bi SAÇKIRAN eksikti

Dermatologla beraber bi de psikiyatrist ile görüşseniz stres için belki ise yarar nişan atma konularınızı da okudum sağlığınızdan daha önemli değil boşverin

İnşallah çıkar ya aynanın karşısında saçımı karıştırıp duruyorum 3 yerde var. Üçü de üst kısımlarda. Geç farkettim sıçramış heralde.
Teşekkür ederim
Çok geçmiş olsun, stres ve üzüntü bağışıklık sisteminizi etkilediği için saçkıran olmuşsunuz, saçkıran otoimmün bir hastalıktır, ne olur olmaz diye saçkıranlı bölgeleri elledikten sonra saçınızın diğer bölgelerine dokunmayın çünkü saçkıran dişi ve erkek diye iki türdür, dişi olan saçın başka yerlerine de sıçrama yapabiliyor.
Arkadaşlar sarımsağı önermiş, ben de sarımsağı öneririm eğer saçkıranlı bölgeyi kanatana kadar sarımsak sürmek canınızı yakacaksa 1-2 diş sarımsağı iyice ezin ve saf zeytinyağ içine koyun, bu karışımı saçkıranlı bölgelere hatta saçınızın tamamına sürebilirsiniz, karışımı sürdükten sonra saç diplerinize bir saç fırçası yardımıyla 5 dakika kadar masaj yapın ki kan dolaşımı hızlansın, karışımı saçınızda 45 dakika kadar bekletip mümkün olduğunca az kimyasallı bir şampuanla yıkayıp saçınızı son durulama suyuna 1 tatlı kaşığı kadar elma sirkesi koyup durulayın, ayrıca defne yaprağını kaynatıp suyuyla saçınıza masaj yapabilirsiniz tabii sonrasında yıkamak şartıyla.

Son düzenleme:
Aah çok teşekkür ederim

Rica ederim, makbulü saçkıranlı bölge kanayana kadar sarımsağı o bölgeye sürtmektir ama canınızın yanacağından endişe etmişsiniz o yüzden zeytinyağıyla dövülmüş sarımsak da kullanabilirsiniz, tekrar geçmiş olsun

Geçmiş olsun .stresten kurtulmaya bak vücut tepki veriyor. Bende de kurdesen çıkmıştı.pandemi zamanı. Stres yaptığımda tekrarlar

Tekrar paylaşmak istedim gelişmeleri iki gündür cok az döküldü saçim ve kel kısımlarda çıkmaya başladı ve çıkan saçlar sert ve siyahh umarim tamamen çıkarlar:)))
Benim hiçbir değişim yok şu an.. Hacamat ve sülük mü? Hiç duymadım

Benim hiçbir değişim yok şu an.. Hacamat ve sülük mü? Hiç duymadım
Ben neyin iyi geldiğini tam olarak bilmiyorum ama hacamattan sonra çıkmaya başladı. Yaptirmadan önce eczaciyla bir doktor arkadaşima sordum iyi olacaklarini söyledi ikiside ama temiz güveniliri bir yer olması önemli.

Ne kadar etkili bilmiyorum ama “bıttım sabunu” saç dökülmesine karşı da faydası var diye duydum

Merhaba herkese,
14 aylık bebeğim var.Emziren bir anneyim. Hamileyken saçım çok az döküldü hatta hiçe yakın ve çocuk doğduktan sonra emzirme döneminde de dökülme yaşamadım. Ama 1 hafta önce eşim farkettiki tepemde 1 tl büyüklüğünde saçkıran olmuş. Şoka girdim. Ama tedavisiz şekilde saç çıkışı olmuş ama tabi görülmeyecek kadar küçük küçüktü. Hemen doktora gittim ve saçkıran dedi ve saç çıkışları olmaya başlamış dedi. Saç çıkışı daha da hızlansın diye deri altına kortizon iğne yaptı ve yine kortizon krem verdi onu sürüyorum. Doktora gitmeden kan değerlerime baktırmıştım. Kan değerlerim normal, tiroid , demir , b12 her şey normal. Sadece D vitamini eksik çıkınca D vitamini takviyesi alıyorum ve biotin değeri 102 çıktı. 200 üstü olmalıymış. Biotin takviyesi de alıyorum. Benim merak ettiğim şey benim gibi bunu yaşamış emziren anne var mı? İyileşse bile tekrar nükseder mi kaygısı yaşıyorum. Ben yaşadım bunu ama tekrar olmadı diyen var mı? İnanın bebeğimi büyüteyim de mnemli değil diyo insan, ölümcül değil diye şükrediyorum ama saç da önemli Desteksiz bakıyorum bebeğime. Yoruluyorum uykusuz kalıyorum, bazen tahammülüm bitiyor stres de var. Altta yatan başka hastalık olmamasna şükrediyorum ama deneyimlerinizi de paylaşırsanız çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…