Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğim 3.ayının son haftasında son bir kaç gündür biberonla sütümü verdiğimde çırpınıp içmiyordu.
biberonun başlığını 2 numarayla değiştirdim 110-120 içmeye başladı.
ilginç olan şu ki bebeğim dün yatmadan önce 170 ml içti ve hiç kusmadı.zaten 2,5 saat öncesinde de 110 içmişti.bu bana çok ilginç geldi o kadarı neresine içti acaba.
dondurucuya attığım sütten çıkarmaya başladım artık.
bencede bebeğinizin maşallahı var.. konunuzla alakalı deıl ama sutunuzu hep sagarakmı verıyorsunuz? bırde bı sagımda kac cc süt cıkartıyorsunuz toplam 2 gogusten de.. vede süt sağma makınesınde kac dakıka tutuyorsunuz? benım 1,5 aylık bebegım var.. tabı sızın sütünüzün mıktarı daha fazladır.. hatırlıyorsanız o donemde kac cc sağıyordunuz.. cok soru oldu ama k. bakmayın..
ben bebegımı emzırıyorum ama mama da verıyorum. bıberon agzındayken çok oyaanıyor gıbı gelıyor bana. cok yavas ıcıyor sankı. acaba bıberon baslıgını mı degıstırsem. ama 1numara 6 aya kadar degıl mı?
bencede bebeğinizin maşallahı var.. konunuzla alakalı deıl ama sutunuzu hep sagarakmı verıyorsunuz? bırde bı sagımda kac cc süt cıkartıyorsunuz toplam 2 gogusten de.. vede süt sağma makınesınde kac dakıka tutuyorsunuz? benım 1,5 aylık bebegım var.. tabı sızın sütünüzün mıktarı daha fazladır.. hatırlıyorsanız o donemde kac cc sağıyordunuz.. cok soru oldu ama k. bakmayın..
ben bebeğimin ilk günleri emziriyordum ama ilk hafta sadece 100 gr alınca doktor bebeğimin yetersiz beslendiğini söyledi ve göğsümde boşalmıordu.ben de biboronla vermeye karar verdim çünkü emin olmak istiyordum sütümü sağıp biberonla vermeye başlayınca haftada en az 300 gr almaya başladı.herkes hemşire ve doktorlarda sakın biberon kullanma dedi sütüm kesilirmiş falan ama ben hislerime kulak verdim hislerim beebğimin biberonla daha sağlam besleneceğini söylüyordu.ve sağdıkça sütüm arttı.şimdi bi sağımda iki göğüsten toplam 150-200cc arası çıkıyor.her göğse 10-15 dk tutuyorum.
bebeğim 1.5 aylıkken 80-90cc içiyordu benim 120-150 cc çıkyodu.
bence ilk aylar bebek ememiyor yeterince çene güçsüz şimdilerde ben göğsümdende içiriyorum ilk zamanlara göre daha sağlam emiyor ama sonra emin olmak için yine biberonu dayıyorum.
bebişinizede size de sağlıklı günler.bol sütler.
cevabınız için tşkler.. benımde sütüm yetersiz sanırım.. sagınca ancak 30 cc cıkarabılıyorum 2 gogustende.. bu cok az yanı sızın dedıgınıze gore bu ara 90 cc cıkması gerek.. ben mı sağamıyorum sagma makınesımı kalıtesız anlamıyorum.. bı soru daha sorsam gögsunuzu sıktıgınızda süt fışkırır tarzdamı gelmelı yoksa bı damla seklındemı? bı damla seklınde gelıyor benımde acaba fıskırmalımı?
ikizler yolda :))
Kayıtlı Üye
ben bebeğimin ilk günleri emziriyordum ama ilk hafta sadece 100 gr alınca doktor bebeğimin yetersiz beslendiğini söyledi ve göğsümde boşalmıordu.ben de biboronla vermeye karar verdim çünkü emin olmak istiyordum sütümü sağıp biberonla vermeye başlayınca haftada en az 300 gr almaya başladı.herkes hemşire ve doktorlarda sakın biberon kullanma dedi sütüm kesilirmiş falan ama ben hislerime kulak verdim hislerim beebğimin biberonla daha sağlam besleneceğini söylüyordu.ve sağdıkça sütüm arttı.şimdi bi sağımda iki göğüsten toplam 150-200cc arası çıkıyor.her göğse 10-15 dk tutuyorum.
bebeğim 1.5 aylıkken 80-90cc içiyordu benim 120-150 cc çıkyodu.
bence ilk aylar bebek ememiyor yeterince çene güçsüz şimdilerde ben göğsümdende içiriyorum ilk zamanlara göre daha sağlam emiyor ama sonra emin olmak için yine biberonu dayıyorum.
bebişinizede size de sağlıklı günler.bol sütler.
korkutmak istemem ama ben de bebeğim doğduğundan beri sağarak veriyordum göğüs ucum olmadığından.başta 1-2 ay artma oldu.aynen 180 lik doldurduğum oluyordu bir sağmada.ama sonra yavaş yavaş azaldı.ne kadar sağarsanız sağın bebeğin emmesine benzemiyor.4.ayımızda benim sütüm tamamen kesilmişti.size tavsiyem yine de emzirmye çalışın.sütün artmasının ve sürekli olmasının en büyük etkeni bebişlerin emmesi.diğer türlü bir süre sonra azalıp kesiliyor.
korkutmak istemem ama ben de bebeğim doğduğundan beri sağarak veriyordum göğüs ucum olmadığından.başta 1-2 ay artma oldu.aynen 180 lik doldurduğum oluyordu bir sağmada.ama sonra yavaş yavaş azaldı.ne kadar sağarsanız sağın bebeğin emmesine benzemiyor.4.ayımızda benim sütüm tamamen kesilmişti.size tavsiyem yine de emzirmye çalışın.sütün artmasının ve sürekli olmasının en büyük etkeni bebişlerin emmesi.diğer türlü bir süre sonra azalıp kesiliyor.
teşekkürler.tabi haklı olabilirsiniz.aslında bu durum kişiden kişiye değişiyo bu topiklerde sağaraak 10 ay dolu dolu süt içirenler olduğunu da okudum kesildi diyenleri de.bu arada aynı zamanda gün içinde yine arada emziriyorum.ama bebek emdikten sonra da sağmak zorundayım çünkü tam boşaltmıyor bi ara sırf bu yüzden mastit oldum.
inşallah sütüm 6 ay sonuna kadar bebeğime yeter.isteğim bu.
cevabınız için tşkler.. benımde sütüm yetersiz sanırım.. sagınca ancak 30 cc cıkarabılıyorum 2 gogustende.. bu cok az yanı sızın dedıgınıze gore bu ara 90 cc cıkması gerek.. ben mı sağamıyorum sagma makınesımı kalıtesız anlamıyorum.. bı soru daha sorsam gögsunuzu sıktıgınızda süt fışkırır tarzdamı gelmelı yoksa bı damla seklındemı? bı damla seklınde gelıyor benımde acaba fıskırmalımı?
canım bol su içiyor musun ihmal etme.ben ihmal ettiğimde azalıyo.acaba hangi pompayı kullanıyosun ben mesela elektrikli medelayı çok tavsiye ettikleri için onu denedim ama hiç çekmiyordu sonra bebek mağazasında çalışan bi arkadaş weewelli tavsiye etti kesinlikle çekim gücü çok daha iyi onu kullanıyorum çok menmunum.
ben göğsümü sıktığımda bir kaç delikten damla damla geliyo 1 yerden de fıskırarak hatta bazen bebeği emzirdiğimde ağzını memeden bi çekiyo fıskiye gibi yüzüne fıskırıyo.tabi bu sürekli olmuyo göğüs ucumda sızlama gibi bişey olunca yoğun geleceğini anlıyorum bu bi kaç dk. sürüyo sonra damla damla devam ediyo.
bebeğin emebiliyorsa emdir o da arttıracaktır.