• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım artık

WitchHazel

🍅🫑🍆
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2025
18
18
3
Üç kuruş maaşa köpek gibi çalıştırılmaktan, çalışanlarına sıfır minnet duyan ve istediği gibi aşağılıkça konuşan patronumdan, her ay bir bahane ile tatil günü çalıştırılmaktan BIKTIM ve çok yorgunum.

8-5 günden sekiz saat çok zor çocuklarla uğraşıyorum, öğretmenim özel sektörde. Yıllardır maaşım asgarinin azıcık üstü. Güya işverenlerim çok memnunlar, ağzımızı açıp 1000 tl üstünü bile isteyince “kapı orada memnun olmayan ayrılabilir”. Ne konuşsak “BURASI İYİCE DEVLET KURUMUNA DÖNDÜ ÖZEL SEKTÖRDEYİZ VE BEN PATRONUM” tripleri… Hiçbir hak talep edemezsin ve her ders dolu olmalısın boş geçersen(öğrenci hasta gelmemiş mesela napabilirim) tatil gününde gelip tamamlarsın… O kadar iğreniyorum ki onlardan içimden neler geçiyor yazmak bile istemiyorum.

Gerçekten gücüm kalmadı artık bazen uyanıp ağlıyorum banyo yapmaya bile gücüm yok eşim uyandırmasa uyuyup kalmışım gözümü açmamla mesaiye kalkmam lazım sanıp kalp çarpıntısı yaşadım yeni geliyorum kendime. Yılların öğretmeniyim, velilerim gün içinde beni rengarenk enerjik görüyor emeğime binlerce teşekkür ediyorlar ama bilmiyorlar uzun zamandır tebessüm ederken bile acı çekiyorum kimseye bu enerjim kalmadı. Bu kurumdan çıkıp başkasına geçsem o da aynısının laciverdi… Deneyeceğim yine de başka bir yeri.

Eşim çalışmana gerek yok diyor ama maaşı zaten kredilere ödemelere yetiyor ucu ucuna ay sonunu getirmek de yaşayabileceğim bir hayat değil. Ödememiz gereken krediler ve alabilmek için birikim yapmamız gereken araba var.

Minibüslerde de sürünmek midemi bulandırıyor, keşke her binen normal insanlar olsa. Hayatım boyunca muhatap olmamam gereken iğrenç tavırlarda kokularda insanlar… Hiç insan korumayalım şimdi lütfen ülkenin geldiği hali tacizcileri katilleri iğrenç tipteki insanları biliyorsunuz her yer ruh hastası sapık kokarca dolu.

Ailemin durumu çok iyiydi babam şöförlüğümü yapardı resmen:( Perişan olacaksın evlenme demişti bana. Yıllardır evliliğimde eşimde mutsuz olmadım ama hayatı maddi olarak istediğim bir seviyeye getirebilmek için bu kadar yıpranmak… Çalıştığım halde her harcamam bende panik yaratıyor halbuki rahatça harcayabilmeliyim maaşım sayesinde sıkıntıya düşmüyoruz… Offfff

Sıkıntılarınızı çoğu insan yaşıyor..

Ama hayatı siz kendinize kolaylaştırmalısınız.. İşveren, insanın gözünün yaşına bakmaz..

Ya alanınız da Atanmaya bakacaksınız ya da 35 yaşı geçmemişseniz Yurtdışına gitmeye bakacaksınız..
Bu devrin gerçekleri ve çözümleri maalesef bunlar..

evet çoğu insanın yaşadığını biliyorum, bu zaten 24 saatimin her anının hisleri değil arada böyle daralıyorum burada paylaşmak istedim hislerimi. çözüm önerilerine açık bir durum değil özel sektör öğretmenlerinin dertleri bunlar, bir kişi atanır on kişi atanır ama özel sektör varolmaya ve bu problemlerle insanlar çalışmaya devam eder.

Son düzenleme:
Atanmam zor değil diyebilirim branş olarak, ama bu tempoyla sınav yıllardır gündemimde olamıyor malesef
Peki, kendinize, ruhunuza küçük bir mola verseniz. Oturup sadece sınava odaklansaniz.
İleride işler daha zorlaşmadan bunu yapmalısınız.

Mesela, Eylüle kadar dişinizi sıkın ve başlayın çalışmaya..

Peki, kendinize, ruhunuza küçük bir mola verseniz. Oturup sadece sınava odaklansaniz.

inanın işten ayrılmayla ilgili şöyle 3-4 ay sadece duvar izleyip yatmayı hayal ediyorum:D ahahsh

inanın işten ayrılmayla ilgili şöyle 3-4 ay sadece duvar izleyip yatmayı hayal ediyorum:D ahahsh
O zaman yaz başı ayrılın biraz dinlenin ama Eylülde başlayın. İnşallah kazanıp, göreve başladığınızda şimdiye kadar yaşadıklarım neydi diyeceksiniz.

Atanması zor bi bölüm değilse şu an bırakıp eylüle kadar ders çalışın. Bikaç ay sıkıntı çekin sonra bi ömür rahat edin.

O kadar iyi biliyorum ki bu hisleri..
Gerçekten özel sektör çok zor ama özel sektörde öğretmenlik 287228 kat daha zor.
Benim çalıştığım kurumda öğretmen sandalyesi yoktu. Sınıf defterini doldurup yoklama alırken bile oturmamıza izin yoktu. Haftada 3 gün nöbet, en az 30 saat ders, her gün çıkışta en az 5 veli görüşmesi o yorgun kafayla.
Bir sürü hastalık çıktı bende.
Ve maksimum performans bekleyen yöneticiler.
Travmalarımı hala atlatamadım desem yeridir.
Eğer ataması çok zor olmayan bir branşsa ben de kesinlikle atanmaya bakın derim.
35 yaşımda atandım ben. Şu an akademi muhabbeti falan var ama gene de değer.

Çalıştığım bir günü programımdan çıkaracağım biraz olsun kafamdaki duman söner diye umuyorum:D
Babanızdan bir kaç ay için destek isteyip evde ders çalışın bence
Kendi ailemi kuralı uzun zaman oldu, başkasından destek istemek eşime de ayıp olur💙 Bu durumlarda ailelerin de aklında soru işaretleri oluşur doğru bulmuyorum yardım istemeyi🤷🏻‍♀️

Çözüm seçeneklerinin farkındayım, çalışmam gereken birkaç yıl daha var o seçenekler başkaları için geçerli olabilir. Bu mesajım aslında özel sektörde yıllardır çalışan ve iç durumu asla sosyal mecrada yer bulmayan öğretmenlerin sesi aslında. Hiç bu dertlerle yakınan bir arkadaşımı göremedim forumlarda. Ben giderim diğeri gelir ama sistem aynı şekilde devam ediyor ve gittikçe daha çok acımasızlaşıyorlar, yıllar içinde gördüğüm bu.

Üç kuruş maaşa köpek gibi çalıştırılmaktan, çalışanlarına sıfır minnet duyan ve istediği gibi aşağılıkça konuşan patronumdan, her ay bir bahane ile tatil günü çalıştırılmaktan BIKTIM ve çok yorgunum.

8-5 günden sekiz saat çok zor çocuklarla uğraşıyorum, öğretmenim özel sektörde. Yıllardır maaşım asgarinin azıcık üstü. Güya işverenlerim çok memnunlar, ağzımızı açıp 1000 tl üstünü bile isteyince “kapı orada memnun olmayan ayrılabilir”. Ne konuşsak “BURASI İYİCE DEVLET KURUMUNA DÖNDÜ ÖZEL SEKTÖRDEYİZ VE BEN PATRONUM” tripleri… Hiçbir hak talep edemezsin ve her ders dolu olmalısın boş geçersen(öğrenci hasta gelmemiş mesela napabilirim) tatil gününde gelip tamamlarsın… O kadar iğreniyorum ki onlardan içimden neler geçiyor yazmak bile istemiyorum.

Gerçekten gücüm kalmadı artık bazen uyanıp ağlıyorum banyo yapmaya bile gücüm yok eşim uyandırmasa uyuyup kalmışım gözümü açmamla mesaiye kalkmam lazım sanıp kalp çarpıntısı yaşadım yeni geliyorum kendime. Yılların öğretmeniyim, velilerim gün içinde beni rengarenk enerjik görüyor emeğime binlerce teşekkür ediyorlar ama bilmiyorlar uzun zamandır tebessüm ederken bile acı çekiyorum kimseye bu enerjim kalmadı. Bu kurumdan çıkıp başkasına geçsem o da aynısının laciverdi… Deneyeceğim yine de başka bir yeri.

Eşim çalışmana gerek yok diyor ama maaşı zaten kredilere ödemelere yetiyor ucu ucuna ay sonunu getirmek de yaşayabileceğim bir hayat değil. Ödememiz gereken krediler ve alabilmek için birikim yapmamız gereken araba var.

Minibüslerde de sürünmek midemi bulandırıyor, keşke her binen normal insanlar olsa. Hayatım boyunca muhatap olmamam gereken iğrenç tavırlarda kokularda insanlar… Hiç insan korumayalım şimdi lütfen ülkenin geldiği hali tacizcileri katilleri iğrenç tipteki insanları biliyorsunuz her yer ruh hastası sapık kokarca dolu.

Ailemin durumu çok iyiydi babam şöförlüğümü yapardı resmen:( Perişan olacaksın evlenme demişti bana. Yıllardır evliliğimde eşimde mutsuz olmadım ama hayatı maddi olarak istediğim bir seviyeye getirebilmek için bu kadar yıpranmak… Çalıştığım halde her harcamam bende panik yaratıyor halbuki rahatça harcayabilmeliyim maaşım sayesinde sıkıntıya düşmüyoruz… Offfff
Siz yılların tecrübeli öğr olduğunuzu yazdınız.Gençlikte bende yaptım bu dik durmamayı ünvanlı bir çalışan kadın olarak.Sonra bir gün öyle bir ters çıktım tepedekine çok şaşırdı ve o günden sonra o benden çekindi inanın.Size tavsiyem hiç çekinmeyin cevabını verin.Mobing yaptığında bende memnun değilseniz hemen çantamı alır giderim tabi tüm haklarımı alarak diyeceksiniz.Siz gençler cevap vermez ezik kalırsanız onlar sizi ezer.Bundan güç alıyorlar zaten.Çıkış yapana yapamaz.Bu patron denen adamlara dik durun lütfen.Hafta sonu okula gitmeyi kabul etmemekle başlayın.

Siz yılların tecrübeli öğr olduğunuzu yazdınız.Gençlikte bende yaptım bu dik durmamayı ünvanlı bir çalışan kadın olarak.Sonra bir gün öyle bir ters çıktım tepedekine çok şaşırdı ve o günden sonra o benden çekindi inanın.Size tavsiyem hiç çekinmeyin cevabını verin.Mobing yaptığında bende memnun değilseniz hemen çantamı alır giderim tabi tüm haklarımı alarak diyeceksiniz.Siz gençler cevap vermez ezik kalırsanız onlar sizi ezer.Bundan güç alıyorlar zaten.Çıkış yapana yapamaz.Bu patron denen adamlara dik durun lütfen.Hafta sonu okula gitmeyi kabul etmemekle başlayın.
Şöyle düşündüm.Mesai saatime dikkat ederim.Rapor alan biri değilim.İşimi bayağı iyi yaparım.O zaman bana ne diyebilir nasıl ezebilir.Sizde aydınlanın ve böyle düşünün lütfen

Hocam sizi çok iyi anlıyorum 7-8 yıl özelde çalıştım. Hatta branşım özel derse müsait olduğundan bekarken okul sonrası özel ders yapardım 2 tane. Açıkçası okulumdan şikayetim çok yoktu. Maaş olarak asla tatmin etmezdi tabi ama koşullarımı oluşturmaya 2.yılımda başlamıştım. Bana kapı orda deme şansı yoktu zira Türkiye birincisi öğrenci çıkarmıştım adımı duyurmuştum 😂
Beni toplantılar çok yorardı. Bir mail ile hallolacak işleri iki saat konuşmak ruhum çekilirdi 😂
Haftasonu veli toplantıları olurdu dönemde iki kez aman yarabbi başka zaman ulaşılamayan veliler kuyruk olurdu konuşmak için. O toplantılardan en son ben çıkardım herkes giderdi benim önümde hala veli olurdu bayılırdım baş ağrısından…
İyi okullar kurslar elbette var bu kadar stres olmamalısınız bence başka bir yere geçmeye çalışın. Ben stresli gitmezdim severdim hatta şu an bebiş var diye çalışmıyorum okulu özledim diyorum arada eşime 😂
İş hayatımda üç müdürle çalıştım 1i çok boştu hiç halden anlamaz stres topu. Dedim ben sizle devam edemem mesleğime ihanet olur ben iyi bir öğretmenim ama siz iyi bir müdür değilsiniz deyip bırakmıştım.
Diğer iki müdürüm iyilerdi en son kadın müdürümle aramız çok çok iyi oldu beni birkaç konuda sınadı ve ben üstesinden geldim sonra beni çok sevdi farkındaydım hala görüşürüz. Biraz nasip meselesi ama inşallah iyi bir yere denk gelirsiniz hocam.

Merhaba, bence bir süre çalışmayı bırakıp kpss kasın. Ataması zor değilse yaparsanız, zor bile olsa yaparsanız. İş kendinizde bitiyor. İsterseniz evden çağrı merkezlerine bakabilirsin, part-time olarak çalışma imkanları veriyor, saatleri siz seçiyorsunuz. Bence part-time evden bunu deneyebilirsiniz, kalan zamanınızda ise kpss çalışırsınız. Umarım gönlünüzce olur her şey.

Siz sürekli diyorsunuz ki özel sektörün durumu düzelmeli. Ben atansam bile diğerleri böyle çalışmaya devam edecek. Size ne ya hu? Siz kendinize odaklanın. Bürün durumu değiştiremeyiz. Bir çok şey bireyselliği aşıyor. Toplu hareket edildi yine de önüne geçilemiyor. Başkalarından yardım alamam dediğiniz kişiler anne babanız. Zor günümde yanımda olmayacaklarsa anne baba demek saçma olur. Çalışıp atanacaksınız başka hiç çözüm yok. Ben öğretmen değildim ama atanmadan önce asgari ücretin yarısına çalıştırılıyordum! Üstelik deneme süreci diye diye sigortamı bile yapmadılar. Dolmuş otobüs konusunda da herkes aynı şeyi yaşıyor. Keşke babanız getirip götürürken biriktirip bir araç alsaydınız. Bazen gerçekleri değiştiremeyiz napalım

Ben hafta sonu özel ders verip hafta içi Ags çalışıyorum. Kaybettiğiniz her zaman aleyhinize.

Özel sektörün ileri gidemeyeceğinin farkındasınız. Borçları atanınca daha rahat kapatacaksınız.

Öğretmen değilim. Bu özel sektöre özellikle öğretmen haklarına el atılmalı. Sendika vs var mı acaba. Velilerin de her kayıt zamanı öğretmen maası ne kadar diye sorması lazım. Şahsen asgari deseler ben çocuğumu vermem. Hem onkadar para vericem . Hem de çocuğun öğretmeni ekonomik kaygı iş baskısı ile benim çocuğuma birşeyler vermeye çalışacak.
Eğitim bakanlığı uyuyor herhalde. Yıllardır duyuyorum bu sömürüyü.
Siz de inş atanırsınız en azından maasınız ve haklarınız olur.
Ne demek tatil günü gel çalış yahu.
Şu da var buradan ayrılan öğretmenler istifa edenler de tazminat alamıyor ama dava açmıyor. Bu kurum diğer kuruma der bu kez hiç iş bulamam diye korkuyorlar. Bunlar da iyice arsızlaşıyor o nedenle.

Back