsi ibni Arabi'yi oku. Farklı bir dünya keşfedeceksin. İç Dünya'nı değiştirirsen daha farklı olduğunu görürsün
Hicbir amacim inancim yok demissin.. Bir bolume ilgin vardir onunla ilgili hayaller kur universiteyi hayal et ailen psikolojik sorunlar kavga gurultuler seni mutsuz ediyorsa universiteyi baska sehirde okumani siddetle tavsiye ederim yani demem o ki hedefin uni kazanmak olsun bunun icin ugras madem sosyal hayatin pek yok bos gecirecegine zamanini istedigin bolum okul icin emek harca ve kendine sor bundan iki sene sonra yine ayni bu umitsizlikte mutsuzlukta mi olacagim diye emin ol cevabin hayir olacak :) ben de aynilarini yasadim lisedeyken simdi unideyim ha simdi daha buyuk sikintilarim var hayatimi kendi basima idame etmeye calisiyorum ama en azindan kimseyi cekmiyorum .. Oyle fikir vereyim dedim. Ve cok sikmamaya calis kendini rahat birak birazcikk oluruna birak herkes gibi olmaya calis farkli oldugunu dusunme kendini basite indirge emin ol daha yuzeysel olursan daha mutlu olursun.. Oyle aklima gelenler bunlar. Basarilar :)
Adama demezler mi - Dünyayı sen mi kurtaracaksın ? diye ..
Siyasi sıkıntıları , zengin insanları , ders çalışmayı vs. vs. dert ediyormuşsun. Dolu dolu geçireceğin yıllarda he mi ?
Güzellik , dünyanın neresinde insanlar çabalamadan iyi yerlere gelebiliyorlar ? Ders çalışmak istemiyorsan okulu bırakıp bir işe girersin , o zaman zengin züppeliğin anlamını görürsün. İnsanlar kpss'ye çalışıyor , doktora yapıyor , yüksek lisans yapıyor , 2. 3. 4. üniversiteleri bitiriyor , yetmiyor çalışırken seminerlere katılıyor , kurslara gidiyor ekstra cvlerine ekleyecekleri belgeler olsun 2 kuruş fazla kazanayım diye yırtınıyorlar. Bunları da senin tabirinle zengin züppelerin yaşadığı yaşamı yaşamak için yapıyorlar.
- Kimi zengin doğar , kimi zenginliği kazanır , kimineyse zengin olmak yakıştırılır.
Amma velakin sen '' ay ben niye zengin değilim pfff '' der ve gidip de eşitlik özgürlük vs vs. diyip diyip meydanlarda fink atar eylemlere katılırsan - ki yazdıklarından bu potansiyelde olduğunu çıkarıyorum. Jopu , biber gazını yer dönersin millet de çekirdek yiye yiye seni izler. Bu yüzden güzel kardeşim bırak hakmış hukukmuş , inançmış bunlar için daha çok vaktin var. Eğer merak ediyorsan açar okursun kutsal kitapları kafana yatıyor mu ? Benimsersin ha yatmıyor mu benimsemezsin, henüz kafana silah dayayıp da inan demiyorlar kimseye. Eline mesleğini alıp da ayaklarının üstünde durduğun vakit oy kullanacak yaşa geldiğin vakit gider sandıkta belirtirsin fikrini. Siyasete ilgim var diyorsan siyaset üstüne eğitim alırsın. Ama burada konu açıp da derdine derman bulamazsın. Müzik zevkini değiştirebilir kedi videoları izlemeye ara verebilirsin. Neşeli şeyler duymak ruhuna iyi gelecektir. Haydi kal selametle.
Belki burası sana dar geliyordur,bana geliyor çünkü.
Benim de tam inancım var diyemem,bazı şeyleri çok araştırdım,sorguladım,şuan kafamda bazı şeyler var.Sen de sorgula,şuan kendini kötü hissediyorsun diye değil .Gerçekten sorgula.Hani bir filozof demiş ya "sorgulanmayan hayat yaşanmaya değmez." aynen öyle :)
Arkadaş konusuna katılıyorum,ben ya hep ya hiççiyim.Şuan çok yakın olduğum,güvendiğim kişiler var.4 tane falandır.Ama oturup 2 çift laf edebileceğim ama yakın olmadığım kişiler de var.İkiyüzlülük yapan ,yapmacık davranan,dedikoducu tiplerle selamlaşmıyorum bile .Onlar selam verirse alırım o kadar.
Ben doğru düzgün ders çalışmıyorum bileNapıcam bilmiyorum.Gerçekten en güzel yaşımızda böyle kara kara düşünmek çok acımasızca. (
Siz bence hayat amacınızı bulun.Amaç olmadığı zaman insan gerçekten yolunu kaybetmiş gibi oluyor,önce bunu yapın.Gerisi zaten geliyor,öyle büyük şeylerle mutlu olmaya da gerek yok.Ama dediğim gibi önce hayat amacınızı bulun.
Konunuzdan ben de öyle anladım,biraz aynı düşünüyoruz sanırım.Evet amacımı düşünmeliyim. Ve yazdıklarınız beni şaşırttı benzer düşüncelerdeyim bende
Konunuzdan ben de öyle anladım,biraz aynı düşünüyoruz sanırım.