bi okur musunuz?

dolunay229

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2010
391
198
323
kızlar 25 yaşındayım ailemle arkadaşlarımla herkesle sorunlar yaşıyorum. daha önce de yazmıştım sanırım bilemiyorum. öncelikle ailemden başlayım. çocukluğumdan bu yana yeterince ilgi ve sevgi görmedim. annem ve babam sürekli birbirleriyle tartışmaktan hatta büyük kavgalar etmekten bizlere zaman ayırıp sevgilerini vermediler. ne birbirleriyle ne de benimle iletişimleri yoktu adam akıllı. kaç kere boşanmanın eşiğinden döndüler.

neyse böyle geçti çocukluğum sonra ben ünv filan kazandım. abim var bi tane ünv kazanınca kıskanmaya başladı beni. bir de iyi bi ünv kazanmıştım. ailem biraz olsun sevgi göstermeye başlamıştı tatillerde okuldan geldiğimde filan. neyse ben ona hiç bir şey yapmadığım halde sataşıyordu ama ilk zamanlar anlamamıştım. sonra anladım ki sebepsiz yere neden böyle yaptığını tek cevabı vardı çekememezlikti. o kadar basit şeylerden kavga çıkarıyordu ki örneğin kola bittiğinde evde benim içtiğimi düşünerek bağırıp çağırıyordu. anneme de sataşıyordu kızına veriyorsun diye.ve buna benzer çok var daha. kendimi beğenmişlik yapıyormuşum öyle diyordu ama gerçekten yapmıyordum öyle bir şey o dönemlerde saftım iyi niyetliydim. çok üzüldüm bu duruma insan kardeşi ünv kazandı diye kıskanır mı? bu benim kötülüğümü istemek oluyordu. demek kazanmasaydım onun için sorun olmayacaktı. nasıl bir kardeşlikti bu. ben yine ona iyi davrandım kinleşmedim. ama ben bunları affettikçe daha beter oluyordu. bir kere sırf tvde bir şeye güldüm diye beni dövdü. o gülmesin diyordu babama. verin bir adama gitsin diyordu. daha birçok kere üstüme yürüdü. vurdu, dövdü. tıpkı babamın anneme yaptığı gibi. ünv hayatım böyle geçti.

üniversiteden sonra nedense birden iyi oluverdi bana gerçi kafası estiğinde iyi olurdu esmediğinde kötü. yanar dönerdi zaten. yine iyi olmuştu ben de iyi davrandım. derken bi zaman geldi yine kudurdu ve benim sabrım tükenmişti. artık onunla muattap olmak istemiyordum. ünv sonrası dönemde hemen atanamadım. böyle olunca annem çok üstüme geldi. sürekli onunla da tartışıyorduk. öss yi kazanınca iyiydiler. atanamayınca kaç kere gözümden düştün senin hemen kazanacğını düşünüyordum hayal kırıklığına uğradım dedi annem. nereye olursa olsun atan deyip durdu. meğer ben atanınca kendi de o evden kurtulup benimle gelecekmiş. babamla hala sorunları var çünkü kaçmak istiyormuş bu sorunlardan. ama onu dinlemedim istediğim yere atanabildim

şu an onlardan uzak bir yerde yaşıyorum. tatillerde oraya gitmek bile istemiyorum. çünkü hala her gittiğimde pişman ediyorlar orda olduğuma hemen geri dönmek istiyorum. aradan yıllar geçti ama ben abimi affedemiyorum artık ve işin garibi annem babam herşeyi unutmuş durumda yani onun bana yaptıklarını. kincisin sen deyip duruyorlar ve ben onların abimle ilgilenmelerini istemiyorum. belki de şimdi ben kıskanıyorum ama düşünüyorum da kıskançlık tohumunu bana atıp gitti. onu abi olarak görmüyorum bile. konuşmuyorum hala. kendisi yanaşmaya çalışıyo yine şimdi. içim buz gibi hepsine.annem değişti o artık unut herşeyi olur öyle diyo ben de 7 sinde neyse 70 de o dedim geçen sustu.

neyse arkadaş çevremle de birçok sorunum var. ailemde gördüğüm iletişim şekli sadece tartışmaya dönük olduğu için arkadaşlarımla da doğru düzgün iletişm kuramadığımı fark ediyorum. sonuçta ünv eğitim aldım tabi ki kendimi geliştirmeye çalıştım. fakat yine eksikliklerim var. bir şekilde debelenip duruyorum hayatımı yoluna koymak için ama çıkmazdaymışım gibi hissediyorum. bazı şeyleri güvenip paylaşacak kimseyi bulamıyorum. ne aileme ne de başkalarına güvenemiyorum. bu yüzden de erkek arkadaş konusunda da sorunlarım var doğal olarak. çok uzun oldu okur musunuz bilmem ama yazdım işte. nerde hata yapıyorum ki bu kadar yalnızım. yardım eden var mı ((((

Son düzenleme:
ne yazık ki beş parmağın beşi bir değildir sein kuvvetle krşılalrtığın ve atlattığın ailevi zorlukları abin atlatamamış olabilir (o yıllarda) unutamaman doğal insanoğlu iyilikten çok yapılan kötülüğü unutmaz. lakin ne olursa olsun o senin abin aynı anne ve babadan oldunuz. beterin beteri var inan bana.. ailene gelince bazen bizimkilerde de oluyordu bunda 10-15 yıl önce... bende kaçışlardaydım hep.. onlara acımaktan başka yapabileceğin ve eskiyi kilitleyip bir raafa kaldırabileceğinde daha iyisini yapamazsın. sana tavsiyem bir uzmandan yardım a.. hiç düşünemediğin kadar rahat olabilirsin.. iyi akşamlar..

Sende herşeyi kafaya takanlardasın bende öyleyimdir öncelikle Allah başka dert vermesin diyeyim abini de affet gitsin emin ol affettiğinde rahatlayacaksın bu arada psikolojik destek alabilirsin kendine daha çok güvenir sosyal ilişkilerdede başarılı olabilirsin ben kanser tedavisi görüyorum tedavinin başından beri antidepresan ve terapi alıyorum inan çok faydası oluyor özellikle terapilerin sağlıkla kal

teşekkürler kızlar sağolun biraz olsun beni anlayan insanlara çok ihtiyacım vardı. Allah razı olsun sizlerden
cananur düşününce sağlık her şeyden daha önemli gerçekten sen de belli ki güçlü birisin bırakmamışsın kendini ve mücadeleyi Allahım acil şifalar versin inşallah.

Merhaba, abinizi de ailenizi de affetmeniz sizin kararınız olmalı.Bunu yapacaksanız kendiniz için yapmalısınız. Kendi taşıdığınız yükü azaltıp, kendinizi özgüleştirmek için yapmalısınz. Aileniz istediği için yapmanız aslında gerçekten affettiğiniz anlamına gelmez. Hayatta ilk ilişki geliştirdiğimiz kişiler ailemizdir. Onlarla sağlıksız ve güvensiz geliştirilen ilişkiler hayatınızdaki diğer insanlarla olan ilişkinizde de etkisini gösterebilir. Sorunlarınızın farkında olmanız çok güzel, bunları belirlemiş ve kabul etmiş olmanız çözümüne de yakın olduğunuzu gösterir. Bu noktada profesyonel destek almak iyi olur. Yaşadığınız yerde psikolojik destek alma imkanınız varsa bu imkandan yararlanmanızı öneririm.

çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için sağolun. Allah razı olsun.

Bu gibi sorunları iyi yada kötü bizde yaşadık başımızdan geçirdik. sana kinci diyorlar, fakat kötü anlamda alma bunu. kinci demek sana yapılanları unutamamak demek. Fakat öyle değilmisin? öylesin. unutamıyorum onlara soğuk davranıyorum falan diyorsun ya. işte bu kinci olduğunu gösterir. sana yapılanları unutma, fakat onlara iyi davrandıkca, vicdan azabı çekmelerine yol açabilirsin. pişman olabilirler. bu biraz yetiştirilmeklede kaynaklanan birşey abinle senin aranda olanlar. demekki ailen aranızda kardeş ayrımcılığı soktuk ki böyle kıskançlıklar olmuş. Sen önüne bak, geriye bakma. ailene iyi davranmaya çalış. İstediğin yere gitmişsin işte, onlardan uzaksın, başını dinle, onlara karşı özlem duy ki herşey yavaş yavaş daha yoluna girecek emin ol. Kendimden örnek veriğim, yurtdışından tr ye geldim evlenip, hiç kimsem yok. allahtan mesleğim var, sonra kendimi toparladıktan sonra işe başladım. şimdi yavaş yavaş çevrem olmaya başladı. artık eskisi gibi, her önüme çıkan kızlarla arkadaşlık kurmaya hevesli değilim. Buraları bilmezdim hiç birşey bilmezdim. artık yavaş yavaş eşime ben birşeyleri öğretir oldum gösterir oldum. bu da benim özgüvenimi getirdi. çalıştığım için, sosyal çevrem arttı, fakat samimi dostum varmı? HAYIR YOK!!!
Zaten bu devirde DOST diyebildiğim çoook nadir insanlar var. bu da herkese nasip olmaz zaten. Sen boşuna kendine stres yapıyorsun.
Zamanı gelince arkadaşında olur, erkek arkadaşında. Bi kere arayış içerisinde olma!!!

Sen herşeyi kendine de bağlama, arkadaş bulmak zorunda değilsin, fakat elbette yavaş yavaş seninde çevren olacak. Kafana okulunu tak. derslerine ver kendini.
Ayrı kalmak sanada onlarada iyi gelecektir. Bekarken aileyle ilişki çooook güzel olmasada, artık onları özlüyorum ve bazen vicdan azabı çekiyorum.
onların bana yaptıklarından çok, benim onlara yaptıklarım aklıma geldikce çokk üzülüyorum. Onlar senin ailen, kız çocuğuna biraz daha baskı uygulanır biliyorsun.
bu gayet normal. sen pek takma.. herşey düzelir. mezun ol ve çalışmaya başlayınca göreceksin inşallah herşeyin güzelliğini, o vakit dahada olgunlaşacaksın.

hakkında hayırlısı canım...
saygılarımla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…