Bıkkınlık

ppaattya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2023
187
37
28
Önceden bir enerjim vardı daha cıvıl cıvıldım. Saçımı yapardım, makyajımı giyiniirdim güzelce.. şimdi içimden gelmiyor hiç biri. Aynada bakıyorum kendime saç dağınık yüzde makyaj yok küp kuru. Giyim deseniz pantolon sweatshirt. Çevremi de çok küçülttüm. İnsanlar itici geliyor bana herkes herkesin kötü olmasını bekliyor sanki. Dedikodu peşindeler. Sert mizaçlı biri de oldum bir tık. Nasil bu hale geldim az çok tahminim var elbette. Çok düşük maaşa çalışıyorum. Hayallerimin mesleğini yapamıyorum

Evet hayat insanı yavaş yavaş tüketiyor ama bıkkın modda takıldığımız sürece daha da dibe çekiliyoruz. Ama ne zaman kendimiz için özenip çabalamaya başlarsak o zaman kendimizi biraz daha iyi hissediyoruz. Ben en basitinden bi kuaföre gidince, özbakımıma özen gösterince aynadaki halimi sevip kendimi daha iyi hissediyorum. Ufak ufak adımlarla toparlamaya çalışmak lazım.

Çevreni küçültmekle de iyi yapmışsın. Sınır koymayı öğrenmek, bizi aşağı çeken insanlarla iletişimi kesmek çok önemli

hepsi güzel değişimler tebrik ederim. meslek konusunda da açılır bir yol sen denemeye devam et, belki de hayalindeki mesleği yaptığında sana uygun olmadığını göreceksin kim bilir. benim öyle oldu ülke, sektör gerçekleriyle yüzleşince s**erler dedim ve çıktım o çok istediğim yerden. o esnada daha yüksek maaşlı bir işe geçmeye çalış, neyi hak ettiğini düşünüyorsan onu aldığın yerde kal yoksa vaktini harcama henüz gençsen. sağlığına ve temel bakımına dikkat edersen daha iyi hissedersin bence. mutlu olmak için trilyon sebep var yine de bunları görmen lazım. hayalindeki meslek veya makyaj bunun çözümü değil..

Önceden bir enerjim vardı daha cıvıl cıvıldım. Saçımı yapardım, makyajımı giyiniirdim güzelce.. şimdi içimden gelmiyor hiç biri. Aynada bakıyorum kendime saç dağınık yüzde makyaj yok küp kuru. Giyim deseniz pantolon sweatshirt. Çevremi de çok küçülttüm. İnsanlar itici geliyor bana herkes herkesin kötü olmasını bekliyor sanki. Dedikodu peşindeler. Sert mizaçlı biri de oldum bir tık. Nasil bu hale geldim az çok tahminim var elbette. Çok düşük maaşa çalışıyorum. Hayallerimin mesleğini yapamıyorum
Her ne kadar kendi yolumuzda başkalarından etkilenmediğimizi söylesek bile ister istemez etkileniyoruz en basitinden biraz medya takip edince bile umutsuzluga kapılıyor insan. Kendine iyi gelmeyen insanlardan uzaklaşman süper olmuş sınır koyabiliyorsun demek ki.
Neler yaşayıp enerjini kaybettiğini düşünüp onların yerine daha iyi gelecek şeyleri koymak için adım atabilirsin.
Hepimiz aynı değiliz hepimizin motivasyonu farklı ve bazıları anlamasa bile öz bakım bile bir motivasyon istiyor.İnsan bir dönem kendinden dahi vazgeçecek kadar ağır şeyler yaşayınca bunu yerine getirmekte zorluk çekiyor.
Ekonomi konusunda umut verici bir konuşmam yok ne yazık ki.

Back
X