B
bu konuda haklısn bn çalışmıyorum çalışana saygım var .çok gerekmedikçe mesai sonu saatlerine denk gelmemeye ya erkn yada geç gitmeye dikkt ederim misal çarşıda işim vr 1de iner 4 de bitirmeye çalışırım en geç 5 den sonra kalabalık çalışanların halinden anlarım .ama tabi çocuklu kadın da eve tıkıldım baksın mı sadece .kadından çok çocuğun vr ihtiyacı bnmki yabani olmş sırf böyle zahmetlere girmemk için çıkmıyorum .olan anlar .Bir çok konuda haklısınız ama iki konuda sizlerde diğer insanları anlamalısınız.
Birincisi pazar gibi kalabalık yerlerde çocuk fenalık geçirecek haldeyken aheste aheste gezip keyif yapan annelere sinir oluyorum. O kdr kalabalıkki insanlar üstüste birde bebek arabasını sokuyorlar o araya iyice yığılma oluyor Bir sorun olsa anne değil o insanlar suçlanır meyve sebze pazarlarından bahsetmiyorum ztn oralar asla o kdr sıkışık olmaz.
Bir diğeri de toplu taşıma araçları, ben yorgunluktan arabada bayıldığımı biliyorum. Şimdi soruyorum size ben çok yorgunum desem tüm otobüs beni linç ederdi ama bayılınca hala dua ettiğim bir abla evime kadar bıraktı.
Yaşadığım yerde iş saatleri dışında toplu taşıma araçları yogun olmuyor bende çok yaşlı değilse asla yer vermem 12 saat çalışıp gezmekten gelen otururken ben niye kalkacağımki?
Bir zahmet 15 dakika önce veya sonra binsin o zmn oturabilir .
Birde gel gel yer verirler diye arabaya koşturuyorlar güne gitmişler çoluk çocuk arabaya koşturuyorlar ztn bir araba dolduracaklar bu kdr bencillik olmaz ama bizim ülkemizin en genel özelliği yapıcak bişey yok
Birde yıllar önce yaşadığım bir olay var.
İş çıkışı kendimi arabaya zor atmıştım, 1 saatlik yol, ramazan ayı ve sıcak.
O sürede uyumak çok iyi gelicekti, yanımda hamile biri denk geldi. Nasıl ağlıyor bulantıları var yeni atama tek başına koca şehirde ve görevlendirmeyle 2 saatlik yol gidiyor.
Birlikte acile gidecektik onu bile bilmiyor daha, sonra arkadaşı geldi beni zorla evime yolladı.
Tabiki öncelikli durumlarda elimden geleni yaparım.
Ama bu her türlü fedakarlık yapacağım anlamına gelmiyor.