• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Biberonla başlayıp sonradan bebeğini emziren varmı? Bu mümkün mü?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Patrick89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
17
3
38
2 aylık kızım var ve hiç emmedi doğduğunda denedim biraz gögsümün ucu olmadığı için tutamadı. Bende mama vermeye başladım. Ama emzirmeyi çok isityorum. Şuanda sütüm yok denecek kadar az ama kayınvalidem emerse sütümün geleceğini söylüyor. Şuanda emme refleksi de geliştiğinden uğraşsan tutabilir gibi geliyo. Bİkaç gündür deniyorum ama tutamıyo yine. Acaba uğraşsam emdirebilir miyim? Aranızda var mı bu şekilde biberonla başlayıp daha sonradan emdiren?

2 aylık kızım var ve hiç emmedi doğduğunda denedim biraz gögsümün ucu olmadığı için tutamadı. Bende mama vermeye başladım. Ama emzirmeyi çok isityorum. Şuanda sütüm yok denecek kadar az ama kayınvalidem emerse sütümün geleceğini söylüyor. Şuanda emme refleksi de geliştiğinden uğraşsan tutabilir gibi geliyo. Bİkaç gündür deniyorum ama tutamıyo yine. Acaba uğraşsam emdirebilir miyim? Aranızda var mı bu şekilde biberonla başlayıp daha sonradan emdiren?

Kesinlikle uğraş. Dene yılmadan. Tam olarak emmeye geçmese bile alacağı birkaç damla da yeter ona.
Sen ısrarcı olursan uçsuz göğüsü tutmaya da alışıyor bebekler. Benim de göğüs ucum yok gibi. Ama hiç emzirmekten başka ihtimal düşünmedim sonunda alıştı. Daha geçen aya kadar oğlum emerken memeyi bir elimle ağzına doğru tutmazsam kaçırıyordu ağzından.
KAyınvaliden doğru söylüyor. O emdikçe süt artar. Bol bol da sağ. Sağdıkça da artıyor. Hem böylece memeyi tutamasa bile mama yerine süt içmiş olur.
Bir de göğüs ucu çıkarıcı aparatlar var. Bana gerek olmadı ama kullananlar memnun. Onu dene. Emzirmeden önce onunla uç çıkartıp öyle emzir.
O da olmazsa silikon göğüs uçları var onları dene.
Sen yeter ki emzirmek iste, herşeye bir çare bulunur. Vazgeçme, bebeğin o şifadan mahrum kalmasın.

ben sagdigim sütü veriyorum benimde meme ucum yok denilecek kadar, hala emzirmeyi deniyorum cok aglarsa sagdigim sütten bi iki yudum iciriyorum yatisiyo öyle devam ediyorum mememi vermeye, eskiden hic alamiyodu simdi bi iki yudumda olsa emiyo yutuyo

Merhaba,

Ben de 31 günlük anneyim. Oğlum 21 gün küvözde kaldı, beslenme desteği aldı. Emme refleksi çok azdı. 10 gündür kaşıktı, bardaktı, biberondu uğraşırken yapay meme ucuyla emzirmeyi başardım. İsterseniz siz de deneyin. Meme ucu olmayan anneler de epey işe yarıyor.

benim kızım erken doğdu o nedenle ememedi.tam 45 gün sonra kızım beni emmeye başladı.ilk zamanlar biberon verme seni emmez dediler.benim için kızımın doyması önemliydi.biberonla sütümü sağdım verdim.şu an 19 aylık ve hala emiyor.hem de göğsümün ucu yok.senin kızında emecek inşallah.sabırla sürekli dene ben hep denemiştim.hiç pes etmedim ve inandım....

benm oglum 20 gun yogunbakmda kaldi solunuma bagliydi ne beni emdi ne biberon serumla beslndi sadece cok sukr yogun bakimdan cikti amabn hic sutumu sagmadigim ve mzirmedigim icn sutum cok azdi.

oglumu daha cok biberonla besledim ve oglum benden once biberonla tanisdi.ama oglum 1 aylik olunca kendi istegiyle biberonu birakti.

su an 6 aylik cup cok cok beni emiyo.bibreronla hic ilgilnmiyo pasam.canm umidini kay betme emer bebegn ins.

Benim kızım emmedi. küvezde 31 gün kaldı. sonra emme refleksi var diye enjektörle beslemeye başaladık. dr bıkmayın sakın biberon vermeyin dedi. sonra kilo alması için özel mama alması gerekti. enjektörden sıkıldı. mecburen bibeon kullandık. 1 ay biberon kullandık ve alıştı tabi. hergün emzirmeye çalıştım. olmadı sütümü sağdım verdim. kolaya alıştı ve emmedi. meme uçları falan fien denemediğim yol kalmadı. 3 ay boyunca denedim. sütüm kesilmsin diye hep sağdım. biraz şans işi olabilir mi?
Emzirmek ve bebekle temasta olmak çok önemli, emzirmek daha kolay daha sağlıklı ama dünyanın sonu da değil. elinden gelen yap. olmuyorsa da üzülme. sütünü sağ ver. sütüm kesilene kadar sağdım. kızım 5 ay sütümü aldı. ona iyi geldi. keşke daha uzun süre sağabilseydim. annenin beslenmesi morali sütüne çok etki ediyor.
Valla ben başaramadım biberona alışırsa emmez dediler emmedi. inşallah sen başarırsın.

şu an 22 günlük kızım ve ancak günde 1 kere emzirebiliyorum.canı isterse alıyor istemezse almıyor.ben de sağıp biberonla veriyorum,yemeyen yerde de mama takviye ediyorum.napıyım açlıktan ölsün mü çocuk.istediği zaman emer,önce çok üzüldüö nerdeyse hastalanacaktım üzüntüden ama şimdi kafaya takmıyorum.çok zor oluyor sağmak falan ama yeter ki benim sütümü alsın,uğraşmaya razıyım.

Benim kızım emmedi. küvezde 31 gün kaldı. sonra emme refleksi var diye enjektörle beslemeye başaladık. dr bıkmayın sakın biberon vermeyin dedi. sonra kilo alması için özel mama alması gerekti. enjektörden sıkıldı. mecburen bibeon kullandık. 1 ay biberon kullandık ve alıştı tabi. hergün emzirmeye çalıştım. olmadı sütümü sağdım verdim. kolaya alıştı ve emmedi. meme uçları falan fien denemediğim yol kalmadı. 3 ay boyunca denedim. sütüm kesilmsin diye hep sağdım. biraz şans işi olabilir mi?
Emzirmek ve bebekle temasta olmak çok önemli, emzirmek daha kolay daha sağlıklı ama dünyanın sonu da değil. elinden gelen yap. olmuyorsa da üzülme. sütünü sağ ver. sütüm kesilene kadar sağdım. kızım 5 ay sütümü aldı. ona iyi geldi. keşke daha uzun süre sağabilseydim. annenin beslenmesi morali sütüne çok etki ediyor.
Valla ben başaramadım biberona alışırsa emmez dediler emmedi. inşallah sen başarırsın.

Canım benim çok haklısın,
Bebeğimi emzirmediğimi, mama verdiğimi söylediğimde insanların tepkileri inanılmaz oluyor. Sanki dünyanın sonuymuş gibi.
"Aaaaa emzirmiyor musun?"
"Ayy yazık şimdi senin mama hazırlama derdin var, çok zor oluyodur."
"Çok sağlıksız"
"Ay ne yaparsan yap mutlaka emzir yoksa hayatın kabusa döner" gibi... :84:
Kayınvalidemin söylediklerini hiç yazmıyorum bile... :1:
Ben yalnızca beğimin sağlığı için emmesini istiyorum o kadar. Yoksa bana gece mama hazırlama, yada bir yere gittiğimde mama hazırlamak zor gelmiyor...
Ama dedim ya sağlık açısından anne sütü alması çok önemli. Biliyorsun anne sütü alan çocuklar süt almayan çocuklara göre daha sağlıklı oluyor...
Bi süre daha deneyeceğim bakalım...

anne sütünü emerek alması elbette daha sağlıklı ama olmuyorsa mecbur sağarak verirsin. ben sütümü de sağdım yetmediği yerde mama verdim. dr.umuz da öyle demişti. önmeli olan bir şekilde anne sütü alması. sağmak zahmetli ama onun için herşeyi yaparız. mama hazırlamak biberonları yıkamak steril etmek falan uzun işler... inşallah emer... bana da çok dediler dene mutlaka emer diye... hiç takmadım çünkü dr. bana moral verdi önce. annesini emmeden de sağlıklı büyüyen bebekler var...

2 aylık kızım var ve hiç emmedi doğduğunda denedim biraz gögsümün ucu olmadığı için tutamadı. Bende mama vermeye başladım. Ama emzirmeyi çok isityorum. şuanda sütüm yok denecek kadar az ama kayınvalidem emerse sütümün geleceğini söylüyor. şuanda emme refleksi de geliştiğinden uğraşsan tutabilir gibi geliyo. Bikaç gündür deniyorum ama tutamıyo yine. Acaba uğraşsam emdirebilir miyim? Aranızda var mı bu şekilde biberonla başlayıp daha sonradan emdiren?

slm canım benimde 2 5 aylık kızım var ilk 50 gün emzirdim ama silikon uçla memein ucu hiç yoktu üşüyünce çıkıyordu bir tek oz amanda bıraktı artık ammaya döndüm biberonla şu an da mememden geliyor süt 1 2 damla senin gibi şu anda mmemi emiyor hırs yaptım bırakmayacağım ama silikon uçla hiç bırakmıyor onunla emiyor emdikçe gelir dediler emdiricem

arkadaşlar ben erken doğum yaptım... bebeğim 15 gün küvezde kaldı. tabi küvez esnasında biberona alıştı. 15 gün sonra eve geldiğimizde emzirmeye çalıştığımda çığlıklar atarak mememi emmemek için direndi. bende dayanamayıp sütümü sağarak yine biberonla verdim. ama bu çok yorucu ve bebeğimle iletişimimi zorşlaştırıyordu. bende inat edip, bebeğim 50 günlükken biberonla içirmeyi bıraktım zorla da olsa emzirmek için yavrumla inatlaştım... ilk bir iki gün aç kaldı tabi. kıyamasamda katlandım yılmadım... ama 1, 2 hafta geçtiğinde artık o da emmeyi tamamen başardı...
artık hiç biberon kullanmıyoruzzz. kesinlikle yılmayın... inanın EMMEYİ BAŞARIYORLAR...

Back