Bi iyilik yapmak istiyorum

su kuyusu actirabilirsiniz Su IHH insanı yardim vakfı ya da diyanetin sitesinde de yardim kabul ediyorlar.Sevabinizi Allah kabul etsin simdiden

merhaba öncelikle başlık dikkat çeksin diye böyle tercih ettim . Evet ben birilerine yardım etmek istiyorum, yapılan iyilik unutulmalı ama fikir istiyorum sizden neler yapılabilir not: küçük yerde yaşıyorum dolasıyla yetiştirme yurdu vb. Yok ek olarak internet üzerinden de bişeyler olabilir
Merhaba.Yardım konusunda değişik bir psikolojim var.Bir derneğe bir kuruma hesap nosu üzerinden yardım yapmak beni hiç tatmin etmedi.Karşımdaki insanın gözlerinde ki sevinci görmek isterim ben.Çocukları mutlu etmek en tatmin olduğumdur.Mesela al bi koli dondurma en yakın parka.Okul zamanı durumu çok iyi olmayan aileler zaruri şeyleri alabiliyor sadece.Bir kız çocuğunu delirtir mesela karlar ülkesi baskılı kırtasiyelik ürünler.Ya da durumunu bildiğim birkaç aile için yaptığım şey bim,a101 gibi marketlerden belli miktar hediye kartı alıp (eşimin yada benim işyerimden verdiler fazla geldi derim)Kendi neyi kullanıp seviyosa alsın diye.Belki bencilce gelebilir ama ruhuma iyi geliyor o küçük mutluluklar.

Bebeciğime dönence almak istiyorum 84 tl ama şu an bütçemi aştım bana hediye edebilirsiniz :D

kediler kopekler icin kapinin onune bi kap yemek ve su birak her gün
en kolay em zahmetsiz en ekonomik iyilik
bundan basla bence
cok paran varsa da cok uzuluyorum kelebek cocuklara instada yaz bak bi cok yardim toplayan kisiler var yonlendirilirsin
ya da etrafinda yardim muhtac biri varsa ve paran da yoksa sosyal medyada paylas paylastir bayagi faydasi oluyo nice paralar toplaniyo
afrikaya su kuyulari acilmasi icin yardim edebilirsin falan cok kuruluslar var bunun icin yardim toplayan biz yine herseye sahibiz cok sukur ama afrikadakiler cokk zor durumda temiz suya hasretler cikolatanin tadini bilmeyen cocuklar var kiyamam ya :(
yakin zamanda kurban bayrami var ihtiyaci olanlara kurban dagitabikirsin
aklima bunlar geldi
maddi durumunu bilmedigim icin
bi yetime oksuze kucuk bi tebessum bile bi iyiliktir

Valla panpa küçük şeyler bile fark ediyor
Bir şaşalı al kes içine su koy şu sıcakta sokak hayvanları susuz perişan oluyor. Ben poşete yemek artıkları da koyuyorum.

Bir de manevi yardım da önemli bence. Bizim apartmanda yaşlı, yalnız yaşayan bir teyze var her gördüğüyle sohbet etmek istiyor:) ben karşılaştığımızda 15dk konuşmuştum bir keresinde. Annemi görünce sizin kız ne zaman gelecek onu çok seviyorum demiş:))))) Yaşlılara kibar davranmak da önemli bence.
Güzel yürekli Cherry:KK68:

Gönüllü iyilik hareketi var instagramda. Kendi şehrinizde ihtiyaçlara göre kendi elinizle teslim edebiliyorsunuz, başka şehre kargo yapabiliyorsunuz, dernek hesabına bağış yapabiliyorsunuz.

Fazlalik kiyafetlerinizi kumbara varsa oraya gönderin.
Kitaplariniz varsa nette kitap isteyen okullar, hapishaneler var.
Mahkumlarin yaptigi ürünler var satın alabilirsiniz.
Dua da yardimdir.

Temaya ağaç diktirebilirsiniz.
Bilinclilik olusturacak bi fikir gelistirebilirsiniz.

Minik hediyeler yapıp uzakta bi yere ihtiyaci olanlara gonderebilirsiniz.

Camide yemek dagitabilirsiniz.

Bu sicakta buz gibi su en güzel ferahlik bunu da deneyebilirsiniz.

Mahallenizde dar gelirli biri varsa mahallece toplanip yardimci olabilirsiniz.

merhaba öncelikle başlık dikkat çeksin diye böyle tercih ettim . Evet ben birilerine yardım etmek istiyorum, yapılan iyilik unutulmalı ama fikir istiyorum sizden neler yapılabilir not: küçük yerde yaşıyorum dolasıyla yetiştirme yurdu vb. Yok ek olarak internet üzerinden de bişeyler olabilir
Löseve Bağıs yapabilirsin cnm 1 tl si dahi çocukların muayenesinde kullanılıyor.50 tl gönderebilirsin ne adar gözünden çıkarsa.

Yuh artik yaa ne sacma sapan yorumlar yapilmis. Arabami yukseltmek istiyorum, yok kocamdan bosancam masraflarim var, yok ev kredim. Insan gibi birsey danisiyorlar dalgaya aliyorsunuz sonrada kalp kirmamaktan basla diyorsunuz. Buraya gercekten konu acilmaya gelmiyor, yorum yapmak hakkim deyip gerekli gereksiz bos laf yapiliyor. Konu sahibi bugum bende bunu arastirdim. Netten asevlerine baktim. Gunluk, haftalil ve aylik olarak ucretleri belli o tutarlari yatirabilirsiniz. Ayrica instagram guvenilir bazi sitelerde yardima muhtac, hasta, engelli vatandaslar paylasiliyor. Onlari takip edip yardimda bulunabilirsiniz. Cocuk esirgeme kurumlarina yardimda bulunabilirsiniz. Ben ayrica merak ediyorum sehit aileleri icin nasil yardim yapabiliriz. Tv'lerde izliyoruz oyle yoksul insanlar ki insanin ici parcalaniyor. Bu ailelere nasil yardim yapilabilir? Bilen var mi? Burada bu tur seyleri paylasmakta yardimlasmayi cogaltir diye dusunuyorum. Hic aklinda olmayan biri bile burda okuyup neden olmasin diyebilir.

Bence iyilik yapmaya karşınızda ki insanları anlamaya çalışarak başlayın. ben çok güldüm o esprili yorumlara, insanları terslemenize gerek olmadığını düşünüyorum
Bende İnsanların burda komiklik yapmasına gerek olmadığını düşünüyorum

Neden araştırma yapmak yerine burada konu açtınız ki yaşadığınız yer küçük olabilir ama bir il mutlaka illa çocuk yetiştirme yurdu vardır ayrıca löseve internettem bağış yapılabilir, hastanelerin çocuk onkoloji yani kanser tedavi bölümünde ihtiyacı olan çocuklara birşeyler alabilirsiniz, muhtarlığa başvurup durumu iyi olmayan ailelere ulaşıp yardım yapabilirsiniz vs. bunları araştırıp öğrenmek zor değil çevrenize de sorabilirdiniz

Back
X