• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biktim artik..

Fiona22

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2018
748
1.504
113
34
Kendimi cok yalniz hissediyorum.
Biktim usandim her seyden.
Beni asla sevemeyen, sevmeye dahi cabalamayan,surekli elestiren, cocuklugumdan beri "beceriksiz" diyen,kusurlarimi yuzume carpan,kilomla dalga gecen, beni hayatimin her onemli aninda yalniz birakan bir "annem"var.
Ayni evde yasarken - ki aksamdan aksama evi kullanmaya basladim son zamanlarda - onda bile mutfaga girip kendime bisey hazirlamamdan rahatsiz oluyordu. Insanin kendi evinde mutfaga girememesi.. Evet bunu bile yasadim.
Ablam esinden ayrildi,bizlerle birlikte yeniden hayata basladi. Annem ona oyle kucak acti ki lutfen yanlis anlamayin ben de cok mutluyum ablam icin.
Ama annemin ablama annelik yaptigini gorurken beni bu kadar dislamasi.. Icimi acitiyordu. Artik umursamiyorum.
Borclarim oldugundan ayri eve cikamiyodum ama babamin destegiyle ayri eve cikabildim. Inanin ilk kez kendimi mutlu, huzurlu ve ozgur hissediyorum. Ben evden cikinca annemin ilk tepkisi ne oldu dersiniz ?
evin anahtarini istemek:)

Bugun canimi sıkan asil seyi anlatmak istiyorum.
Babam aradi aksam. Aksam yemege niye gelmedin kizim dedi,annen o kadar cagirmis ayip etmissin kusluk olmaz vs vs.
Sok gecirdim ya. Kimse beni bi yere cagirmadi ki dedim. Bu arada babam annemin yaptiklarini bilir, kavgalari hep bu yuzdendir.
Tamam dedi kapatti.
Ablam aradi ondan sonra. Vay efendim ben ortaligi karistirmisim. Simdi mutlu muymusum,babama hemen yetistirmisim.
Annemi zaten bilmiyor musum, beni aramislar da telim kapaliymis. ( telefonum sadece bir ara metroda kapaliydi ki mesaj da atabilirlerdi.)
Annemle babam tartismislar,ablam da beni azarliyor.
Aile saadetlerine golge dusuruyorum.
Aksam yemegine cagirmayacak kadar benden nefret eden anneme ben ne yapmis olabilirim

Gercekten yoruldum. Ablama da cok cok kizdim. Ablaligina bir ton laf saydirip suratina kapattim. Ben ki insanlara sesini yukseltmekten rahatsiz olurum. Geldigim son nokta bu.

Babama bunu soyledim diye kotu olan ben miyim ? Annemden zaten bir "annelik" beklentim yok ama bu kadar yalan dolan bana fazla.

Icimi dokmek istedim. Sadece cok yalnizim.

Son düzenleme:
Böyle anneler gördükçe çok üzülüyorum. Çünkü ben annemden bugüne kadar hiç ilgisizlik, dışlanma, şefkatsizlik vs görmedim. O yüzden üzüldüm sizin adınıza ama babanız tam tersi anladığım kadarıyla. Siz babanızla yaşasanız keşke. Nedense ablanızı kıskandığınızı hissettim bi an. Kaç yaşındasınız? Eğer ilişkiniz bu yöndeyse anahtarınızı vermeyin daha da başınız ağrır sonra.

Böyle anneler gördükçe çok üzülüyorum. Çünkü ben annemden bugüne kadar hiç ilgisizlik, dışlanma, şefkatsizlik vs görmedim. O yüzden üzüldüm sizin adınıza ama babanız tam tersi anladığım kadarıyla. Siz babanızla yaşasanız keşke. Nedense ablanızı kıskandığınızı hissettim bi an. Kaç yaşındasınız? Eğer ilişkiniz bu yöndeyse anahtarınızı vermeyin daha da başınız ağrır sonra.

çıktığı evin anahtarını istemiş kadın..

konu sahibesi sordun mu annene hiç neden diye?

Ne kadar sanslisiniz.
28 yasindayim ve 28 yildir annemin bana sevgisini hissedemedim. Ozellikle son donemlerde anlamsiz bir ofke hissediyordum.
Anahtar evimin anahtari degil, onlarla yasadigim evin anahtarini.
Hani oyle oraya kafama estiginde gidemeyeyim diye.
Inanin ablami cozemiyorum, bugune kadar hep destektim. Simdi yeniden universiteye gidiyor orayi kazanmasi icin en az onun kadar ugrastim. Su an annemle ikisi bir olup beni tamamen disladilar.
Anneme alistim da ablamin yaptiklari canimi yakiyor.
Babami da inandirmislar bugun.
Cok tesekkurler yazdiginiz icin.

çıktığı evin anahtarını istemiş kadın..

konu sahibesi sordun mu annene hiç neden diye?

Sormaz miyim ,yuzlerce kez.

Yani ben olsem uzulur musun sen anne dedigimi bilirim.

Neden diye sorunca aldigim bir cevap yok.
Sen delisin, sen ruh hastasisin. Kimse sana bisey yapmiyor, sen soylesin vs vs. Artik sorgulamayi biraktim.

Sormaz miyim ,yuzlerce kez.

Yani ben olsem uzulur musun sen anne dedigimi bilirim.

Neden diye sorunca aldigim bir cevap yok.
Sen delisin, sen ruh hastasisin. Kimse sana bisey yapmiyor, sen soylesin vs vs. Artik sorgulamayi biraktim.

çok enteresan hani ablanıza da aynı davransa yapısı bu der geçersin.
çocukken de böylemiydi?
iplerin koptuğu bir nokta varda siz mi farketmediniz acaba..

Benim annem sizden bir nebze daha insancıl. Ama önümdeki yemeği alıp kardeşlerime verdiği geldi şu an aklıma bilemedim.

Boşverin hayatınıza bakın.

Ben de bu evden gideceğim günü iple çekiyorum.

Ayrı eve çıkabilmenize sevindim. İletişiminizi minimum seviyede tutun. Çok üzücü gerçekten. İlk açtığınız konuyu biliyorum. Evden çıkmanız isabet oldu. Tamamen ailenizi silin diyemem. Bu sizin vereceğiniz bir karardır. Ama nasıl mutlu olacaksaniz öyle yapın. Madem sizi dislayip kon guduyorlar yapacak bir şey yok mecbur olmadıkça konuşmayın.

çok enteresan hani ablanıza da aynı davransa yapısı bu der geçersin.
çocukken de böylemiydi?
iplerin koptuğu bir nokta varda siz mi farketmediniz acaba..

Cocukken de bu kadar degildi ama genel hatlariyla boyleydi.
Ne bileyim yaptigim seyleri begenmez,derslerde basarili olsam onemsemez, beceriksiz vs derdi.
Inanin yok. Olsa bilmez miyim,yani normal bir seyden bahsetsem haklisiniz. Ama insanin soyle davranmasi icin cok ciddi bir nedeni olmali. Mizac olarak yumusakbasli sakin bir insanim. O kadar ezdirdim ki kendimi anneme. Anne diye.
Pes ettim artik.
Ama bildigim soyle bisey var,anneannemin anlattigi. Annem gencliginde cok guzelmis, cok aktifmis. Tek cocuk istemis, ablamdan sonra benim yuzumden istediklerini yapamamis sanirim kendi hayatiyla ilgili.

Allah sizi onlara muhtaç etmesin. Dilerim her daim dik, güçlü ve ekonomik özgürlüğe sahip bir kadın olarak yaşarsınız. Bugüne kadar yasayamadiginiz sefkati size verecek dostlariniz ve istiyorsanız bir eşiniz olur. Herkesin imtihanı farklı ne yazık ki. Kimi evlat hasretinde, kimi ana baba, kimi de analı babalı öksüz. Sizinki gerçekten ağır ama değiştirilebilecek gibi görünmüyor. En güzeli kabullenmek ve dert edinmemek. Önünüze bakın artık.

Ayrı eve çıkabilmenize sevindim. İletişiminizi minimum seviyede tutun. Çok üzücü gerçekten. İlk açtığınız konuyu biliyorum. Evden çıkmanız isabet oldu. Tamamen ailenizi silin diyemem. Bu sizin vereceğiniz bir karardır. Ama nasıl mutlu olacaksaniz öyle yapın. Madem sizi dislayip kon guduyorlar yapacak bir şey yok mecbur olmadıkça konuşmayın.

Ya cok tesekkur ederim. Inanin o kadar mutluyum ki ayri evde oldugum icin.
Zorluk cekiyorum ama olsun. Huzurum olsun yeter diyorum.
Annemi sildim,yuzunu gormek dahi istemiyorum. Ablam deseniz o da bugun bitti benim icin. En cok da babami kandirmalarina uzuluyorum tek uzuntum babamin da beni yalniz birakacak olmasi.
Cocuklugumdan beri yanimda olan tek insan babamdi. O da giderse yapayalniz kalacagim.
Haklisiniz, ben de konusmak istemiyorum.

Anneniz niye öyle davranıyor !evrak ettim kadını bunalmış olabilirsiniz bence annemizin eleştirmek yerine nerede hata yaptığınıza bakın. Çünkü boşanmış kana kapısını açan bir. Anne ve ayrı eve çıkan bir bekar kiz

Allah sizi onlara muhtaç etmesin. Dilerim her daim dik, güçlü ve ekonomik özgürlüğe sahip bir kadın olarak yaşarsınız. Bugüne kadar yasayamadiginiz sefkati size verecek dostlariniz ve istiyorsanız bir eşiniz olur. Herkesin imtihanı farklı ne yazık ki. Kimi evlat hasretinde, kimi ana baba, kimi de analı babalı öksüz. Sizinki gerçekten ağır ama değiştirilebilecek gibi görünmüyor. En güzeli kabullenmek ve dert edinmemek. Önünüze bakın artık.

Amin. Ne kadar guzel yazmissiniz.
Cok tesekkur ederim.
Kucukken ozellikle arkadaslarimi kiskanirdim, sevgi gosterileri bana cok acayip gelirdi. Okuldan cikinca bi iki cocuk annesine sarilmisti da eve gidince ben de anneme sarilmistim. Cocuk akli iste.
Ay ne oyle bebek gibi dedi :)
20 yil once oldu bu ama unutamiyorum. Unutmuyorum.
Allah annenin de evladin da hayirlisini versin.

Anneniz niye öyle davranıyor !evrak ettim kadını bunalmış olabilirsiniz bence annemizin eleştirmek yerine nerede hata yaptığınıza bakın. Çünkü boşanmış kana kapısını açan bir. Anne ve ayrı eve çıkan bir bekar kiz

Tabii haklisiniz.
Elestirmez miyim , kendimde hatayi bulacagim bulacagim diye ugrasirken bi baktim 28 yil gecmis.
Kendi yaptiklarima baktim, bir kiz cocugun anneyle yasayabilecegi ufak tefek tartismalari disinda bir sey yok. Keske benden olsaydi da huzura erseydim. Hak ettim deseydim.
Ama maalesef ben planlari bozan cocuk olarak dunyaya gelerek annemi kaybettim. En buyuk hatam varligim sanirim.

Evlenmeyi düşünmüyomusunuz. Evlenseniz kendinize ait yuvaniz olsa kendinizi yalniz hissetmezsiniz. Evlilik bazen çözüm olmayabiliyo ama doğru ve sizi seven insanla gayet mutlu huzurlu yuvaniz olabilir

öff sinirim bozuldu gece gece..
neyse ki şimdi huzurlusunuz. sorgulamayın daha fazla olduğu gibi kabullenin zira en sağlıklısı bu.
bazı insanlar sadece kendini düşünür. annenizde onlardan biri demek ki..

Evlenmeyi düşünmüyomusunuz. Evlenseniz kendinize ait yuvaniz olsa kendinizi yalniz hissetmezsiniz. Evlilik bazen çözüm olmayabiliyo ama doğru ve sizi seven insanla gayet mutlu huzurlu yuvaniz olabilir

Cok tatlisiniz:)
Dusunuyorum tabii ama dusunuyorum oyle sadece :) biri cikmiyor karsima,kismet:)

sımdı uvey evlat muamelesı yapmıs dıyecem...ıkınci evliligi olup uvey kelımesını sevmesende anlasılsın diye yazıyorum uvey evlatlarına mısgıbı bakanlara hakaret olacak...Allah yardımcınız olsun

Ne kadar sanslisiniz.
28 yasindayim ve 28 yildir annemin bana sevgisini hissedemedim. Ozellikle son donemlerde anlamsiz bir ofke hissediyordum.
Anahtar evimin anahtari degil, onlarla yasadigim evin anahtarini.
Hani oyle oraya kafama estiginde gidemeyeyim diye.
Inanin ablami cozemiyorum, bugune kadar hep destektim. Simdi yeniden universiteye gidiyor orayi kazanmasi icin en az onun kadar ugrastim. Su an annemle ikisi bir olup beni tamamen disladilar.
Anneme alistim da ablamin yaptiklari canimi yakiyor.
Babami da inandirmislar bugun.
Cok tesekkurler yazdiginiz icin.
Ne diceğimi bilemedim bence görüşmeyi en aze indirin gerekmedikçe görüşmeyin ne düşünürlerse düşünsünler takmamaya çalışın gerçekten. Demişsiniz ya evliliği düşünüyorum ama karşıma biri çıkmadı diye emin olun karşınıza sizi hakedicek biri çıkıcak ve siz çok güzel bi aile kurucaksınız annelik nasıl yapılırmış annenizede göstericeksiniz böyle hissettim sadece.

Back