• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biberon..

GozDeErtas

Allahın Hediyesisin Bana.
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2014
428
44
18
34
İzmir
Kızım 3 aylık oldu emziriyorum gerçide dışarı cıktıgımda süt sağıp anneme bıraktığımdan biberon kullanıyoruz artık. Biberon temizliğini nasıl yapıyorsunuz nsıl steril ediyorsunuz bi bildiğim biberon fırçaları var bide kaynar suyla bekletiyorum :44:

Kızım 3 aylık oldu emziriyorum gerçide dışarı cıktıgımda süt sağıp anneme bıraktığımdan biberon kullanıyoruz artık. Biberon temizliğini nasıl yapıyorsunuz nsıl steril ediyorsunuz bi bildiğim biberon fırçaları var bide kaynar suyla bekletiyorum :44:

Karbonatlı suyun da çok iyi temizlediğini duymuştum

ben pek biberon fırçasını kullanmadım. ama biberonun özellikle uc kısmını çıkarıp iyice yıkıyordum. tırtıklı kısmında kalıntılar oluyordu ona çok dikkat edin. her gün kaynar suda bekletmedim. haftada bir yapıyordum. karbonatlı suyu duymadım ama faydası olabilir. bir de kesinlikle bulaşık makinesine atmadım. şimdi bile bazen üşengeçliğimden atıyorum ama genelde elimde yıkamayı tercih ediyorum

Biberonu kullandıktan sonra hemen bitkisel deterjanla yıkadım emzik kısmını sadece suyla yıkadım kuruladım ve hemen kaldırdım. Haftada birkere tüm herşeyini kaynattım.

Nuk biberon ve emzik dererjaniyla yikayip duruladiktan donra tatli suda kaynatarak sterilize ediyorum. Bu islemi haftada bir yapiyorum. Her seferinde sterilize etmeye gerek yok. Cesme suyu biberonda kirec lekeleri biraktigi icin tatli suda kaynatiyorum

Ben biberonu kullandiktan sonra deterjansiz yikiyorum ve mamajoo diye bir markanin sterilize makinesini aldim yuksek isida buharla steril ediyorum makinede aventin biberonlarini kullaniyorum kullanma kilavuzlarinda deterjan kullanmayin diyor

ben pek biberon fırçasını kullanmadım. ama biberonun özellikle uc kısmını çıkarıp iyice yıkıyordum. tırtıklı kısmında kalıntılar oluyordu ona çok dikkat edin. her gün kaynar suda bekletmedim. haftada bir yapıyordum. karbonatlı suyu duymadım ama faydası olabilir. bir de kesinlikle bulaşık makinesine atmadım. şimdi bile bazen üşengeçliğimden atıyorum ama genelde elimde yıkamayı tercih ediyorum

Hmm gerci bnde hep elde yikiyorum tsk ederim cevap icin...

Ben biberonu kullandiktan sonra deterjansiz yikiyorum ve mamajoo diye bir markanin sterilize makinesini aldim yuksek isida buharla steril ediyorum makinede aventin biberonlarini kullaniyorum kullanma kilavuzlarinda deterjan kullanmayin diyor

bende bitane sut sagma makinesinin var biberonu kraft bide bi simdi bide +3 cam biberon aldim bbedor onlar stlize edebiliniyomus :44: bende kynar suyla yapiyorum sade

Back