Bıktım Artık..

nidapln

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2015
49
15
Gerçekten bıktım artık. Herşeyden herkesten.Sadece kediler ve rock müzik hariç. Ve bu siyasal düzenden, zengin züppelikten , haksızlıklardan, ailemdeki sorunlardan, kuzenlerimin psikolojik rahatsızlıklarından, lise arkadaş çevremden, dolu dolu geçireceğim bu yaşlarımı oturup sınavlara çalışmaktan bıktım.

Evde kimseyle konuşmuyor etmiyorum. Sadece müzik dinliyorum her an. Bundan dolayı hep umursamaz diyorlar benim için. Aslında dedikleri herşey kolayca dokunuyor bana ama belli etmiyorum onlara.

Okula gidiyorum ders dinliyorum, derslerim düşük olsa bile ama tenefüslerde yalnızım. Tuvalete gidiyorum ara sıra sigara için. Onun dışında kimsem yok çevremde. Yakın arkadaşım yok. Hepsi yüzü boyalı sahte yapmacık insanlar.

Dini inancımda yok sanki. Bu dünya bana boş geliyor sanki. Hani bi amacım olsa da sonunda ölücem diye düşünüyorum. Ve inanmak istiyorum arada kalıyorum ve ağlıyorum çaresizce inanmıyorum diyemiyorum. Ama inanıyorum da diyemiyorum.

Her gece istisnasız hep ağlıyorum.

Ama bu hayatta sanki boş gibi hissediyorum duygusuz gibi.

Ne yapmam gerekiyor bilemiyorum. Ve burcumdan (terazi) dolayı da dengesiz bi insanım.

Yardım ederseniz memnuniyet duyarım

Inanmak..biseylerin olabilecegine inanabilirsin..insanlara onyargisiz yaklasip yargilamadan taniyip kafana uygun olanlarla gorusup ufkunu acabilirsin..

Hiçbir zaman önyargılı olmadım. Ve bu yüzden en sevdikleriminde gerçek yüzünü gördüm. Şimdi yakındığım şeylerden biride kimseye güvenemem. Yapamıyorum güvenemiyorum.

Lisede mi okuyorsun?

Yaşın gereği dünyayı sorgulaman çok normal hatta ben sımdiki gençlerin sorgulama yeteneğinin olmadiginı sanıyordum ne güzel varmış.

Şu anda böyle hissetmen çok normal. Kendini, inancını, içinde yaşadığın toplumu, siyasi düzeni ve çevresel değerleri sorgulama aşamasındasin ama geçecek. Bu bir depresyon değil aslında geçici bir durum.

Yalnız okul tuvaletinde sigara içme konusu değişik geldi hiç mi nöbetçi öğretmen yok hiç mi kontrol edilmiyor

Öncelikle teşekkür ederim. Lisede okuyorum ve nöbetçi öğretmenler var tabi. Bir kaç kez disipline gittiğimde oldu. Büyüklerimden duyduğum eskiden daha fazla özen gösteriliyormuş. Fakat şimdi birşey yapmıyorlar artık eskisi gibi değil. Kılık kıyafet olsun, oje olsun makyaj olsun.

Hımm anladım.

Dedigim gibi içinde olduğun dönem gereği böyle bikmis tükenmiş hissetmek normal.

Yaşın gereği normal bunlar az ya da çok herkeste olur. Ama insan boş kaldıkça derecesi daha da artar daha da için sıkılır. Derslerimi dinliyorum demişsin belki biraz da çalişsan çok daha iyi hissedersin. Hem o da bir terapidir gerçekten bak. Bunun yanında belki arkadaş çevreni geliştirmelisin daha sosyal olmalısın. Ve unutma arkadaş olacağım diye de hemen güvenip her şeyini anlatma. Keyifli vakit geçirecek kadar iki sohbet edecek kadar yakınlık iyidir. Dediğim gibi bunlar bu yaşta normal. İnsanlar ne dertlerle uğraşıyorlar bu hayatta. Daha çok küçüksün o kadar çabuk bıkma :)

Peki tesekkür ederim

Aynı şeyleri yaşadım hemen hemen ama zamanla bu düşüncelerin geçecek.. İnancını yitirmemelisin. Şimdi yapacakların ilerde daha rahat bir yaşam sürmen için önemli. Derslerini ihmal etmemelisin. İlerde meslek sahibi olup kendi paranı kazanıp harcamaya başladığındaki keyfini düşün. İnsanlar konuşur önemli değil..

kedi ve rock müzik kelimesinden sonrasını ciddiye alamadım. bikaç yıla geçer. ben yaşından dolayı olduğunu düşünüyorum bu huzursuzluklarının

Yaşın gereği normal ne demek kızlar ya? Nesi normal? Hepimiz ergen olduk da, o dönemler en çok arkadaşımız olduğu, çıtır çerez eğlencelik, oyunluk arkadaşlıklar yaşadığımız dönemdi.

20-30 lü yaşlarda gerçek dünyanın birebir içinde ololacaksın zaten, o zaman çocukluğumu yaşamadım diye başını taşlara vurursun..

Hormonların şuan seninle oynuyor..aileni üzmeden inşallah atlatırsın dönemini.. spor yap çok ihtiyacın var şuan..bir de inancın olmaya bilir ama dua'yı denemelisin.. kesinlikle bir terapi..

Ergenlik bunalımını herkes yaşamaz..herkesin fizyolojisi farklı.

Bu kitabı okumayı dene.
Aynalar koridorunda aşk - Mustafa Ulusoy

adına bakma aşk romani değil.
İnanç yönünde seni rahatlatabilir hiç.değilse...

En güzel yaşatsın. Senin yaşında ailemde öyle çok sorun vardı ki kendimi uzaklaştırmak için tüm günüm kurslarda geçiyordu. Kur'an kursu, İngilizce, karate, dikiş nakış, sitilistlik gitmediğim şey kalmadı. Lisede hiç arkadaşım olmadı samimi diyeceğim. Herkes çok cahil ve yetersizdi. Bende kendimi yetersiz görüyordum ve sürekli okuyordum. Günde iki kitap bitirdiğim oluyordu. Ama bunalımı atamadım. Dibe battım. Herşeyi inancımı bile kaybettiğim noktada tekrar kendime geldim. Kalbim imanla dolu. Tek sıkıntım namaz. Bazen düzenli kılıyorum bazen de yapamıyorum. Onun dışında herşey güzel gidiyor. Bugün okudum 1950 lerde akıl hastanesine yatanlar bugünün liselilerinin yaşadığı stresten yayıyorlarmış. Kendini dinle. Yapacak birşeyler bul. Mutlu olmak için. Mevlanayı Şemsi ibni Arabi'yi oku. Farklı bir dünya keşfedeceksin. İç Dünya'nı değiştirirsen daha farklı olduğunu görürsün

Tenefüslerde tuvalete sigara içmeye gitmek hiçbir şeye çözüm değil.
Sigara çözüm değil
Çözüm değil
Değil.

Adama demezler mi - Dünyayı sen mi kurtaracaksın ? diye ..
Siyasi sıkıntıları , zengin insanları , ders çalışmayı vs. vs. dert ediyormuşsun. Dolu dolu geçireceğin yıllarda he mi ?
Güzellik , dünyanın neresinde insanlar çabalamadan iyi yerlere gelebiliyorlar ? Ders çalışmak istemiyorsan okulu bırakıp bir işe girersin , o zaman zengin züppeliğin anlamını görürsün. İnsanlar kpss'ye çalışıyor , doktora yapıyor , yüksek lisans yapıyor , 2. 3. 4. üniversiteleri bitiriyor , yetmiyor çalışırken seminerlere katılıyor , kurslara gidiyor ekstra cvlerine ekleyecekleri belgeler olsun 2 kuruş fazla kazanayım diye yırtınıyorlar. Bunları da senin tabirinle zengin züppelerin yaşadığı yaşamı yaşamak için yapıyorlar.

- Kimi zengin doğar , kimi zenginliği kazanır , kimineyse zengin olmak yakıştırılır.

Amma velakin sen '' ay ben niye zengin değilim pfff '' der ve gidip de eşitlik özgürlük vs vs. diyip diyip meydanlarda fink atar eylemlere katılırsan - ki yazdıklarından bu potansiyelde olduğunu çıkarıyorum. Jopu , biber gazını yer dönersin millet de çekirdek yiye yiye seni izler. Bu yüzden güzel kardeşim bırak hakmış hukukmuş , inançmış bunlar için daha çok vaktin var. Eğer merak ediyorsan açar okursun kutsal kitapları kafana yatıyor mu ? Benimsersin ha yatmıyor mu benimsemezsin, henüz kafana silah dayayıp da inan demiyorlar kimseye. Eline mesleğini alıp da ayaklarının üstünde durduğun vakit oy kullanacak yaşa geldiğin vakit gider sandıkta belirtirsin fikrini. Siyasete ilgim var diyorsan siyaset üstüne eğitim alırsın. Ama burada konu açıp da derdine derman bulamazsın. Müzik zevkini değiştirebilir kedi videoları izlemeye ara verebilirsin. Neşeli şeyler duymak ruhuna iyi gelecektir. Haydi kal selametle.

senin yaşlarında aynı şeyleri düşünüyordum..
bu dönemi atlattıgında eskiye dönersin muhtemelen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…