• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi türlü yaptıramadığımız aşı meselesi.

Canim hepatit b cok onemli bir asi. Oglum dogdugunda ilk dozunu hastanede yaptilar. Mutlaka sikayet etmelisin, ne kadar sorumsuz insanlar var, kameraya cekip bir tv kanalina yollamak lazim aslinda..

Asi cok zararli diyenlerede hic aldiris etme lutfen, yakinen tanidigim 2 yetiskin hepatit b asisi hic olmadiklari icin, hepatit b virusu vucutlarina girdiginde hastaligina yakalandilar, uzun bir tedavi sonrasinda her ay kontrole gitmek zorunda kaldilar, bu kontroller omur boyu surecek ve her gun ilac iciyorlar. Bu haplarin tr de fiyati inanilmaz yuksek. Maddi 've saglik olarak insani bitiriyor, eger bebekliklerinde asi olsalardi bu hastaliga yakalanmayacaklardi.

Konum umarım bdv için uygun bir konudur çünkü benim için artık dert olmaya başladı. Bebeğim bir ay beş günlük , hepatit b aşısını olması gerekiyor ,1.ayın sonunda yapılan . Ama son birkaç gündür aile sağlığı merkezine gitmemize rağmen herhangi bir doktor veya ilgilenecek hemşire bulamadığımız için beş gündür aşısı gecikmiş durumda . Az önce yine gittik fakat yine kimseyi bulamadık . Ya sigara içiyorlar diyorlar ya da doktor şu an yok diyorlar elimiz boş şekilde eve dönüyoruz . Bu aşıyı vurdurmak için daha ne kadar sürem var geç vurması durumunda herhangi bir sakıncası var mı veya ben bu sorumsuzluğu nereye şikayet edebilirim. İhmal yüzünden bebeğime bir şry olmasını istemiyorum artık sabrım tükendi, yetmez gibi bir de doktoru sorunca ters bir şekilde muhattap oluyorlar sanki onları darlamısız gibi ama oysaki bir gün onceden arayıp saat alıp o saatte gidiyoruz. Gayet sakin bir şekilde soruyoruz kimseyi bulamayınca hadi yine eve . Bu arada aile hekimimiz olan doktor buraya sürgün gönderilmiş, sebebi ise daha önce bir hastanın ölümün sebep olması, tandıığımız birisi, gelişniş bi ilçed yaşıyoruz. Sinirlerim çok gerildi. Söz konusu bir bebek sonuçta ..
Ne kadar rahatlarmis benim aşılarım zamanında yapıldığı halde yanlış tarih yazılması üzerine soruşturma başlatılmıştı hemşire nin üzerinde

Şikayet edin sağlik bakanlığına :)

Aslında özel hastanelerdense sağlık ocağına genel aşılar taşınma ısı konusunda çok daha dikkatli taşınıyor bakanlık araçın içinde bile sürekli ısı ölçümü yapılıyor ısı artığında yada taşınma durumda bir sorun olduğunda kullanılmıyor çünkü bakanlığın sistem üzerinde hemen uyarı veriyor asmlerde de böyle dolapta oldu ki aşı sıcaklığı artı bu aşının zarar görebileceği bir duruma ulaşınca sistem uyarı veriyor yapamıyor o yüzden aile hekimleri ceza gelip maaşları kesinlmesisn diye çok dikkat ediyorlar
Hakli olabilirsiniz belki ama bizim cocuk doktorumuzun da dedigi, Isterseniz bize gelin isterseniz saglik ocagina gidin. Ikisinede gelen Aşılar ayni. Takip şekli ayni. Size bırakıyorum dedi. Bende oglumu sadece topuk kani icin asm göturdüm. Bir daha tüm aşılarını hastanede vurdurdum. Birde şöyle birsey var. Asm ler cok kalabalik ve dezenfekte konusunda iyi degiller. Ama doktorumuzun bulundugu hastane daha sakin ve temiz olunca bize cazip geliyor.

Konum umarım bdv için uygun bir konudur çünkü benim için artık dert olmaya başladı. Bebeğim bir ay beş günlük , hepatit b aşısını olması gerekiyor ,1.ayın sonunda yapılan . Ama son birkaç gündür aile sağlığı merkezine gitmemize rağmen herhangi bir doktor veya ilgilenecek hemşire bulamadığımız için beş gündür aşısı gecikmiş durumda . Az önce yine gittik fakat yine kimseyi bulamadık . Ya sigara içiyorlar diyorlar ya da doktor şu an yok diyorlar elimiz boş şekilde eve dönüyoruz . Bu aşıyı vurdurmak için daha ne kadar sürem var geç vurması durumunda herhangi bir sakıncası var mı veya ben bu sorumsuzluğu nereye şikayet edebilirim. İhmal yüzünden bebeğime bir şry olmasını istemiyorum artık sabrım tükendi, yetmez gibi bir de doktoru sorunca ters bir şekilde muhattap oluyorlar sanki onları darlamısız gibi ama oysaki bir gün onceden arayıp saat alıp o saatte gidiyoruz. Gayet sakin bir şekilde soruyoruz kimseyi bulamayınca hadi yine eve . Bu arada aile hekimimiz olan doktor buraya sürgün gönderilmiş, sebebi ise daha önce bir hastanın ölümün sebep olması, tandıığımız birisi, gelişniş bi ilçed yaşıyoruz. Sinirlerim çok gerildi. Söz konusu bir bebek sonuçta ..
değiştir canım doktorunu sağlık ocağını..bzde doktor hemşire pek bulunmuyor dediler başka bir yeri tercih ettik

Aslında aşı inanılmaz zararli bir şey günümüzde yaptırmayan birçok aile var. Son 100 yıldır kullanılan birşey ondan önce de insan ırkı vardı. 3-5 gün bebeginiizn aşısı gecikirse hiçbir şey olmaz merak etmeyin bu kadar da ortalığı birbirine katmayın. Sağlık odağındaki doktorlar rahat olsun diye orada çalışıyorlar adamlar kendilerini kasmak istese tus çalışırdı zaten. Şahsen ben işyerinden belge istenmedikçe gitmiyorum.

:işsiz::işsiz:

Vay be hemen bir yoruma bilmişlik taslayalım da prim kasalimcilar yorumuma üşüşmüş çok geniş güzel bilgilerini paylaşıyorlar. Ben aşı yaptırmayın demedim 3-5 gün gecikse bir şey olmaz dedim. Bu kadar abartmayın ya ve insanların görüşlerine de saygı duyun.

Vay be hemen bir yoruma bilmişlik taslayalım da prim kasalimcilar yorumuma üşüşmüş çok geniş güzel bilgilerini paylaşıyorlar. Ben aşı yaptırmayın demedim 3-5 gün gecikse bir şey olmaz dedim. Bu kadar abartmayın ya ve insanların görüşlerine de saygı duyun.

Bilmişlik taslamak değilde ,bilmişlik taslayan birine tepki diyelim biz ona...

Ayrıca saygısızlık yapani görmedim ben ama ,siz şu yorumunuzla sanki saygısızlık yaptınız .

Bilmişlik taslamak değilde ,bilmişlik taslayan birine tepki diyelim biz ona...

Ayrıca saygısızlık yapani görmedim ben ama ,siz şu yorumunuzla sanki saygısızlık yaptınız .
Ilk yorumumu kendi bakış acınızla degil de panikleyen bir anneyi sakinleştirmeye çalışan biriymiş gibi okur musunuz?

Saglik personeli de sigara icebilir kahve icebilir tuvalete gidebilir sohbet edebilir telefonla konusabilir isterse cok sira olsun bu kadar molaya hakki var ama bu mola ssatlerce suruyorsa ki siz beklememmissiniz bence onlar mola da diye degil cok kalabalik doye beklememissiniz. Ben onu anladim sabah erken gidip yaptirin bence . Bende hemsireyim oglumin asilarini aile hekimim yapiuor ki randevulu calisiuorlar su saat araliginda gelin yapalim diuorlar ben kendime gore ayarliyorum. Ki sistem userinden ayarliuorlar randevuyuda.

Ilk yorumumu kendi bakış acınızla degil de panikleyen bir anneyi sakinleştirmeye çalışan biriymiş gibi okur musunuz?

Her türlü bakış açısıyla okudum .Yeterince panik olan anneye zaten asi zararlı diyerek komple kafa karışıklığı yaratmaktaki amacı anlayamadım ama .Yani sakinleştirmek gibi bir amacı ben sezemedim.

Her türlü bakış açısıyla okudum .Yeterince panik olan anneye zaten asi zararlı diyerek komple kafa karışıklığı yaratmaktaki amacı anlayamadım ama .Yani sakinleştirmek gibi bir amacı ben sezemedim.
Çünkü öyle bir amaç yok. Yanlışını birçok kişiden duyunca kıvırmaya çalışan biri var.

Saglik personeli de sigara icebilir kahve icebilir tuvalete gidebilir sohbet edebilir telefonla konusabilir isterse cok sira olsun bu kadar molaya hakki var ama bu mola ssatlerce suruyorsa ki siz beklememmissiniz bence onlar mola da diye degil cok kalabalik doye beklememissiniz. Ben onu anladim sabah erken gidip yaptirin bence . Bende hemsireyim oglumin asilarini aile hekimim yapiuor ki randevulu calisiuorlar su saat araliginda gelin yapalim diuorlar ben kendime gore ayarliyorum. Ki sistem userinden ayarliuorlar randevuyuda.

Mesai saatleri icerisinde bunlari yapmak kanunen yasak. Yasal olarak onlara taninan molalarinda bunlari yapabilirler. Mesaj saati icerisinde sigara molasi veren doktoru hasta beklemek zorunda degil.. kaldi ki 1 saat bekleyen hastalar varmis.

Mesai saati esnasında saplık ocagındakiler toplu sekılde bahceye sigara molasına çıkıyorlar bu arada koridorlarda da sıra bekleyen hastalar var .. dün gittik bugüne göre daha da kalabalıktı normalde o kadar olmaz hatta ılk kez oyle gordum insanlar oturmus sıra bekliyorlar ama ne doktor var ne baskası

Kimse hiç bir şey demeden kuzu kuzu sırada bekliyor mu yani?
Ben olsam daha binadan çıkmadan şikayetimi yapardım..
Bu kadar sorumsuzluk olmaz..

Çünkü öyle bir amaç yok. Yanlışını birçok kişiden duyunca kıvırmaya çalışan biri var.

Kızamık hortladi ya bu aşı yaptırmayan bir kesim tarafından .Tamam asi yaptırıp yaptırmamak bireysel karar olabilir ama bir de işin toplumsal boyutu var ,aşılı çocuk ile asisiz çocuk aynı ortamda bulunacak .

Çok garip bir konu. Anlam vermek imkansız.
Her şeyi geçtim de toplu mola diyorsunuz, gerekirse tek tek odaları gezip bulacaksınız nerde toplandılarsa, aşımız var deyip çağıracaksınız, hatta gerekiyorsa şikayet etmekle tehdit edeceksiniz.
Sizin gözünüz kalabalıktan korkmuş fazla uğraşmamışsınız sanırım. Hiç hayal edemiyorum böyle bir ortamı

Kızamık hortladi ya bu aşı yaptırmayan bir kesim tarafından .Tamam asi yaptırıp yaptırmamak bireysel karar olabilir ama bir de işin toplumsal boyutu var ,aşılı çocuk ile asisiz çocuk aynı ortamda bulunacak .
İşin kötüsü kararlarının bilimsel dayanağı sağlam değil ve kar zarar hesabı yapmıyorlar.

Avrupada asisiz cocuklari krese ve okula kabul etmiyorlar mesela. Krese ya da okula kayit sirasinda cocugun asi karnesi isteniyor, kontrol ediliyor. Asilari yapilmayan cocugun sorumlulugunu kabul etmiyorlar.

Back
X