biberon almayan bebeği biberona nasıl alıştırırsınız?

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
bu konuda bir tecrübesi olan ya da bilgisi olanlar lütfen neler yapmam gerektiğini yazar mısınız?

başka bi biberon emziği deneyebilirsin yada klasik ama emziğine pekmez falan sürebilirsin..

canım benim oğlanda kesinlikle almıyordu bir hafta önce almaya başladı çok açken dene sıkıp ağzına verdiğinde mama olduğunu bilsin çekmeye başlar inşallah bizde bir ay kadar mamayı kaşıkla verdik ama çok zor oluyor umarım alıştırabilirsin

Bence emzirecekmiş gibi kucağına alıp bebeğini göğüsüne yaklaştırıp biberonu yatay şekilde ağzına verebilirsin. Biraz kandırmak gibi olur ama işe yarayabilir bence. Zamanla da alışır zaten.

başka bi biberon emziği deneyebilirsin yada klasik ama emziğine pekmez falan sürebilirsin..

malesef benim oğlum anne sütünden başka hiçbirşeyin tadını sevmiyor. herşeyden tiksiniyor, titriyor.

peki nasıl alıştı canım? ağzına sıkıp verdiğinde hemen aldı mı?

Bence emzirecekmiş gibi kucağına alıp bebeğini göğüsüne yaklaştırıp biberonu yatay şekilde ağzına verebilirsin. Biraz kandırmak gibi olur ama işe yarayabilir bence. Zamanla da alışır zaten.

bunu bugün denedim canım ama kafayı mememe çevirip bi yapıştı ki vermeyince ağladı kuzum. kıyamadım verdim yine

alistirdiniz mi ?
benim de bebegimi emziriyorum 9 aylik :asigim:
biberone alismasi icin biberonle sadece su iciyor ...
cok sukur 2 ay evvel alisti ...
ilk oglumuda boyle alistirdim
deneyin bence

zaten açtı birde mamayı önce kaşıkla verdiğimizden tadını biliyordu biberonuda o açlıkla cuk cuk çekti valla darısı başına

kararlıyım yarın tüm gün sütümü biberonla vericem. alışmazsa bakıcıya bıraktığımda aç kalır. kadın da çaresiz kalır.

benim kızım 18 aylık emzik almadı ,doğal olarak biberonda almadı.ilk 6 ay anne sütü aldı,ama sarılığı atlatması için yeterli gelmediğinden sütün yanına dr. devam sütü de verdi.Biberonu asla ağzına almadı,ilk başta kaşık biberon (emzik kısmında silikon kaşık var biberonu akıttıkça içindeki süt biberonun ucundaki silikon kaşığa geliyo) kullandık,sonrada bebeklere suluk olarak satılan aventin alıştırma bardakları var (biberon gibi ama ucu emzikli değil.) onu kullandık.Emzik olarak sakinleştirici olur diye her çeşit emzik aldık.Damla uçlu emzik ,damaklı emzik,kauçuk emzik,silikon emzik,dudak emziği..vs aldık.Onlarıda kullanmadı.Emzik emmeyen bebek parmak emer dediler.Hiç öyle bişey olmadı.Doktorumuz anne sütü aldığı için emme refleksi çok iyi var ama yalancı emzik ve biberon almaması zeka göstergesidir dedi.Yani bebek 6 aydan büyükse alıştırma bardağında devam sütü ve muhallebilerini verebilirsiniz.Küçükse kaşık biberon yardımcı oluyo..

Merhaba,
Benimde 4,5 aylık bir oğlum var. 2,5 ayından beri biberona alıştırmaya çalışıyorum her marka her tip biberonu aldım hatta Amerika ve İngiltereden bile farklı biberonlar getirttim ama sonuç hep hüsran oldu.
İşe başlamam gerekiyor ve gerçekten çaresizim. Şu anda kaşıkla beslemeye çalışıyorum 50ml sütü 1 saatte yarısını püskürterek içiyor eğer formülü olan varsa lütfen yazsın.

benim kızımda ne yapsam almıyodu bi gün baya aç bıraktım uykusuda vardı
biberonuda değiştirdim bu defa nuk kullanıyorum diğerlerini hiç almadı
o gün teptim ağzına bi iki çıkardı sonra içmeye başladı uyku sersemliğide vardı tabiki
bi kaçdefa daha uykulu ve acken verdim sonra herzaman almaya başladı
emziğide pekmezle alıştırdım ama emziği tek uyucagı zaman alıyor

merhaba anneler bende yeni katıldım aranıza.... benimde 5 aylık bi kızım var eylülüm bizde biberon tutamıyoruz aslında nerden baslasam bilemiyorum sarılıktan ve kan degerleri düstügü için hastane maceralarımız oldu emmek istemedi sarılıgı tekrarladı aslında hastanede beslenme saatlerinde cok güzel emiyodu ama evde basaramadık galiba anne sütünü biberonla verdik cünkü sürekli uyuyodu neyse biberonla biraz toparlandı bu seferde sütüm azaldı zarzor gögüs koruyucu silikonla emzirmeyi basardım sonrada onsuz emmedi halada öyle emiyo onada razıyım ama gaz sıkıntısı bizi mahvetti uykusu kalmadı hiç gündüzleri 1 saat anca gecede boyuna uyanıyo nasıl ve de ne zaman gececek bilmiyorum ne denediysem olmadı aslında yapıyoda ama sancıları gecmedi ne olur bi care bileniniz varmı üstelikde sadece uykuluyken emiyo 5-10 dakika sonra uyanıyo... yani hersey problem mama vermemek için bu kadar direndim simdi ek gıdalara basladım offfff ne yapacam ya cok stresliyimmmmmmmm....:bbo:

Slm,
Ben ek gıdaları biberon almadığı ve işe dönmek zorunda olduğum için 4 aylıkken başladım .Sağdığım sütleri meyvaya-sebzeye ilave ediyorum. Doktor geceleri emzirsem bununda yeterli olacağını söyledi.
Ama biberon alsa herşey kolay olacak sanırım denemeye devam..
Doktorumuz hiç biberon almayan bebekler olduğunu söyledi bugün

benim kızım da 4,5 aylık ama bir türlü biberon almıyor ağzında çevirip duruyor, pekmez işe yarıyormu acaba??

benim kızım da 4,5 aylık ama bir türlü biberon almıyor ağzında çevirip duruyor, pekmez işe yarıyormu acaba??

Arkadaşlar benim bebeğim de almıyordu biberon ama yavaş yavaş alışmaya başladı. Ben şöyle bir yöntem uyguladım.

Uyanmaya yakın yani acıkmış olduğunda, serçe parmağımı emmesini sağladım ve 2-3 saniye içinde parmağımı çekerek hemen biberonu verdim. Bu şekilde almaya başladı.

Şimdiki hedefimse uyanıkken de vermek. Bakalım sonuçları yazarım :)

moralim çok bozuk. 1 ay sonra işe başlayacağım ama bebeğim hala biberonu almıyor ağzına. Resmen öğürüyor kusucak gibi. Yıktı ortalığı bugün almıyo işte ne yapacağımı şaşırdım iyice (( vermedim hala meme yaklaşık 3 saattir aç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…