Bebek Beslenmesi Biberon kullanımında emniyet kuralları

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.731
27.703
49
sterilizzare-620x420.jpg


Biberon kullanımında emniyet kuralları

1. Bebeği biberonla beslerken en önemli kural kullanılan malzemelerin temizliği ve sterilize edilmeleridir. Temizlik kurallarına uyulmadığı durumlarda biberonla beslenmek bebek için mide ve bağırsak rahatsızlıkları oluşturabilecek bir duruma gelir. Onun için bebeğin sütünü veya mamasını hazırlamada kullanılan tüm gereçlerin temizliğine dikkat etmek gerekir.

2. Bebeği biberonla besleyecek kişi biberonu hazırlarken kendi temizlik kurallarına uymalı ve ellerini sabunlu suyla güzelce yıkamalıdır.

3. Biberonla beslemek için alınan malzemeler kullanılmadan önce mutlaka sabunlu sıcak suyla temizlenmelidir. Hatta kaynatılabilecek durumda olanlar mutlaka kaynatılmalıdır.

4. Eğer bebek anne sütünü biberonla alıyorsa bebek doyduktan sonra biberonda kalan fazla süt atılmalı ve sonra bebeğe verilmemelidir. Çünkü bu sonra bebeğe verilmek üzere saklanan sütün bozulma tehlikesi vardır.

5. Kullanılan tüm malzemeler suyla temizlendikten sonra suyu süzdürülerek kendi kendilerine kurumaları beklenmelidir. Kurulamak için ayrıca bir bez kullanılmamalıdıır.

6. Bebeğe biberonla beslerken asla kendi başına biberonla beslenmesine müsaade etmemek ve daime yanında bulunmak önemli bir güvenlik kuralıdır.

7. Biberonla beslemede temel kurallardan birisi hazırlanan mamanın o beslenme saatinde hazırlanması ve mümkünse bekletilmemesidir. Fazlasını ise atmak daha iyi olacaktır.

8. Bebeğe biberonla verilecek mamanın son kullanma tarihine kesinlikle bakılmalıdır. Günü geçmiş mamalar bebek için sağlık riski oluşturur.

9. Bebeğe verilecek mamanın da paketinin veya kutusunun temizliği önemlidir. Gerekirse paketi veya kutuyu iyice temizlemek gerekir. Çünkü mama kutularında da mikroplar birikebilir.

10. Mama kutuları da uygun koşullarda saklanmalı ve ağızları iyice kapanmış olmalıdır. Ayrıca mama kutusundaki mamaları da kısa zamanda tüketmeye özen göstermeli ve uzun süreler saklamamalıdır. Mama kutularındaki kullanım ve mama hazırlama yönergelerine uyulmalıdır.

11. Biberonla beslemek üzere hazırlanan mamaları buzdolabında en fazla 1 gün bekleyebilir.

12. Eğer biberonun bir süre buzdolabında tutulması gerekiyorsa biberon ağzının da iyice kapandığından emin olmak gerekir.

13. Bebek beslendikten sonra da biberon, biberon memesi ve diğer kullanılan malzemeler iyice yıkanmalıdır. Ayrıca tüm bu malzemeleri sabunlu sıcak suyla da temizlemek gerekir. Böylelikle bu malzemelerde birikebilecek mikrolar da temizlenmiş olur.

Biberon içinde süt kalıntıları kalmamalı ve bunun için biberon içi gerekirse bu iş için kullanılacak bir fırça ile temizlenmelidir. Biberon memesini de tuzla iyice ovarak temizlemeli ve sonra suyla iyice durulamalıdır.




 
X