Arkadaşlar emin birçok prematüre annenin en büyük sorunlarından biri bebişler küçük doğdukları için ememiyor ve biberona alışıyor.
Benim oğluşum 29 haftalık doğdu ve 2 aydan fazla küvezde kaldı,bu süre zarfında sonda ve biberonla beslendiği için beni emmeyi reddeti.
Uzun süre sadece makinayla sağıp biberonla beslediğim için sütüm de çok azaldı,denemediğim yiyecek,içmediğim çay kalmadı nerdeyse ama nafile sütüm artmadı
.
Sütümün çok az olmasına rağmen onu emzirmeye alıştırmanın yollarını çok araştırdım,belki beni emerse sütüm artar diye düşündüm ve sonunda slikon göğüs uçlarını keşfettim.
Şimdi bu slikon uçlar sayesinde oğluşum biberon veya emzik niyetine beni emiyor :) belki emdikçe sütüm de artar çünkü makinadan ciddi anlamda farklı olduğunu hissediyorsunuz..
Her annenin bu bağı kurması,duyguyu yaşaması lazım.Eğer siz de benim gibi aynı sorunu yaşıyorsanız hele ki sütünüz de varsa hiç durmayın bir slikon uç edinin.
Ben philips aventin küçük boy uçlarını aldım,sert olucaklarını düşünüyordum ama bir slikon biberon ucundan daha yumuşak olduklarını söyleyebilirim.Büyük ve küçük olmak üzere farklı boyları var.
Daha uygun fiyatlı,farklı marka uçlar da var ama denemedim...
Emzirmeye geç kaldım diye de düşünmeyin,benim oğlum şimdi 3,5 aylık,düzeltilmiş 1 aylık ...yani 3 aydan sonra bile memeye dönüş olabilir.
İlk denemeniz başarısız olabilir,çok aç olduğunda denemeyin,bir de emziğe alışıksa emzik aradığı zaman emzirmeyi deneyin.
Ayrıca hiç sütü kalmayan veya yeni doğum yapıp sütü gelene kadar biberona alışmasını istemeyen anneler için de medelanın sns adlı bir ürününü tavsiye ederim.
Bu alet şöyle çalışıyor,mamayı veya sağdınız sütü şişesine koyuyorsunuz ve boynunuza asıyorsunuz,şişeye bağlı küçük ince boruları göğüs ucunuza kadar bantlıyorsunuz,süt akış hızı ayarlanabiliyormuş,ondan sonra bebişinizi emziriyorsunuz...googleden ürünü inceleyebilirsiniz...bu da aklınızda olsun
Bu tecrübemi belki işinize yarar diye paylaşmak istedim.