• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bıktım artık

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

uyuzum

aşksın sen oğlum.....
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2010
672
12
118
İstanbul
ya kızlar 2 5 yaşında bebeğim var ve hala emiyor memeyi bıraktıramıyorum ve hiçbirsey yemiyor hiç 1 2 kaşık yemek yerse ne mutlu bana bide agresif sinirli ve herseye ağlıyor her geleni ısırıyor hayırdan anlamıyor ben çok sıkıldım hala geceleri en az abartısız 10 kez kalkıyor 5 dakkada bi öğlen uyumuyor psikolojim bozuldı anneliğimden hiçbirsey anlamıyorum artık sinir harbi yaşıyorum ben bağırıyorum o inadına yapıyor altıda hala bezli ama en önemlisi memekolik tüm gün meme versem hayır demez.........

cnm benim burda bi komşum vardı onun kızıda emiyodu düşkündü memeye elma sirkesi sürdü gögüslerine çocuk tiskinip bıraktı hani kokusu tadı kötü ya sende deneyebilirsin memeyi bıraksa belki yemeye başlar çünkü emdiği için acıktığını anlamıyor sürekli memede ağzı boş kalmayınca acıktığını hissetmiyo sen biran önce bıraktır

cnm teşekkür ederim yanıt verdiğin için inş bırakır çünkü artık ben cidden sıkıldım dediğini denicem inş bizdede işe yarar ve yemeye başlar benim haylaz oğlum....

bizde yaklaşık 2,5 yaşında sayılırız.... bu yaşlar için gerçekten sabrımızın sonuna kadar dayanmamız gereken dönem... öncelikle süt olayında yavaş yavaş şunu söyleyin... '' artık büyüdün memede süt bitiyor... artık bardaktan süt içme zamnın geldi.. '' bunu duyunca mızıklanacak... siz istikrarlı olun... mızıklandığı zaman ilgisini başka sevdiği konulara yöneltin....böyle birkaçgün geçtikten sonra süt istediğinde '' memede süt bitmiş bardaktaki sütünü vereyim '' deyin... mızıklanacaktır... bardaktaki sütü içmesi için ısrar etmeyin... yine ilgisini farklı konulara çevirin... 3 gün çevrenizdekilerinde işbirliğiyle sizdeki karalı tutumdan sonra bardaktan süt içmeye başlayacaktır... gece uyandığında ona su verin... sabah 5- 6 gibi uyandığında sütü bardakta verin ... düzene girdiğini göreceksiniz.... altının bezli oluşuna aldırmayın.. bizmkiside bezli... zaten hazır olduklarında kendileri ipucu vermeye başlıyorlar....... kolay gelsin.

cnm çok teşekkürler bu dediklerinin bi benzerini yaptık dedim neler denedim ama oğlum ağlamaktan morarıyor bayılıyor adeta bende kıyamıyorum ama bir kez daha deneyeyim inş bırakır o bırakmazsa zaten ben deliricem 24 saat memeye yapışık yaşıyor yinede ilgin için saol umarım dediklerin işe yarar

Benim kızımda iki yaşına kadar emdi.
sigara tiryakisi gibiydi canı sıkıldıkça
meme emiyordu .Ben göğsümü boyadım iğrendi
bir daha içmedi çok zor biliyorum.

benim oğlumda öyleydi.bende en sevmediği şeyi yani salçayı sürdüm iki gün.hemde çok kolay bıraktı.onun hoşlanmayacağı bir şey vardır mutlaka.sen de öyle bir dene.ilk gün zor oluyor sadece.

memeye yapışıklığı memeye düşkünlüğünden değil açlığından canım yazık çocuğa karnı aç olduğu için uyuyamıyorda bak kendin demişşin memeyi bırakma yöntemlerini netten araştır istersen bernce yavaş yavaş kademeli olarak kes günde 10 kez emiyosa 8 7 6 diye azalt en son da gece emmeyi kesersin şimdilik gece emsin

slmsizi en iyi anlayanlardan biride benim 3 tane kızım var.2 büyük kızım 2 şer yaşlarına kadar emdiler 3. kızımda 1,5 yaşında hala emiyor size tavsiyem günlük emmesini biraz azalttıktan sonra kararlı bir şekilde kesin. yoksa sonuç alamazsınız ben ikinci kızımda hiç haberi yokken sürmeyle boyamıştım gögsümü sonra emmeye geldiginde gördü ve korktu bu bir iki kere böyle sürdü ve kendiliginde almadı bir dahada .bence sizde çok geç olmadan deneyin çünkü çigneme ve yutma fonksiyonu gelişmedigi için ilerde çok zorluk çekersiniz şimdiden kolay gelsin

biz 3 hafta önce bıraktık aktarda sabır taşı diye birşey satılıyor suda eritilip sürülüyor.zararsız ve tadı çok kötü.ilk başlarda çok krize girdi ama 1haftada atlattık.benim kızım hiç biberon almadı ama memeyi bırakınca almaya başladı.sadece geceleri uyanınca zor uyutuyorum.büyük çocuğu emzirmek işkenceymiş onu anladım allah sabır versinsin sizede.bu arada yemesi çok değişti artık daha iyi..

Benim kızımda iki yaşına kadar emdi.
sigara tiryakisi gibiydi canı sıkıldıkça
meme emiyordu .Ben göğsümü boyadım iğrendi
bir daha içmedi çok zor biliyorum.

cnm aynı benim oğlum bağımlı görsen kemikleri sayılıyor ama memeyi bırakmıyor ama artık kararlıyım bıraktırıcam inş

benim oğlumda öyleydi.bende en sevmediği şeyi yani salçayı sürdüm iki gün.hemde çok kolay bıraktı.onun hoşlanmayacağı bir şey vardır mutlaka.sen de öyle bir dene.ilk gün zor oluyor sadece.

2 gün bıraktırmayı denedim aylar evvel ama komaya girdi bende kıyamadım onun yaşıtları çok kolay bırakıyor benim niye oğlum öyle bilmiyorum cnm ben ben zor günlerinide razıyım yeter ki bıraksın........

memeye yapışıklığı memeye düşkünlüğünden değil açlığından canım yazık çocuğa karnı aç olduğu için uyuyamıyorda bak kendin demişşin memeyi bırakma yöntemlerini netten araştır istersen bernce yavaş yavaş kademeli olarak kes günde 10 kez emiyosa 8 7 6 diye azalt en son da gece emmeyi kesersin şimdilik gece emsin

cnm kemik yığını oğlum ağzına yemek koymuyor ki eğer böyle giderse pedagog tan yardım almak istiyorum çünkü memeye aşkı tutku şeklinde herseyi yaptım araştırdım ama yinede memesiz uyumuyor biberon almaz emzik zaten yok ayakta sallanmaz sadece memeyle uyur bilmiyorum allah yardımcım olsun.....

slmsizi en iyi anlayanlardan biride benim 3 tane kızım var.2 büyük kızım 2 şer yaşlarına kadar emdiler 3. kızımda 1,5 yaşında hala emiyor size tavsiyem günlük emmesini biraz azalttıktan sonra kararlı bir şekilde kesin. yoksa sonuç alamazsınız ben ikinci kızımda hiç haberi yokken sürmeyle boyamıştım gögsümü sonra emmeye geldiginde gördü ve korktu bu bir iki kere böyle sürdü ve kendiliginde almadı bir dahada .bence sizde çok geç olmadan deneyin çünkü çigneme ve yutma fonksiyonu gelişmedigi için ilerde çok zorluk çekersiniz şimdiden kolay gelsin

cnm benim hatam şu aklı ermeden keşke bıraktırsaydım şimdi hem açlıkten hemde keyiften emiyor buda dakikalarca ve aralıksız emiyor buda beni delirtiyor tabi yıldım artık cnm yaptım boya değilde başka birsey sürdüm ama bana selpak getiriyor sil diye

biz 3 hafta önce bıraktık aktarda sabır taşı diye birşey satılıyor suda eritilip sürülüyor.zararsız ve tadı çok kötü.ilk başlarda çok krize girdi ama 1haftada atlattık.benim kızım hiç biberon almadı ama memeyi bırakınca almaya başladı.sadece geceleri uyanınca zor uyutuyorum.büyük çocuğu emzirmek işkenceymiş onu anladım allah sabır versinsin sizede.bu arada yemesi çok değişti artık daha iyi..

cnm süper birseymiş bu allah razı olsun yarın ilk iş sordurucam allah evladı böyle olan tüm annelere sabır versin....inş

Back