bi fikir verin ne yapsam :((((

mizirtilicizirti

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
447
104
Bayanlar 23 yaşındaym nişanlıym 6 ay önce nişanlandım karşı taraf ile uzaktan akrabayız nişanlımla görücü usulü tanıştm görüşürken isteme oldu ama inanın pat diye geldiler istediler ne oldugunu anlamadım belki de biraz daha görüşmemize izin verselerdi evlenmeye karar verecek miydm bunu düşünmek istemiyorum neyse şuan nişanlıym ama çok kararsızm ekimde düğünüm var nişanlım harika ama harika bi insan karakteri bana sevgisi gözümün içine baktığında dolu dolu oldugunu bile görebiliyorum kendisi toplum içinde çok sevilen biri bi kişiden de kötüdür duymadım tüm herkes çok şanslı oldugumuzu söylüyo bende öyle hissediyorum beni önemsiyo değerli hissettiriyo çok yoğun çalışıyo aramızda 8 saat var ama 6 ayda bi kere kopukluk olmadı buna izin vermedi her fırsatta aradı bana gelirsek sevgi de var içimde boş olsam gidemezdi buraya kadar düzgün dürüst annm babam çok seviyolar hatta onlar da çok istedi çocugu tanıyoruz aileyi biliyoruz temiz insanlar zaten daha önceden ailemi çok üzdüğüm için mizirti dedm bi görüş bunlar çok önemli şeyler ama sorun kalbim çarpmıyo evet yanındayken heyecan oluyo ama o heyecan değil hep düşündm cinsel olarak dokunabilir miym diye evet öpüyorum sarılıyorum iğrenme yok ama emin değilm annm hasta kaç yıldr ben bakıyorum ve bağımlı denecek kadar bağlıym on hiç ayrılmadım şimdi diyorum nası ayrılcam keşke aynı şehirde olsaydı gitmeseydm uzağa sonra diyorum gerçekten aşk olsaydı düşünür müydün bu kadar şimdi ne yapaym siz tecrübelisiniz evlilik ten korkuyorum mutsuz olmaktan korkuyorum zaten kaygı Bozukluğu vardı bundan sonra daha da arttı kayııvaldem kayınpedermde çok seviyo kendi kızları gibi görüyolar bunları niye anlatıyorum artıları eksileri görülsün diye karışık yazmış olabilirm k.bakmayın ama inanın başım çatlıyo düşünmekten 6 ayda yıprandm evlenecek kız hevesle bekler hiç heves yok ne oturma grupları ne yatak odası hiç istek yok içimde nişanlım senin gönlüne göre olsun herşey ben minderde de uyurum sen ol yeterki diyo ama bilmiyorum kaybedilmeyecek kadar mükemmel biri ama galiba ben kötüym ablam yanlış düşündüğümü söyleyp druyo ben de buraya yazmaya karar verdm annme kim bakcak ben onsz nası yaşıcam gurbet şimdiden zor geliyo lütfen bi akıl verin

Son düzenleme:
Bayanlar 23 yaşındaym nişanlıym 6 ay önce nişanlandım karşı taraf ile uzaktan akrabayız nişanlımla görücü usulü tanıştm görüşürken isteme oldu ama inanın pat diye geldiler istediler ne oldugunu anlamadım belki de biraz daha görüşmemize izin verselerdi evlenmeye karar verecek miydm bunu düşünmek istemiyorum neyse şuan nişanlıym ama çok kararsızm ekimde düğünüm var nişanlım harika ama harika bi insan karakteri bana sevgisi gözümün içine baktığında dolu dolu oldugunu bile görebiliyorum kendisi toplum içinde çok sevilen biri bi kişiden de kötüdür duymadım tüm herkes çok şanslı oldugumuzu söylüyo bende öyle hissediyorum beni önemsiyo değerli hissettiriyo çok yoğun çalışıyo aramızda 8 saat var ama 6 ayda bi kere kopukluk olmadı buna izin vermedi her fırsatta aradı bana gelirsek sevgi de var içimde boş olsam gidemezdi buraya kadar düzgün dürüst annm babam çok seviyolar hatta onlar da çok istedi çocugu tanıyoruz aileyi biliyoruz temiz insanlar zaten daha önceden ailemi çok üzdüğüm için mizirti dedm bi görüş bunlar çok önemli şeyler ama sorun kalbim çarpmıyo evet yanındayken heyecan oluyo ama o heyecan değil hep düşündm cinsel olarak dokunabilir miym diye evet öpüyorum sarılıyorum iğrenme yok ama emin değilm annm hasta kaç yıldr ben bakıyorum ve bağımlı denecek kadar bağlıym on hiç ayrılmadım şimdi diyorum nası ayrılcam keşke aynı şehirde olsaydı gitmeseydm uzağa sonra diyorum gerçekten aşk olsaydı düşünür müydün bu kadar şimdi ne yapaym siz tecrübelisiniz evlilik ten korkuyorum mutsuz olmaktan korkuyorum zaten kaygı Bozukluğu vardı bundan sonra daha da arttı kayııvaldem kayınpedermde çok seviyo kendi kızları gibi görüyolar bunları niye anlatıyorum artıları eksileri görülsün diye karışık yazmış olabilirm k.bakmayın ama inanın başım çatlıyo düşünmekten 6 ayda yıprandm evlenecek kız hevesle bekler hiç heves yok ne oturma grupları ne yatak odası hiç istek yok içimde nişanlım senin gönlüne göre olsun herşey ben minderde de uyurum sen ol yeterki diyo ama bilmiyorum kaybedilmeyecek kadar mükemmel biri ama galiba ben kötüym ablam yanlış düşündüğümü söyleyp druyo ben de buraya yazmaya karar verdm annme kim bakcak ben onsz nası yaşıcam gurbet şimdiden zor geliyo lütfen bi akıl verin

şimdi kendi kızları gibi gördüklerini söylerler ama boş canım boş

bak şimdi;

bir kızı;
görümce isteyene kadar,
kaynana düğün olana kadar,
kayınbaba ölene denk severmiş....
alışırsın ama mesafe çok uzaksa ayrı kalamazsın çok hassasın gibi me geldi.

Valla 10senelik sevgilimle evleniorum. Ben bile bazen mutsuz olurmuyum, ne yapariz, ailemden nasil ayrilicam korkusu yaşıyorum. Yani bunlar hep dugun stresi die düşünüyorum. Cunku arada evlenmesemmi ya falab diorum şaka yollu babam vermiim iatersen dioda aklim gidiorr ayy baba delimisin sen bana ne bakion diorum:-D rahat ol hersey olacagina varır. Sonucta uzak mesafe iliskisi yasiorsun heyecanin anca okadar olur die düşünüyorum.

karşınızdakini sevmiyorsanız ne onu ne de kendinizi oyalamayın.
ama şunu söyleyeyim herkes ana kuzusu. aşık olup, çok severek evlenenler bile böyle durumları yaşayabiliyor ailesinden ayrılacağı için duygusal olabiliyor.
kalbinizin atması için karşınızdakinin sizi sevmesi yetmez, sizinde heyecanlı olmanız gerekir.
bilemedim, tam anlayamadım durumunuzu.
hakkınızda hayırlısı olsun...
selamlar,

bu evlılık iyice düşün eğer bişeyler hissetmiyorsan yol yakından geri dön ömur boyu aynı yastığa baş koyacaksınız kolay değil ama çok iyi biri olduğunu söyluyorsun bu devirde her adama güvenilmez sen güvenmişsin her zaman karsına böyle iyi insanlar çıkmaz.

şimdi kendi kızları gibi gördüklerini söylerler ama boş canım boş

bak şimdi;

bir kızı;
görümce isteyene kadar,
kaynana düğün olana kadar,
kayınbaba ölene denk severmiş....
alışırsın ama mesafe çok uzaksa ayrı kalamazsın çok hassasın gibi me geldi.

Beni çok iyi anladınız çok hassasım fazlasıyla 8 9 satlk mesafe ama aklım karışık korkularım var:KK43:

karşınızdakini sevmiyorsanız ne onu ne de kendinizi oyalamayın.
ama şunu söyleyeyim herkes ana kuzusu. aşık olup, çok severek evlenenler bile böyle durumları yaşayabiliyor ailesinden ayrılacağı için duygusal olabiliyor.
kalbinizin atması için karşınızdakinin sizi sevmesi yetmez, sizinde heyecanlı olmanız gerekir.
bilemedim, tam anlayamadım durumunuzu.
hakkınızda hayırlısı olsun...
selamlar,

Allah razı olsun inşallah hayırlısı olur onu seviyorum yanındayken de mutluyum yani beni mutlu edebileceğine inanıyorum ama işte gurbetlik korkutuyo :KK43:

sevemiyorsa riske atma kendini canım ya yakın olsanız buluşurdunuz sürekli.bir yakınlaşma olurdu duygu olarak. ya da uzat uzatabildiğin kadar nişanı

bu evlılık iyice düşün eğer bişeyler hissetmiyorsan yol yakından geri dön ömur boyu aynı yastığa baş koyacaksınız kolay değil ama çok iyi biri olduğunu söyluyorsun bu devirde her adama güvenilmez sen güvenmişsin her zaman karsına böyle iyi insanlar çıkmaz.

Ben de dediğiniz iki şeyi düşünüyorum işte ki güvenebileceğim birini düzgün birini bulamam iyi bir eş iyi bi baba olacak buna çok eminim

seni senden iyi kimse değerlendiremez ki
evlilik öyle oldu bitti ye gelecek birşey değil
hala emin olmadığından bahsediyorsun
peki ama emin olmadığın şey nedir
eğer sadece gurbette yaşamak ve ailenden ayrı kalmaksa
bunu nişanlınla görüş
belki bir çaresini bulursunuz
ancak senin korkun
eş seçiminin doğruluğu konusunday sa
hiçbirşekilde acele etme
bilemiyorum
belkide
evliliğin fikrinden korkuyorsundur
bence buda evliliğe senin hazır olmadığın anlamına gelir ki
böyle bir durumdada acele edilmemesi gerekir
öncelikle kendini irdele
tereddütlerinin nedenlerini tesbit et
evlenme arifesindeki bir genç kızın kendi çeyizine karşı bile bu kadar duyarsız olması
cidden üzücü

Valla 10senelik sevgilimle evleniorum. Ben bile bazen mutsuz olurmuyum, ne yapariz, ailemden nasil ayrilicam korkusu yaşıyorum. Yani bunlar hep dugun stresi die düşünüyorum. Cunku arada evlenmesemmi ya falab diorum şaka yollu babam vermiim iatersen dioda aklim gidiorr ayy baba delimisin sen bana ne bakion diorum:-D rahat ol hersey olacagina varır. Sonucta uzak mesafe iliskisi yasiorsun heyecanin anca okadar olur die düşünüyorum.

Doğru diyosun günler yaklaştıkça daha çoğalıyo zaten yarısı bu üzüntümse yarısı düğün stresi farkındayım

Herkesin duyguları farklıdır sizi sevmesi değer vermesi sizin için bir anlam ifade etmiyorsa zorlamanın anlamı yok ben mesela ilk başta sevemezsem o aşkından ölse de şans vereyim demem kendimi bilirim çünkü yapamam büyük konuşmayayım da ama mesela aynı durum bir yakınımın başından geçti nişanlısı çok iyiydi seviyor değer veriyordu annesi hasta değildi ama gurbete gidecekti sizin gibi kararsızdı evlenmeyi tercih etti tam olarak aşık olarak evlenmedi severim diye evlendi şuan çok seviyorum diyor bilemem ne kadar doğru bir çocukları da var çok mutlular herşeyi oluyor mutlu huzurlu görünüyor diyorum ya kişi kendini bilir sevemem yapamam diyorsanız evlilik öyle tehlikeye atılacak hadi deneyelim diyilecek bir şey değil o emin oldu öyle gitti siz uzatın emin olana kadar eğer gurbetse sıkıntı eşiniz anlayışlı olduktan sonra sık sık gelir ziyaret edersiniz ailenizi sürekli iletişim halinde olursunuz öteki tarafta yıllarca beraber olduğun aşık olarak evleneceğin insanda bile bir tereddütün oluyor kişiden değil evlilikten korkmanız normal:KK31:

Son düzenleme:
seni senden iyi kimse değerlendiremez ki
evlilik öyle oldu bitti ye gelecek birşey değil
hala emin olmadığından bahsediyorsun
peki ama emin olmadığın şey nedir
eğer sadece gurbette yaşamak ve ailenden ayrı kalmaksa
bunu nişanlınla görüş
belki bir çaresini bulursunuz
ancak senin korkun
eş seçiminin doğruluğu konusunday sa
hiçbirşekilde acele etme
bilemiyorum
belkide
evliliğin fikrinden korkuyorsundur
bence buda evliliğe senin hazır olmadığın anlamına gelir ki
böyle bir durumdada acele edilmemesi gerekir
öncelikle kendini irdele
tereddütlerinin nedenlerini tesbit et
evlenme arifesindeki bir genç kızın kendi çeyizine karşı bile bu kadar duyarsız olması
cidden üzücü

Es olarak doğru insan hatta beklediğimden de üstünde çirkin de değil temiz şık giyinr ama ben neden aşık olamıyorum bilmiyorum :KK43: haklısınız bi an heves geliyo yok hiç bide etrafa istiyomuş gibi davranıyorum mecbur bu daha kötü

Herkesin duyguları farklıdır sizi sevmesi değer vermesi sizin için bir anlam ifade etmiyorsa zorlamanın anlamı yok ben mesela ilk başta sevemezsen o aşkımdan ölsede şans vereyim dedim kendimi bilirim çünkü yapamam büyük konuşmayayım da ama mesela aynı durum bir yakınımın başından geçti nişanlısı çok iyiydi seviyor değer veriyordu annesi hasta değildi ama gurbete gidecekti sizin gibi kararsızdı evlenmeyi tercih etti tam olarak aşık olarak evlenmedi severim diye evlendi şuan çok seviyorum diyor bilemem ne kadar doğru bir çocukları da var çok mutlular herşeyi oluyor mutlu huzurlu görünüyor diyorum ya kişi kendini bilir sevemem yapamam diyorsanız evlilik öyle tehlikeye atılacak hadi deneyelim diyilecek bir şey değil o emin oldu öyle gitti siz uzatın emin olana kadar eğer gurbetse sıkıntı eşiniz anlayışlı olduktan sonra sık sık gelir ziyaret edersiniz ailenizi sürekli iletişim halinde olursunuz öteki tarafta yıllarda aşık olarak evleneceğin insanda bile bir tereddütün oluyor kişiden değil evlilikten korkmanız normal:KK31:

Nişanlım çok anlayışlı dediğinz gibi açtım ona konuyu aışana kadar sen gitceksin onlar gelecek beraber giderz dedi hatta ben sulugözlüym bu konu açılınca aglamaya başladım oturdu sarıldu baktım gözünden yaş geliyo ben seninle ağlamayada varım ama gözünde yaş olmasın dedi balsyını bile bana bıraktı sen iste oraya gideceğiz diyo beni mutlu etmek için çabalıyo ama ben hala aptalca düşünüyorum onun kıymetini bilmediğim için kendime kızıyorum

canım o kaygılar herkeste olabiliyor. onca sene çıkıyorsun evleniyorsun da anlaşamayabiliyorsun. ama senin derdin biraz kendinle sanki. annen ne olacak o ne olacak bu ne olacak. ama sen ne olacaksın? senin hayatın ne olacak? annene 10 yılını vermişsin allah razı olsun ama annen de ister kızının mutlu olmasını ki istiyor anladığım kadarıyla. ki nişanlını öpebiliyorsan sarılabiliyorsan yanında kendini rahat hissedebiliyorsan bir sorun olmaz merak etme. ki nişanlın seni seviyor ve sen de onu seviyorsun. kalbinin atmaması başkasıyla da olsa aynı olurdu çünkü senin önceliklerin farklı. bence annene bakacak kişiyi evlenmeden güzelce ayarla. aklın gene kalır annende eminim ama en uygun kişiyi bulduğuna emin olacak şekilde ayarla ki sen de daha mutlu olabilesin.

Nişanlım çok anlayışlı dediğinz gibi açtım ona konuyu aışana kadar sen gitceksin onlar gelecek beraber giderz dedi hatta ben sulugözlüym bu konu açılınca aglamaya başladım oturdu sarıldu baktım gözünden yaş geliyo ben seninle ağlamayada varım ama gözünde yaş olmasın dedi balsyını bile bana bıraktı sen iste oraya gideceğiz diyo beni mutlu etmek için çabalıyo ama ben hala aptalca düşünüyorum onun kıymetini bilmediğim için kendime kızıyorum

Aşk,sevgi maalesef ki verilen değerle doğru orantılı olamayabiliyor kendinize kızmayın gönül sevmezse ne yapar ki insan istediği olsun para olsun herşey olsun ama gönül sevmedikten sonra içinin huzurlu olması önemli evlenince severim diyorsan ama bu da tehlikeye atılacak bir şey değil insan böyle düşünürse ya öptüğünde aynı yatağı paylaşınca ne hissedecek hissederek yaşamak önemli olan diyorum ya ben onun için yanmadıktan sonra o benim için yansa da ne değişir ki önemli olan biziz fedakarlıktan çok daha farklı bu olay :KK50:

nişanlına karşı çok soğuk değilsinki yalnızca kendini ve hislerini çok sorguluyosun o zaman da ben yeterince sevmiyorum galiba diyip sevmediğim bi adamla nasıl evlenirim diyip bocalıyorsun. eğer yapabilirsen biraz sakin olmaya çalış hep olumsuz değil de evliliğe karşı daha olumlu bakmalısın. evet evlilik kolay bişey değil ama korktuğun gibi de değil. inşallah o günleri görebilirsen nişanlın da bu karakterde ise daha huzurlu daha mutlu olduğunu göreceksin ve asıl hayat o zaman anlamlı gelecek emin olabilirsin. bu kadar olumsuz düşündükçe evlilik sürecini de en güzel geçmesi gereken nişanlılığı da kendine zehir edersin senin ruh halin nişanlına da yansır. niye üzüleceksiniz ki boşver birazcık ve rahat ol. annenden ayrılmak istemiyorsun bir de ama yapacak bir şey yokki. onunla aynı şehirde bile olsan aynı evde olmayınca yine yanında olamayacaksın. bu işler kader birazcık. annene sorsan kendini değil seni düşünüyordur kızının mutlu bir evliliği için her şeyini verir.

X