Biberden ağzımız yandığında neden su içmek işe yaramaz ?

..GkSu..

Türk Esirlik Kabul Etmez!
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2009
2.637
11
116
İstanbul
Yağ ve su kesinlikle birbirlerine karışmaz. Biberlerin yakıcılık veren maddesi yağlı olduğu için, ne kadar su içerseniz için onu...nla birleşmez. En iyi metot ekmek yemektir. Ekmek bu yağı emer ver mideye taşır.

Bir diğer etkili yol da süt içmektir. Sütün içinde ki kazein maddesi bir deterjan görevini üstlenir ve biberin yağıyla karışarak ağızı temizler.

demek o yüzden acı yediğimde o kadar su içiyorum geçmiyoooo sütten nefret ettiğime göre en iyisi hiç bişi yapmamamk ama insanada bi su içme hissi uyanıyo ya o an:1:

Acı yediğimizde neden burnumuz akar?

Burun akması normal olarak göz yaşı kanalının burnun içine doğru akmasıyla oluşuyor. Sulanan gözün tepkisine trigemine sinir aracılık ediyor. bu sinir, ağızda, burunda ve gözlerde dallara ayrılan, yüze ait temel bir sinir. Bazı gıdalar ve hava koşulları burnu ve gözleri tahriş ederek akmasına neden oluyor. Acı yiyeceklerde bu tahriş etkisini veren kapsaisin (biber alkaloidi) yağıdır. Soğuk havada ise rüzgârın kurutucu etkisi sorumlu oluyor.

sağol hayatımm kaydirigubbakcemile5

Emeklerim sizler için :lepi: hatun

bak sen kuşum sağol bende varya bugün neyi merak ettim kendi kendime biliyo musun yzaın başından beri dikkatli inceliyorum karasinekler neden ön ayaklarını ovuşturuyolar diye aşırı merak ettim ya onu araştırdım ohh içim rahat etti delimiyim ne komikim komikkaydirigubbakcemile3

bak sen kuşum sağol bende varya bugün neyi merak ettim kendi kendime biliyo musun yzaın başından beri dikkatli inceliyorum karasinekler neden ön ayaklarını ovuşturuyolar diye aşırı merak ettim ya onu araştırdım ohh içim rahat etti delimiyim ne komikim komikkaydirigubbakcemile3

o zaman paylaşımı görelimm :D

bende okumak isterim canımmm sempatiksalakcinni

Back