- 28 Ocak 2021
- 1.480
- 3.685
- 37
-
- Konu Sahibi Evrimnecla
Çok geçmiş olsun, stres ve üzüntü bağışıklık sisteminizi etkilediği için saçkıran olmuşsunuz, saçkıran otoimmün bir hastalıktır, ne olur olmaz diye saçkıranlı bölgeleri elledikten sonra saçınızın diğer bölgelerine dokunmayın çünkü saçkıran dişi ve erkek diye iki türdür, dişi olan saçın başka yerlerine de sıçrama yapabiliyor.İnşallah çıkar ya aynanın karşısında saçımı karıştırıp duruyorum 3 yerde var. Üçü de üst kısımlarda. Geç farkettim sıçramış heralde.
Teşekkür ederim
Aah çok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun, stres ve üzüntü bağışıklık sisteminizi etkilediği için saçkıran olmuşsunuz, saçkıran otoimmün bir hastalıktır, ne olur olmaz diye saçkıranlı bölgeleri elledikten sonra saçınızın diğer bölgelerine dokunmayın çünkü saçkıran dişi ve erkek diye iki türdür, dişi olan saçın başka yerlerine de sıçrama yapabiliyor.
Arkadaşlar sarımsağı önermiş, ben de sarımsağı öneririm eğer saçkıranlı bölgeyi kanatana kadar sarımsak sürmek canınızı yakacaksa 1-2 diş sarımsağı iyice ezin ve saf zeytinyağ içine koyun, bu karışımı saçkıranlı bölgelere hatta saçınızın tamamına sürebilirsiniz, karışımı sürdükten sonra saç diplerinize bir saç fırçası yardımıyla 5 dakika kadar masaj yapın ki kan dolaşımı hızlansın, karışımı saçınızda 45 dakika kadar bekletip mümkün olduğunca az kimyasallı bir şampuanla yıkayıp saçınızı son durulama suyuna 1 tatlı kaşığı kadar elma sirkesi koyup saçınızı durulayın, ayrıca defne yaprağını kaynatıp suyuyla saçınıza masaj yapabilirsiniz tabii sonrasında yıkamak şartıyla.
Haydaaa nasıl çok büyük bişey değil. Bende nişanlımla konuştum bu gün ağladım baya hatta ayrılmayı düşündüm gözlerim şişÇok da büyük bir şey sayılmaz aslında nişan attım ama stresi oluyor tabii
Teşekkür ederim
Allah başka dert vermesin ya burada boşanacak insanların yazdıklarını okudukça insan belki de allah kurtarmıştır da diyorHaydaaa nasıl çok büyük bişey değil. Bende nişanlımla konuştum bu gün ağladım baya hatta ayrılmayı düşündüm gözlerim şiş
Allah korusun tekrarlarsa kafada saç kalmayacakGeçmiş olsun .stresten kurtulmaya bak vücut tepki veriyor. Bende de kurdesen çıkmıştı.pandemi zamanı. Stres yaptığımda tekrarlar
saç kıran tekrarlıyor mu bilmiyorum. Sadece stresten kurtulmanız için yazdım. Yoksa korkutmak amacli degilAllah korusun tekrarlarsa kafada saç kalmayacak
Günlerdir saçlarım çok dökülüyor
dün sabah da saçımı toplarken bir yerde açıklık gördüm küçük bi alanda kellik olmuş sonra annem baktı birkaç yerde daha var. Acile gittim, yarın da dermatologa gideceğim.
Saçkıranla nasıl mücadele edilir? Nasıl şampuanlar kullanayım? Ne yiyip ne içsem iyi gelir acaba?
Sebebi stresmiş ama daha fazla stres yaptım ya yüzüm gözüm sivilce oldu bir günde strest
dün sabah da saçımı toplarken bir yerde açıklık gördüm küçük bi alanda kellik olmuş sonra annem baktı birkaç yerde daha var. Acile gittim, yarın da dermatologa gideceğim.
Saçkıranla nasıl mücadele edilir? Nasıl şampuanlar kullanayım? Ne yiyip ne içsem iyi gelir acaba?
Sebebi stresmiş ama daha fazla stres yaptım ya yüzüm gözüm sivilce oldu bir günde stresten.
Sebebi stresmiş ama daha fazla stres yaptım ya yüzüm gözüm sivilce oldu bir günde stresten.
öncelikle geçmis olsun 2 ay once ben de yakalandım bu illete. Hemen doktora gittim losyon verdi 1 ay kullandım ama etki etmediği gibi daha da artti. İlaç değiştirdi. Hap verdi 10 15 gündür kullanıyorum ama hala avuç avuç dökülüyosu an 11-12 yerinde var. 5 gün önce de hacamat ve sülük tedavisi yaptırdım. Kan değerlerim vs cok iyi şampuanımı değiştirdim vitamin kullanıyorum denileni söyleneni yapıyorum ama dökülmesi durmadı açılmalar devam ediyor. Bor çözüm bulurSaniz lütfen paylaşın. Umarim kurtuluruz en kisa sürede.
Tekrar paylaşmak istedim gelişmeleri iki gündür cok az döküldü saçim ve kel kısımlarda çıkmaya başladı ve çıkan saçlar sert ve siyahh umarim tamamen çıkarlar:)))Şaka mı ya. Allahım çok korkuyorum
Benim hiçbir değişim yok şu an.. Hacamat ve sülük mü? Hiç duymadımTekrar paylaşmak istedim gelişmeleri iki gündür cok az döküldü saçim ve kel kısımlarda çıkmaya başladı ve çıkan saçlar sert ve siyahh umarim tamamen çıkarlar:)))
Ben neyin iyi geldiğini tam olarak bilmiyorum ama hacamattan sonra çıkmaya başladı. Yaptirmadan önce eczaciyla bir doktor arkadaşima sordum iyi olacaklarini söyledi ikiside ama temiz güveniliri bir yer olması önemli.Benim hiçbir değişim yok şu an.. Hacamat ve sülük mü? Hiç duymadım