• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bi yardımcı olur musunuz acaba tavsiyeye ihtiyacım var :( ?

blondegirlsnk11

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2015
14
3
16
28
bir çocugunuzdan küçük oldugumu düşünüyorum burda 19 yaşındayım ama bir huyum var ki takıntılıyım tekrarlama huyum çok var dua ederken falan mükemmel olması için ugrasıyorum kırk kez tekrarlıyorum ve artık bunalıyorum etmekten ne yapmalıyım böyle takıntılar yaşayan var mı :( çok teşekkür ederim şimdiden

Ben onu abdest alırken yaşıyorum ve dua okurken
Düşünmemeye çalış canım
Zamanla azalır
Ama başedemeyecek kadar çok işe bı uzmana görün derim

Psikiyatr olan bir hocamız sınıfta bu tarz bir sorunu olduğunu belirten arkadaşa şöyle demişti: Mükemmel olmasına uğraşmayın, niyetinize ve nefesinize odaklanın. Bu takıntıların artmaması ve derinleşmemesi önemlidir. Şimdiden önleminizi alın. Bir psikologla görüşürseniz iyi olur.

Psikiyatr olan bir hocamız sınıfta bu tarz bir sorunu olduğunu belirten arkadaşa şöyle demişti: Mükemmel olmasına uğraşmayın, niyetinize ve nefesinize odaklanın. Bu takıntıların artmaması ve derinleşmemesi önemlidir. Şimdiden önleminizi alın. Bir psikologla görüşürseniz iyi olur.
bunu uygulucam cok mantıklı gerçekten niyet onemli :)

bir çocugunuzdan küçük oldugumu düşünüyorum burda 19 yaşındayım ama bir huyum var ki takıntılıyım tekrarlama huyum çok var dua ederken falan mükemmel olması için ugrasıyorum kırk kez tekrarlıyorum ve artık bunalıyorum etmekten ne yapmalıyım böyle takıntılar yaşayan var mı :KK43: çok teşekkür ederim şimdiden

Canik bi yerde okumustum bu tarz vezveseleri akarsu gibi dusun onemsersen ustune gidersen onu tikanmis akarsu gibi cercop dolar ama onensekezsen o cercop o suyla akip gider yavas yavas onwnsemeneye calis bende namazda neredeyse 50 kere besmele getirirsim sanki yanlis okuyormusum gibi yavas yavas umursamamaya calistim oylece gwcti cok sukur

Senin ki vesvese. Abdest aldığında acaba unuttum mu buramı yıkamayı ya da buram ıslandı mı, iyi yikadim mı falan diye düşünüyorsun. Böyle durumda ben abdestimi aldım, yaptım bitti diyeceksin yoksa dahada kötü oluyor bende böyleydim ama hep oldu yaptım dedim. Sonra geçtii.

Senin ki vesvese. Abdest aldığında acaba unuttum mu buramı yıkamayı ya da buram ıslandı mı, iyi yikadim mı falan diye düşünüyorsun. Böyle durumda ben abdestimi aldım, yaptım bitti diyeceksin yoksa dahada kötü oluyor bende böyleydim ama hep oldu yaptım dedim. Sonra geçtii.
evet tam olarak yaşadıgım bu nasıl yapıyordunuz tam olarak

Canik bi yerde okumustum bu tarz vezveseleri akarsu gibi dusun onemsersen ustune gidersen onu tikanmis akarsu gibi cercop dolar ama onensekezsen o cercop o suyla akip gider yavas yavas onwnsemeneye calis bende namazda neredeyse 50 kere besmele getirirsim sanki yanlis okuyormusum gibi yavas yavas umursamamaya calistim oylece gwcti cok sukur
evet haklısınız bende öyle bir yerde okumustum dini bir kitapta uygulamalıyım üstünüze giderseniz büyük görünür hasta eder küçük görürseniz küçülür diye haklısınız gerçekten :)

evet tam olarak yaşadıgım bu nasıl yapıyordunuz tam olarak
Abdestte aklıma geliyordu aldırış etme diyordum devam et seytan musallat oldu diyordum kendi kendime abdest bitince benim niyetim belli tam almamış bile olsam Allah kabul eder diyordum. Yoksa banyodan çıkamıyorun kafama bunu yerlestirdim sonra kendiliginden geçti.

Abdestte aklıma geliyordu aldırış etme diyordum devam et seytan musallat oldu diyordum kendi kendime abdest bitince benim niyetim belli tam almamış bile olsam Allah kabul eder diyordum. Yoksa banyodan çıkamıyorun kafama bunu yerlestirdim sonra kendiliginden geçti.
Canın istemiyorsa dua etme içinden gelince et. İçinden gelince daha icten samimi oluyor.

Sadece dua için olması ilginç :)

Olaya şöyle bak bence . Senin dilinden dökülen kadar kalbinden geçeni de biliyor yaradan .
Önemli olan kalbinden geçen için dilinden bir şeyleri dökülmesi ;)

Hem kalbimdekini biliyorsun Allahım amin diyenler napsın :D

Back