• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biberon reddi,meme reddi işe başlayacağım:(

elifim343434

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2022
192
148
23
34
merhaba hanımlar.içinden çıkılmaz haldeyim.3 aylık bebeğim var küvözde kaldı beni çok fazla emmedi sağarak verdim,mama ve anne sütü ile gidiyorduk.Fakat biberonu reddediyor.Oysa ki bu ana kadar emiyordu aynı mama aynı biberon.Kaşık istiyor .Bugun kaşıkla besledim.Benden sonraki bakıcı kaşıkla mi besleyecek ya bogulursa.Ek gıda içinde erken .İşe gidince aklım kalacak :(Ne yapmalıyım sizce

Kaşık biberon rahat aslında hem bakıcı da bilmeli bence verirken izleyin onu derim.
Benimde bebeğim küvezde 15. Günü hatta bugün emzirmeye gittim ama olmadı bı türlü alamadı çok korkuyorum alamayacak diye siz nasıl memeyi vermeyi başardınız

çok geçmiş olsun neden küvezde ne zaman cıkacak.Ben 15 gün kalır sanıyordum 1 haftalarda çıkmıstık .inşallah sizde biran önce taburcu olursunuz.emzirme saatlerinde üzerime koku vs sürmedim .her zaman gittiğim kıyafer ile gitmeye özen gösterdim,Erken doğduğu için ememiyordu yinede kokusunu alsın diye bekliyor elimle çenesini açıp memeyi ağzına götürüyordum.Yüzüne sürüyordum aranması için ama hep uyuyordu.sanırım böyle böyle alıştı.ama cıkınca işte emmedi çok fazla:KK43: bir kızım daha var onu 5 ay kadar emzirebildim ama bu bebeğim memeye zorlayarak süt içiyor ya da sagıyorum ne geldiyse.Anne sütüne çok ihtiyacları var küvezde bol süt yapan şeyler yiyip için ağzına damlatın bir damla bir damladır .Küvezde gittiğimde emzik vermişlerdio da etken oldu bence meme reddinde

Biz de benzer süreçler yaşadık ben silikon uçla emzirmeye döndürebildim ama 3.5 4 ay gibi çevreye olan ilgileri artıyor sağı solu izliyor. Sabredip yarım saat biberon ya da meme vermeye çalıştığım oluyor.. ben de anneme bırakıp çalışmak istiyordum ama yediremez diye bırakamadım. Çok aç olursa daha iştahla alıyor biberonu. Dikkatini dağıtacak ses, hareket hiçbir şey olmasın etrafta öyle deneyin bir de..

Biz de benzer süreçler yaşadık ben silikon uçla emzirmeye döndürebildim ama 3.5 4 ay gibi çevreye olan ilgileri artıyor sağı solu izliyor. Sabredip yarım saat biberon ya da meme vermeye çalıştığım oluyor.. ben de anneme bırakıp çalışmak istiyordum ama yediremez diye bırakamadım. Çok aç olursa daha iştahla alıyor biberonu. Dikkatini dağıtacak ses, hareket hiçbir şey olmasın etrafta öyle deneyin bir de..
teşekkür ederim deneyeceğim.Artık bebeğime kaşıkla formus mama anne sütü vermek zorunda kakıyorum aşırı yorucu olmaya başladı.sessiz yerde de biberon versem reddediyor.İnsallah atak dönemi falandır normale döner .

Canım tecrübeli değilim ama aklıma söyle birşey geldi. Eds denen bir sistem var. Onunla veririm mamayı veya anne sütünü. Emerken mesela yarısında biberonla içiririm. Bi süre sonra ikisine de alışır gibi geliyor bana. Emin değilim ama ben olsam uygularım.

Bebiş memeden de mi emmek istemiyorsa bu fikir işe yaramayabilir ama denenebilir.

merhaba hanımlar.içinden çıkılmaz haldeyim.3 aylık bebeğim var küvözde kaldı beni çok fazla emmedi sağarak verdim,mama ve anne sütü ile gidiyorduk.Fakat biberonu reddediyor.Oysa ki bu ana kadar emiyordu aynı mama aynı biberon.Kaşık istiyor .Bugun kaşıkla besledim.Benden sonraki bakıcı kaşıkla mi besleyecek ya bogulursa.Ek gıda içinde erken .İşe gidince aklım kalacak :(Ne yapmalıyım sizce
Farklı bir biberonu tutar belki aventi dene istersen

avent kullanıyoruz zaten.Suan elimde bebeğim beslenmemek uyumamak için kıvranıyor tüm gün mahvoldu yavrum
Kızım 100 gün kaldı küvezde. İlk başlarda hep biberon verdik sonra hem meme hem biriktirdiğim süt. Bizde de biberon reddi var aşamıyorum. Atak dönemlerinde yada huysuzken daha da beter oluyor. Bir de şimdi mamada başladık. Besin alerjisi var diye alerji maması da çok lezzetli değil iyice soğudu biberondan. Çıldırmak üzereyim.

Kızım 100 gün kaldı küvezde. İlk başlarda hep biberon verdik sonra hem meme hem biriktirdiğim süt. Bizde de biberon reddi var aşamıyorum. Atak dönemlerinde yada huysuzken daha da beter oluyor. Bir de şimdi mamada başladık. Besin alerjisi var diye alerji maması da çok lezzetli değil iyice soğudu biberondan. Çıldırmak üzereyim.
Merhaba 1 sene önce yazmışsınız yorumu. Benim bebeğimde şuan biberon reddediyor ve besin alerjisi var siz o dönem bu sorunu nasıl astınız

ben diyete girdim ve emzirmeye devam ettim. azar azar da olsa biberondan içiyordu. meğer sütüm de yetiyormuş o yüzden istemiyormuş.

Back