Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Cimlere isemeye cok guldum dogru pipisi olan canli heryere yapabilir diye dusunuyo bazi kadinlar.ben ogluma wc bulamazsam bi sise su alip dokup icine yaptirip cantama koyuyodum posetle.hatta anneme gitmistim cantami acinca cok gulmustuk limonata diyeustteki yazdigima bakarsan alintiyi coklu yapamiyorum demek istedigimi anlarsinÜzerinize alınmayın ama ben de insanların anneyim, çocukluyum diye her türlü rahatlığı yapmayı kendinde hak görmesine hastayım. Bu anlayışsızlık bir kısır döngüye dönüşmüş bizim toplumda. Bebek arabasını çarpar pardon demez. Yemek sırasında önüne geçer. Tuvalette müsade istemeden geçer bir de söylenir :) Restoranda serbest bırakırlar o çocuklar devamlı bağrışır durur bir dakika oturmaz. Sağa sola bulduğu yeşilliğe çocuğu işetir Yani insanlar arasında gizli bir savaş var resmen bu anlayışsızlık konusunda bizim ülkede. Herkesin aynı anda düzelmesi lazım o da mucize...
Sagol canim farketmez anlayis onemli tekil cogul farketmiyorçocuğum yok ama size hak veriyorum.
anlayışlı olmak gerek.
Yok belkide cok gezdigin icin alismissindirBen hiç sıkıntı yaşamadım bu konularda. Az mı geziyorum nedir ?
ya zaten yorgunsan niye kalkacaksin dedigim bu ihtiyaci olan oturmali.genc saglam duran insanda yorulabilir.Bebek arabasını üstüme süren, üstünden atlamamı bekleyen anneleri görünce ben de ona gıcık oluyorum. Hastaysam, yorgunsam kimin bebeğinin olduğu inanın hiç ilgilendirmiyor beni. Çok oturmak isteyen ona göre vesaite binsin. Normal zamanımsa, gezmeye çıkmışsam, çok yorgun değil ya da belim vs ağrımıyorsa yaşlıya da hamileye de yer veririm. Bunun dışında ölseler yer vermem evet çok bencilim ama hayat bencil yaptı beni ne yapayım
bidaha okudum yanlis anlamisim son cumlemi unut canim.hayatta bencil olmakta gerekiyor bazen fazla iyi niyetli olunca enayi yerine konuluyosun sekil ben:)ya zaten yorgunsan niye kalkacaksin dedigim bu ihtiyaci olan oturmali.genc saglam duran insanda yorulabilir.
ama vesait konusunda hemfikir degilim.ben ailemden uzaktayim taksi 90 lira yaziyor trafik varsa ki hep var.simdi gelis gidis 180 lira benim keseme cok geliyor e otobusede mi binmeyim napalim ama, binsemde diyorumya kimseyi gozumle taciz etmem yer versin diye
Suan cocugun yoksa hamile olmadiysan empati yapamiyosun senide anliyorum yinedd fikrini yazmissin sagol cnm
Benimde bir oglum var ve 3 yasinda 2 yasindan itibaren kullanmadim arabasiz daha rahatim bizimde arabamiz yok ben seni anladim iste diyorumki insanlar zaten fazlasiyla kotu ve anlayissiz onlardan bu dusunceyi beklemek yanlis cocuklu yada cocuksuz.... milletimiz artik eskisi gibi degil... hastane olaylarinin bizde siklikla yasariz soz konusu cocuk olunca daha dikkatli olunmasi gerekir bende tek oldugu icin her detayini hasta bile olsa dusunurum ama bunu 3 tane cocuklu bir kadindan bekleyemem hangisine yetissin bak sende yardimci olmussun kadin nasil sevinmis azicik duyarli olsa milletimiz zaten daha iyi olur bizim icin ama diyorum ya insanlar artik kotu tek yada cocuklu cok nisey beklememk gerek...Canim ben kizim 3 aylikkende ayni sıkintiyi yasiyordum suanda boyle.ayrica 2.5 yasindaki bi cocuk arabaya ihtiyac duyar bilmiyorum cocugun varmi belki sen bu donemde kullanmiyordun ama otomobilimiz yok mesafe veya sartlara gore kullanilmasi gerekiyor.onun 3 adimi benim 1 adimim gunah o ayaklara zaten romatizmal sorunumuz var yorulmaya gelemiyor.ben sadece pazar icin yazmadim yasadigim olaylari yazdim.sadece cocukluya hazir olda durulsun tabiri kullanmiyorum genelleme yaptim her yorumumda yazdim insanin insana saygisi yok.banada cok oluyor tek ciktigimda kadinda bebek arabasi dikiliyor yol ortasina biseyler yediriyor yada telle konusuyo falan yada hastane vs gibi toplum icinde uyulmasi gereken kurallara uymayip parka salar gibi saliyor cocugunu..
Demek istedigim ister yasli olsun ister hamile farketmez hosgorulu olmamiz lazimken ufacik konularda bile zalim oluyoruz.ben hicbizaman otobuse binsem kimseye yanasmam bos rahat tutacagim biyer bulup dururum ,yer versinler diye taciz etmem yada wc sirasinda rica etmem bu konularda minnet duymak istemiyorum .liseye giderken adetliydim ve pedim yoktu nasil inecem rezil oldum korkusunu yasarken kadinjn biri bana bi bagirdi yer ver yasliya diye nerdeyse linc edilip atilacaktim otobusten .derdimi anlatamadim sadece veremem rahatsizim dedim ,gencecik kizsin ne rahatsizligi ailen yetistirememise kadar geldi laf o yuzden kimseye minnet etmiyorum.
hastaneye gitmistik kadinin 3 cocugu var biri bebek ama bebek nasil agliyor kadin caresiz sira bekliyor bide insanlar dusmanca bakiyor sussun diye oda daha panik oluyor.sıkıntisimi var dedim uykusu geldi acikti dedi ufak bebek nasil anlasin durdan.kadinin sucuda vardi uyku tamamda yanina yedirebilecegi bisey almaliydi .bizde kontrole gitmistik cocuklarim iyi durumdaydi sirami verdim bide esim meyvesuyu alip verdi birden sustu cocuk kadin nasil dua etti bize.
Sozun ozeti karsinizdakine hosgoruydu sadece bebrk arabali yada cocukluya hurmet degil canim
Evet iste bu anlamissin beniben 3 çocuklu bir anne olarak,anneyim diye herşeyi önce kendine hak gören kadınlara sinir olan biriyim ben de.konu sahibi üzerine alınma ancak bebek arabasıyla yola çıktı diye çekilin uleyn yollar benim tarzında olan çok kadın var.kaç tanesi ayağımın üzerinden geçirmiştir o arabayı,kaç tanesi çantama bana çarparak geçmiştir hatırlamıyorum bile.hele pazarda o daracık alanda bebekler için tam bir işkenceye dönüşüyor olay.
ancak bende bebek arabasıyla dışarı çıktığımda pat diye hızlıca önüme geçip bebeğime çarpan,çoçuğumu ittiren,durup dururken söylenen kadınlar da gördüm.orada hak veriyorum sana.
bu bir kısır döngü aslında,yani karşıdakine saygı olmayınca ister bebek arabalı ol ister olma sonuç değişmiyor.
Tabiki herkesi alttan alip sokakta cankurtaran gibi gezmeyecegiz bukonuda sonsuz katiliyorum.benim kastettigim ben cocukluyum ciktim yollara herkes hazir olsunda beklesin degil.kimsenin ayagini ezmemek icin cebellesiyorum pardonn lutfenn diye en az 30 saniye sesleniyorum suratima aval aval bakiyorlar.yada kaldirim dar 2 kisi kolkola girmis duvara yapisiyorum ben yol veriyorum.bu arabasiz olsada oyle tekbasima yuruyorum 2 yada 3 kisi yanyana yuruyor omuz atiyorlar yada cantalari posetlerini carparak geciyorlar.Bir çok konuda haklısınız ama iki konuda sizlerde diğer insanları anlamalısınız.
Birincisi pazar gibi kalabalık yerlerde çocuk fenalık geçirecek haldeyken aheste aheste gezip keyif yapan annelere sinir oluyorum. O kdr kalabalıkki insanlar üstüste birde bebek arabasını sokuyorlar o araya iyice yığılma oluyor Bir sorun olsa anne değil o insanlar suçlanır meyve sebze pazarlarından bahsetmiyorum ztn oralar asla o kdr sıkışık olmaz.
Bir diğeri de toplu taşıma araçları, ben yorgunluktan arabada bayıldığımı biliyorum. Şimdi soruyorum size ben çok yorgunum desem tüm otobüs beni linç ederdi ama bayılınca hala dua ettiğim bir abla evime kadar bıraktı.
Yaşadığım yerde iş saatleri dışında toplu taşıma araçları yogun olmuyor bende çok yaşlı değilse asla yer vermem 12 saat çalışıp gezmekten gelen otururken ben niye kalkacağımki?
Bir zahmet 15 dakika önce veya sonra binsin o zmn oturabilir .
Birde gel gel yer verirler diye arabaya koşturuyorlar güne gitmişler çoluk çocuk arabaya koşturuyorlar ztn bir araba dolduracaklar bu kdr bencillik olmaz ama bizim ülkemizin en genel özelliği yapıcak bişey yok
Birde yıllar önce yaşadığım bir olay var.
İş çıkışı kendimi arabaya zor atmıştım, 1 saatlik yol, ramazan ayı ve sıcak.
O sürede uyumak çok iyi gelicekti, yanımda hamile biri denk geldi. Nasıl ağlıyor bulantıları var yeni atama tek başına koca şehirde ve görevlendirmeyle 2 saatlik yol gidiyor.
Birlikte acile gidecektik onu bile bilmiyor daha, sonra arkadaşı geldi beni zorla evime yolladı.
Tabiki öncelikli durumlarda elimden geleni yaparım.
Ama bu her türlü fedakarlık yapacağım anlamına gelmiyor.
Tabiki herkesi alttan alip sokakta cankurtaran gibi gezmeyecegiz bukonuda sonsuz katiliyorum.benim kastettigim ben cocukluyum ciktim yollara herkes hazir olsunda beklesin degil.kimsenin ayagini ezmemek icin cebellesiyorum pardonn lutfenn diye en az 30 saniye sesleniyorum suratima aval aval bakiyorlar.yada kaldirim dar 2 kisi kolkola girmis duvara yapisiyorum ben yol veriyorum.bu arabasiz olsada oyle tekbasima yuruyorum 2 yada 3 kisi yanyana yuruyor omuz atiyorlar yada cantalari posetlerini carparak geciyorlar.
Bu dedigindede haklisin millet gezmeye cikiyor issaati bellidir 7.30 dan 9 a kadar sabah yogun olur bekle acelen ne o halde binip piknige ,gune giderler birde bunun donusu vardir sen yorgun isten cikmissin kafan kazan hem yerini isterler birde gunun dedikodusunu yaparlar 3 agizdan bagirarak ,cocuklarida ayri bagris icinde.bunu cok yasadim ,baslarda kalkip yer verip gurultu cekiyordum sonralari kulakligimi takip muzik esliginde disariyi seyretmeyi ogrendim.:))
Amin canim saol.dun baya sinirliydim ustuste gelince haliyle:)gecti gitti yeni maceralarla cikacagiz yollaraİnsanlarda çeşit çeşit siz yinede iyi bakın iyi görün o tarz insanları ciddiye bile almayın aklınızda kalbinizde iz bırakmasın Rabbim hep iyi insanlarla karşılaştırsın yanınızdaki masumların hatrına :)
o kadar haklısın ki ;(yaşadıklarımı yaşadıklarımızı birebir anlatmışsın önceden daha çok yardım ederdi insanlar birbirine şimdilerde o kadar kötü davranıyorlar ki anlatamam.. hani iyilik değilde otobüslerde sıkıştırmasalar, dirseklerini çarpmasalar zaten hamileyken ayakta otobüste gitmek çok zor bunlarla daha da kötüleşiyor, ayrıca bebeklerde kucaklarında ellerinde bir kadın görseler daha da ittiriyorlar yol vermiyorlar nedir bu önyargı anlamadım gitti. kendileri hiç anne olmadılar yada çocuk olmadılar pes yani...Buda dert mi demeyin ama oyle daraliyorumki
Bebek arabasiyla nezaman disari ciksam sanki herkes dusman cocuklu kadinlara.kimse yol vermiyor,kaldirimda gidiyorum 2 kisi kolkola geziyor birde suratima bakiyor sanki ben arabayi kafama koyacagim.Zaten kaldirimlar berbat araba zor gidiyor.pazara gittigimde bir keresinde bi teyze ne isin var dedi cocukla pazardasanki cocuklu kadin sokaga cikamaz,yemeklik alamaz evde oturcak hersey ayagina.pardon lutfen diyorum ayaginizi ezecem milim kipirdiyolar gecemiyorum.
Kizim 2.5 yasinda bazen avmde tuvaleti geliyor bakiyorum kuyruk var cocuk kaciracak yine buyrun gecin beklemryin diyen yok herkes kafasini ceviriyor.otobuse yada dolmusa nagdir binerim ordada durum ayni .ne hamileyken ne cocukla kimse kalkmazdi.
Azicik hosgorulu olsak nolur nekadar acimasiz oluyoruz bazen.1 saat araba surdum sanki ustumden tir gecmis kollarim oynamiyor.
Erkekler hadi halden anlamazda kadin kadinida anlamiyor pazarda ne isin var diyor
Unutmusum bide avm asansorleri var.Bilirsiniz zaten yavas isler.Bazen
6-7 dk bekledigimiz oluyor ve kapi aciliyor herkes hucuum seklinde giriyor biz kaliyoruz yaya.Zaten yuruyen merdiven var bukadar mi tembelsiniz diyip gidiyorum esimde bana kiziyor bisey deme cvp verirler kavga ederim diyince daha delleniyorum.
Hanimlar yorumlarin bi kisminda yanlis anlasildigimianladim.halbuki her yorumumda yeniden yazmistim direk ilk yazima bakildigi icin burdan duzeltme yapacam
Ben cocuklu kadin gordugunuzde hazirolda yardim edin yada her cocuklu gordugunuzde kendinizden odun verin demek istemedim.sunuda soyledim bende tek ciktigimda yada cocugumlayken oyle sinir oluyorumki cocuklu kadinlara sanki butun haklar onlarinmis evlerindeymis gibi davraniyorlar.
Ben arabayla yanimdan gecen herkese musade ediyorum kenara cekiliyorum ama insanlar hep bunu benden bekliyor.onlar kol kola 2 kisi gezsin diye kaldirimdan araba kucagimda inip cikiyorum.pardon diye musade istiyorum yuzume bile bakmiyorlar tekrar arabayi geri dondur in kaldirimdan bu seferde arabalar vizir vizir geciyor.
Cocuklu olmaya gerek yok insanlara hosgorusuzuz carparak geciyoruz,kuyrukta beklerken onune gecerler,drda sira numaran var otur brkle yok illa kapiya yapisacaklar senden once atlayacaklar .anlatabildim umarim cocukluya degil insana saygi
pardon,musade eder misiniz lutfen in nasil bir bicimi olabilirBende çıkarım bebek arabasıyla ama hiç sizin gibi sorun yaşamadım. Yüksek sesle ama kibar bi şekilde müsade eder misiniz diye seslenip, geötikten sonrada teşekkür ederim. Çoğunlukla yardım bile alırım.
Sizin söyleyiş biçiminizde bi aksilik olmasın sakın?
Gayet kibar bi lafı 'öküz müsün söylemeden anlamıyo musun' der gibi söylen insanları görünce sorma ihtiyacı hissettim.pardon,musade eder misiniz lutfen in nasil bir bicimi olabilir
ben hosgorulu olmamiz gerektiginin altini cizip dururken sıkıntim bu yondeyken kabaca konusabilirmiyim yanlislikla birine carpsam defalarca ozurdilerim
Herkes boyle demiyorum cogunlu genelledim.banada yardim edenler oluyor bjnun karsiliginda eyvallah demiyorjm zahmet ettiniz tesekkurler diyorum.gayet hosgoruluyum yani hatta cogu seyde kendime kiziyorum artik kimseyi kirmayim uzmeyim diye hep ben uzuluyorum.
size denk gelmiyorsa sanslisiniz ne guzelmis