• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım artık ne yapıcam bilmiyorum :(

çok üzüldüm daha genceciksin.Kaçıp kurtul bu adamdan hayaıtnı kurtar okulunu oku.Yeni bi hayat kur kendine babanda arkanda ne güzel

Sizi ezmeye çalışan ve kompleksleri olan biri
Ben de yaşadım bunları eski kocamla.

Benim ne para kazanmamı istedi, ne çalışmamı, ne sosyalleşmemi. Her şeyimi eleştirdi. Kendi aciz karakterini beni ezerek yücelteceğini sandı.

Boşadım, kurtuldum.

Lise mezunu. Ona lise mezunu olmasının benim için problem olmayacağını ama yine de isterse benle beraber okumasını da teklif ettim. Hatta babam bile bu konuda maddi olarak destek olabileceğini söyledi. Gidip bikaç kere hep bi heves kitaplar aldık. Kitapların kapağını açmadan vazgeçti.

KPSS sınavlarına hazırlanmak için kitap aldım. Yaz tatilinde işe girip çalışmamı istemediği için evde boş durmak istemedim. Ve öğrendim ki belediyenin dil kursları varmış ücretsiz. Beni orda kursa yazdırmasını istedim. Cevap; sen hem üniversite okuyosun, kitap almışssın onu da kazanırsın hem devlet memuru olacaksın, hemde dil mi biliyo olcaksın kusura bakma bi seferde benim dediğim olsun gitmiceksin kursa. Bende beni tatmin edecek bi sebep söyle gitmiyim dedim. İlla vakit geçirmek istiyosan evi temizleyebilirsin dedi. Belki de bu adama ben mi çok anlam yükledim ? Hazmedemiyorum sadece. Başlarda o kadar hevesliydi ki okulu kazanmama, sınava girmeme. Nasıl bu aşamaya geldik anlayamıyorum.

geleceğini kurmak için boşan canım...ev senin para senin zaten...

Bir yere gideriz. Konuşmaz. Sus pus. Kendimi yüceltmek için demiyorum asla. Ama sosyal biri olarak büyüdüm. Babam kendisi ile dahi hep konuş susma ben bile olsam haklıysan konunda konuşacaksın tartışacaksın benimle derdi. Yetiştirilme tarzım bu şekilde. Misafirlikte muhabbet olur az çok her konu hakkında bişeyler konuşabilirim biriyle. Eve dönerken sen bunları nerden öğrendin, tamam artık haber izlemek yok sana falan diyo.
Liseden arkadaşlarımla buluşma planı yaptık. Ben kimseye gidemem, sadece kızlar bize gelebilir, cafeye falanda gidersek o da bizle gelirse kabul ediyomuş. Ki ona diyorum sende çık arkadaşlarınla diye. Ne kendi yapıyo ne bana yaptırıyo

Bir hata edip erken evlilik yapnissiniz ama herseye ragmen okuyup kendi ayaklariniz uzerinde durmanizi takdir ettim.Evliliginizle ilgili hakkinizda hayirlisi olsun ama mantikli karar verirsiniz umarim.

Çocuğun olur çok pişman olursun, yerinde olsam hemen babanla konuşur- üniversiteye devam eder bu adamı da boşardım.
Daha genceciksin.

Sanırım. Bunu konuştum onunla. Normal değilsin iyi değilsin ve iyiye gitmiyoruz diye. Ben normalim işine gelirse diyo. Boşanma konusunu konuştum. Benim için fark etmez annem bana nasılsa birini bulur, kadın olarak boşanmışlığın zorluğunu çekecek olan sensin diyo. Her tartışma sonrası yatak ayırır. Gönül kırar, gönül almayı bile bilmez. Bu umursamazlıklarından sonra çok düşünmeye başladım ayrılmayı. Herşeye rağmen götürmeye çalışıyodum ama artık uğraşmaya gücüm kalmadı gibi hissediyorum. O kadar boşluktayımki.
Aman iyi ki kendisi icin farketmiyor.Bu ulkede bosanmak istedigi icin dahi oldurulen kadinlarin varoldugunu dunununce,cok sukur ki ,"isine gelirse"diyor.

evliligini yürütmek istiyorsan bi piskologa biseye görünmesi/görünmeniz lazim

böyle devam ederse, o adamdan sana koca degil hicbir cacik olmaz

Simdi baba evinin kiymetini anlamissindir konu sahibi
Zararin neresinden donersen kardir diyorum
Bosan ve kurtul okuluna bak sonrasinda is bulursun kendi ayaklarinin uzerinde durmadan da yeniden evlenmezsin olur buter dunyanin sonu mu?rahmetli annen seni eziyet cek diye dogurmadi

Yani acikcasi esin bastan asagi kotu adam olsa annenin hakaretiyle duzenini bozup senin icin baska sehire gitmezdi. Ama kafanda bitirdiysen bitir tabi senin hayatin senin kararin

Ama ona konusu açılıp bunu söylediğimde ben orda ne senin için ne annem için gidelim dedim, sizin kavgalarınızdan benim kafam şişiyodu diyo. Yani bence mesele bana yapılan hakaret küfür değil. Yine kendi rahatı. Soğukluk girmesin diye uğraştım ama başaramadım. Bi insana boşanalım dediğinde hiç mi sorgulamaz ? Bende problem yok git sen düşün diyo.

Elifcim, hata yapmak insana mahsus. Hele gençlikte, hele senin gibi bir şeylerden kaçmaya çalışırken sonradan yanlış olduğunu anladığın seçimler yapılıyor.

Hayat aslında herkese ikinci bir şans vermez, sana vermiş. Baban hatasını anlamış. Maddi ve manevi desteğini vermiş. Zorluklara rağmen her dönemde geçerli olacak bir mesleğin eğitimini alıyorsun. Kendini geliştirmeye hem hevesin, hem de imkanın var.

Kocan sana 'benden iyisini bulamazsın' demiş ya. Bulursun be güzelim. Bu devirde kadınlar ikinci üçüncü defa evlenip mutlu oluyorlar. Bu adamın seni böylesine kısıtlamasına, potansiyelinden ve geleceğe dönük hayallerinden geri bırakmasına izin verme. Sen değerlisin, isteklerin değerli, düşüncelerin değerli. Değerini bilecek birilerini bul. Bence sen ne yapacağını aslında biliyorsun ama biraz cesarete ihtiyacın var.

Elifcim, hata yapmak insana mahsus. Hele gençlikte, hele senin gibi bir şeylerden kaçmaya çalışırken sonradan yanlış olduğunu anladığın seçimler yapılıyor.

Hayat aslında herkese ikinci bir şans vermez, sana vermiş. Baban hatasını anlamış. Maddi ve manevi desteğini vermiş. Zorluklara rağmen her dönemde geçerli olacak bir mesleğin eğitimini alıyorsun. Kendini geliştirmeye hem hevesin, hem de imkanın var.

Kocan sana 'benden iyisini bulamazsın' demiş ya. Bulursun be güzelim. Bu devirde kadınlar ikinci üçüncü defa evlenip mutlu oluyorlar. Bu adamın seni böylesine kısıtlamasına, potansiyelinden ve geleceğe dönük hayallerinden geri bırakmasına izin verme. Sen değerlisin, isteklerin değerli, düşüncelerin değerli. Değerini bilecek birilerini bul. Bence sen ne yapacağını aslında biliyorsun ama biraz cesarete ihtiyacın var.
Evet tam olarak bu. Ya açıkçası takmıyorum desemde onun söylediği şeyler kafama yer etmiş. Gerçekten ona mecbur muyum, dediği gibi çok zor bi hayat mı bekliyor beni. Korkuyorum sanki. Duygularım kafam çok karışık. Nerden başlayacağımı bilmiyorum.

Evet tam olarak bu. Ya açıkçası takmıyorum desemde onun söylediği şeyler kafama yer etmiş. Gerçekten ona mecbur muyum, dediği gibi çok zor bi hayat mı bekliyor beni. Korkuyorum sanki. Duygularım kafam çok karışık. Nerden başlayacağımı bilmiyorum.
Korkulmaz mı, tabii korkuyorsundur. İnsan sırasında alıştığı diş macunu markasını bulamayıp başkasını almak zorunda kaldığında tedirgin oluyor. Kocandır, güzel anılar, yaşanmışlıklar, dokunuşlar var arada.

Şu anki durumunda hiçbir değişiklik olmadan bir on yıl daha böyle yaşamak düşüncesi veya bu adamla çocuk büyütmek düşüncesi sana dayanılabilir geliyorsa bir şey yapmak zorunda değilsin. Ama daha mutlu olmayı hayal ediyorsan yavaş yavaş, kendini hazır hissettikçe adımlar atmaya başla. Onun söyledikleri seni tutmak için kesinlikle yeterli sebep değil.

Back
X