- 23 Mart 2016
- 332
- 549
-
- Konu Sahibi adinisenqoy
4 yaş mıBenim oğlumda öyle oldu, kakası gelince bez takıyordum bitince hemen çıkartıyordum. Uzun süre durunca çişini de yapıyordu çünkü, 4-4.5 yaşına kadar bu durum böyle devam etti sonra bir gün babası konuştu ikna oldu gidip tuvalete yaptı.
Anladım çok teşekkürler.Size şunu söyleyeyim bazı durumlarda beze de dönüş yapamıyorsunuz oğluma tekrar bez takayım falan dedim de kesinlikle karşı çıktı. Çocuklar kakalarını vücutlarının bir parçası olarak kabul ediyorlarmış biraz araştırıp olmadı uzman yardımı alın.
Evimizde alaturka tuvalet yok olsa denerdim bende. inşallah kısa zamanla atlatırız bizde teşekkürlerBenim kızımda ilk başlarda tutuyordu yapmak istemiyordu klozete çişini yapıyordu ama kakasını yapamıyordu. Biz çözümü alaturka tuvalette akan suyla oynatarak bulduk. yaparken baya korkuyordu panik oluyordu zamanla geçti
Valla bilemedik sonradan korktu mu ne yaptı çünkü ilk 1 hafta sorun yoktu çişden önce kaka yapardı lazımlığına. Bende sabredeyim beze dönmeyeyim inşallah kısa zamanda çözeriz teşekkürlerKakasından korkmuştur büyük ihtimalle. Ufak kız kardeşime tuvalet eğitime başladığımızda ilk kakasını yaptığında 'bu ne bu benden mi çıktı' diye şok geçirmiştiarkadaşım da kızıyla sizinki gibi aynı problemleri yaşadı ama inat etti, sabırla bez takmadı. O sadece külot değil halı koltuk vs de yıkıyordu üstelik. Öyle öyle geçti.. Sabredin elbet öğrenecek kaçarı yok
Bizde durum daha farklı çişi için konuşuyorum tabi ben eğer kendisi söylemeden bi şekilde oyunla ödülle çişe götürüp yaptırmaya çalıştırırsam yapmıyor hiç kendi gelince söylüyor gidiyor yapıyoruz sıkıntısız ama kakası olduğu halde WC otursada yapmıyor sıkıyor inatla. Size de kolay gelsin inşallah atlatırız kış iyice gelmeden teşekkürlerTuvaletinin geldiğini düşündüğünüzde oyunla klozete oturtun bir müddet sonra yapacaktır. Benim oğlum bugün sabah çişini söyledi yaptı. Sonrasında 1 kez çiş 3 kez kakasını altına yaptı. Ben götürmeye çalışsam da oyuna dalıyor gitmiyor sonra altına yapıyor. Ama ben oturtursam yapıyor.
Umarım biz kabızlık problemi yaşamayız birde bu sorunun üzerine o eklenince çok daha zor3.5 yasında çocugum hersey cok guzel gıdıyordu...Kakasınıda yapıyordu tuvalete..Hatta ben dırekt aparatla oturttum normal tuvalete ..Sonra o aparatın ucundakı koruma alanı problem oldu dedı burdan cıs kacar onuda attık bu sayede erkek cocuklarında o aparat ucu gercekten sorun buarada...
Neyse bıranda kabız oldu...Neymıs poposu acıyormus dıye yapmamaya basladı tuvalete...Sağlık daha önemli dedım gel bez takalım ona yap dedım tamam dedı ayakta ona yaptı...Baktım boyle olmucak konustum anlattım..Ödüller verdım...Yıldız verme olayına bayılıyor mesela...Bır de eger tuvalete ıkınırsan sana su oyuncagı alıcam dedım..Kum havuzuna goturcem dedım...Öyle boyle derken aynı sızın gibi küloda kacırmalar ve kaka temızlemekten yorulmus bır anne olarak gözlerımden yasların aktıgını hatırlıyorumBişi demedim ama tuvalete döke saca yaptıgı kakaya basmamla gözlerımden akan yaslar bır oldu...
Dedi ki; kakamı küloduma yaptım dıye mı agladın...Yok dedim yanlıslıkla yapmıssındır bır daha yapmazsın...Yapmıcam dedi tuvalete yapıcam dedi ki kabızlık sorununuda çözmüştük oysa ki...
Neyse kendi kendine tuvalete yapayım bana o oyuncagı al dedi..Tamam dedim..Öyle geldi geçti yani ...Sizi çok iyi anlıyorum ama birgün kendi kendine gidip yapıcak...
Biz şöyle yaptık.kakası onun kontrolünde olsun istermiş çocuk. Bezi alırken kakanı alabilir miyim deyin, kakaya bye bye diyelim güle güle gibi sözler söyleyin. Benim oğlum önce kakasını söyledi sonra yaparken altına kaçınca korktu ve tekrar söyletmek için çok uğraştık. Wc gibi bilinmeze gitmesin diye bir süre lazımlıkta oturttuk ve eğlendirdik. Wcye küçük oturma aparatlarından aldık. Wcye yaptıgında da sifonu onunla bastık, kakaya güle güleee dedik.Arkadaşlar selam.
Kızım 32 aylıkken tuvalet öğretmeye başladık. Tabi ki ilk günler altına kaçırma, söylememe, tutamama doğal olarak yaşadık. 5.günden sonra ara ara kaçırma yaşasakta tuvaletini söylemeye başladı. Lazımlığına çişini söylemeye başlamadan önce kakasını yaptı hatta ilk 2 gün.
1 haftadan sonra kaka sorunumuz başladıbir yerde yanlış mı yaptık ne oldu bilmiyorum ama kızım kakasını artık hiç bir şekilde tuvalete yapmamaya ve tutmaya başladı. Kakası var biliyor kendisi de ama kesinlikle tuvalete lazımlığa oturmayı reddediyor. Tuta tuta tuta son raddeye gelene kadar tutuyor sonra küloduna yapıyor
Oyunlar, oyuncaklar, şarkılar, çizgi filmler, stickerlar denedik ama yok kakası gelince tuvalete oturup yapmıyor. Hiç kızmadık, hep güzel güzel konuştuk, bizi dinliyor, tamam diyor, ama sonuç hüsran .
1 ay oldu bezi çıkaralı bugün, çişini öğrendi sıkıntımız yok ama kakada büyük sıkıntı yaşıyoruz hergün.
Bezi çıkarmadan önce kesinlikle böyle bir sıkıntımız yoktu kakasını yapardı normal şekilde. Kabızlık sorunumuz da yok, hiçte olmadı. Lifli gıdalar yediriyorum zaten rahat yapsın kakasını diye. Yani sorunumuz kabızlık değil.
Kakası gelince eliyle tutup poposunu sallanıyor belli ediyor yani kaka gelince, bez taktım beze bari yapsın diye yok beze de yapmadı, yapmıyor inatla. Sonra külot yıkamaktan bıkıp usandım hadi 3-4 saat bez takayım dedim beze yapsın kakasını diye, bu sefer de bez takıldı diye çişini 2 sefer sölediyse 1ini beze yaptı.
Kakasının geldiğini bile bile tuvalete oturmuyor, otursada yapmıyor. Kakasını 3-4 saat tutuyo. Sosyal hayat kalmadı artık Evden çıkamıyoruz 1 aydır park dışında.
Bana tavsiyeleriniz var mı?
Tekrar beze geri mi dönmeliyiz?
Dönmeyip bu şekilde külotuna kaka yaparak devam mı etmeliyiz?
Bizden başka bu durumu yaşayan var mı?
İnanın yazdıklarınızın tümünü denedik. Envai çeşit lazımlık aldık. Klozete oturma aparatı aldık olmadı başaramadık ve beze geri döndük. Bezimi bağla artık tuvalete yapmicam diyor yapmıyor. Çişini öğrenen söyleyen çocuk çişini de söylemez oldu inatlaşmadık bizde yorulmuştuk zaten 2 gündür bez bağlıyoruz.Biz şöyle yaptık.kakası onun kontrolünde olsun istermiş çocuk. Bezi alırken kakanı alabilir miyim deyin, kakaya bye bye diyelim güle güle gibi sözler söyleyin. Benim oğlum önce kakasını söyledi sonra yaparken altına kaçınca korktu ve tekrar söyletmek için çok uğraştık. Wc gibi bilinmeze gitmesin diye bir süre lazımlıkta oturttuk ve eğlendirdik. Wcye küçük oturma aparatlarından aldık. Wcye yaptıgında da sifonu onunla bastık, kakaya güle güleee dedik.
Şimdilik bezine kakasını yaptıgında alkışlayın ve çok neşeli rahat görünün. Arada da tuvaleti yokken wc veya lazımlıga oturtun buraya oturmak çok eğlenceli deyin. Zamana bırakın. Sizin çok istediğinizi ve heyecanlı oldugunuzı görünce de korkabiliyorlar nedense.İnanın yazdıklarınızın tümünü denedik. Envai çeşit lazımlık aldık. Klozete oturma aparatı aldık olmadı başaramadık ve beze geri döndük. Bezimi bağla artık tuvalete yapmicam diyor yapmıyor. Çişini öğrenen söyleyen çocuk çişini de söylemez oldu inatlaşmadık bizde yorulmuştuk zaten 2 gündür bez bağlıyoruz.
Ayy inşallah en kısa zamanda kendi isteğiyle başarırızŞimdilik bezine kakasını yaptıgında alkışlayın ve çok neşeli rahat görünün. Arada da tuvaleti yokken wc veya lazımlıga oturtun buraya oturmak çok eğlenceli deyin. Zamana bırakın. Sizin çok istediğinizi ve heyecanlı oldugunuzı görünce de korkabiliyorlar nedense.
Bende aynı durumdayım şuan çok zor bir durum bende ne yapacağımı bilmiyorum çok şaşkınım kakayi sürekli altına yapıyor 5-10 kez günlük parça parça çok yoruldumArkadaşlar selam.
Kızım 32 aylıkken tuvalet öğretmeye başladık. Tabi ki ilk günler altına kaçırma, söylememe, tutamama doğal olarak yaşadık. 5.günden sonra ara ara kaçırma yaşasakta tuvaletini söylemeye başladı. Lazımlığına çişini söylemeye başlamadan önce kakasını yaptı hatta ilk 2 gün.
1 haftadan sonra kaka sorunumuz başladıbir yerde yanlış mı yaptık ne oldu bilmiyorum ama kızım kakasını artık hiç bir şekilde tuvalete yapmamaya ve tutmaya başladı. Kakası var biliyor kendisi de ama kesinlikle tuvalete lazımlığa oturmayı reddediyor. Tuta tuta tuta son raddeye gelene kadar tutuyor sonra küloduna yapıyor
Oyunlar, oyuncaklar, şarkılar, çizgi filmler, stickerlar denedik ama yok kakası gelince tuvalete oturup yapmıyor. Hiç kızmadık, hep güzel güzel konuştuk, bizi dinliyor, tamam diyor, ama sonuç hüsran .
1 ay oldu bezi çıkaralı bugün, çişini öğrendi sıkıntımız yok ama kakada büyük sıkıntı yaşıyoruz hergün.
Bezi çıkarmadan önce kesinlikle böyle bir sıkıntımız yoktu kakasını yapardı normal şekilde. Kabızlık sorunumuz da yok, hiçte olmadı. Lifli gıdalar yediriyorum zaten rahat yapsın kakasını diye. Yani sorunumuz kabızlık değil.
Kakası gelince eliyle tutup poposunu sallanıyor belli ediyor yani kaka gelince, bez taktım beze bari yapsın diye yok beze de yapmadı, yapmıyor inatla. Sonra külot yıkamaktan bıkıp usandım hadi 3-4 saat bez takayım dedim beze yapsın kakasını diye, bu sefer de bez takıldı diye çişini 2 sefer sölediyse 1ini beze yaptı.
Kakasının geldiğini bile bile tuvalete oturmuyor, otursada yapmıyor. Kakasını 3-4 saat tutuyo. Sosyal hayat kalmadı artık Evden çıkamıyoruz 1 aydır park dışında.
Bana tavsiyeleriniz var mı?
Tekrar beze geri mi dönmeliyiz?
Dönmeyip bu şekilde külotuna kaka yaparak devam mı etmeliyiz?
Bizden başka bu durumu yaşayan var mı?
Evet maalesef bizim de aynıBende aynı durumdayım şuan çok zor bir durum bende ne yapacağımı bilmiyorum çok şaşkınım kakayi sürekli altına yapıyor 5-10 kez günlük parça parça çok yoruldum