bi bakarmısınız:(

damon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2010
1
0
36
İstanbul
arkadaşlar yeni üye oldum adım eylül umarım doğru yere konu açmışımdır benim derdim oğlumla oğlum 1ci sınıfı bitirdi ama çok ama çok içine kapanık bişi sorarsan cevap veriyo sormassan vermiyo kitap falan okuyo bizimle konuşmuyo yemekte babası konuşmaya çalışıyo cevap vermiyo öğretmeniyle konuştum gayet başarılı ve zeki bi çocuk diyo kardeşi var ama oda onu çok seviyo ilk öğrendiğinde havalara uçmuştu aslında neşeliydi ama 5 yaşından sonra böyle oldu bi akıl verin ya deliricem napabilirim bebğin çok üstüne düşmemeye çalışıyorum ama yinede onun daha çok bakıma ihtiyacı var bakıcım var bebeği gelince biraz na bırakıyorum oğlumu parka filan götürüyorum sosyalizde yani tiyatro sinema onun için sırf işimi bıraktım ama napmam lazım

5 yaşından sonra oldu demişsin belki söylenen bir laf ya da hareket onu bu hale getirdi..siz nedenini bulamayacaksanız okulun rehber öğretmeninden ya da bir psikologtan yardım isteyin..
özel eğitimde çalışan biri anlatmıştı 23 yaşında birini tedavi etmeye çalışıyormuş genç konuşmuyormuş çünkü: 9 yaşında annesi ölmüş çevresindekilerde sen çok konuştun annen öldü demişler ve bir insanın hayatını bilinçsiz bir konuşmayla bitirmişler..
belki çocuğunuz bir dönem geçiriyordur zamanla düzelecektir ama lütfen ihmal etmeyin..(burda konu açtığınıza göre çocuğunuzu ihmal etmeyecek bir annesiniz) çocuğunuzun hayal ettiğinizden daha güzel bir hayat yaşaması dileğiyle

sen abi oldun uslu olucaksın gibi bir nasihattan çok etkilenmiş olabilir mi?

slm arkadaşım,çocuğunuzun sorununu bir pediatristle görüşün derim.birde şu an okuduğum iki kitap var.çok mükemmel kitaplar.her sayfasında başka şeyler buluyorum faydalanacağım.benim çocuğum daha bebek ama yarın bir gün onu büyütürken çok işime yarayacak bilgiler var içinde.mutlaka tavsiye ederim.lütfen alıp okuyun ve herkesede tavsiye edin..gerçekten her anne babanın başucu kitabı olmalılar...biri ilkim öz'ün kitabı ismi çocuk olmak-çocuklarda uyum ve davranış bozuklukları diğeride dr.sabiha paktuna keskin'in kitabı çocuklarla doğru iletişim isimli kitap....özellikle ilkim özün kitabında sorununuza cevap bulacaksınız..ben ilkim özünkini bitirdim diğerinide yarıya kadar okudum şu an hala okuyorum..mutlaka bu davranışının altında yatan birşeyler vardır sizin fark bile edemediğiniz..umarım sorun kısa sürede çözülür ve çocuğunuz eski neşesine döner....sağlıklı günler ailenize ve size....

canım hiç düşünmeden sabiha paktuna keskine götür
ücreti biraz pahalı ama bi kerede bitiriyo işi
diğer psikologlar her hafta çağırıp adamı delirtiyolar ama o bi kerede bitiriyo
ben iki hafat önce ordaydım bi kerede bitti

ben diyorumki bakıcı buna bişey söylemiş olabilir,çocukta bundan etkilenmiştir.CADIARZU

yetişkin psikologları ve çocuk psikologları farklı alanlarda uzmanlaşırlar adı üstünde.
bence sorunu kendinizde ve eşinizde arayın. bulamazsanız arkadaş ortamından öğretmeninden bulmaya çalışın.

canım sabiha paktuna keskin çocuk psikoloğu zaten
yani ordaydım derken ailecek ordaydık
tv de bi çok kez çıktı kendisi
burdan anlatmak uzun sürer
bi seans konuştuuk
ikinci seans (yani birinci seansın devamı aslında )tek tek teste alındık
benim de oğlum aynı yaşta konu sahibiyle
bi seansta bitti şimdilik sorun
yani sorunun neyle alakalı olduğunu ve nasıl davranmamız gerektiğini söyledi
ayrıca sorun bende ya da eşimde değilmiş
tam tersine onu kurtaran ben olmuşum
sorun çok başka
sanırım konu sahibi yerine yanlışlıkla bana yazdınız

Son düzenleme:
öncelikle çocuğunuzun evde ve sizin dışınızdaki durumunu gözlemelisiniz. okulda arkadaşlarının arasında damı içine kapanık bunu öğrenmelisiniz. eğer sadece evde bu durum var ise bakıcısıyla bi sorunu olabilir yada anne baba dan etkileniyo olabilir. yani evinizde bi gerginlik varsa o yüzden olabilir. eğer okulda da içine kapanıksa hazır yaz tatilindeyken çocuğunuzu bi yaz okuluna gönderin. bence en iyi çözüm bi tiyatro grubuna dahil etmek. 100 de 100 çözüm alacaksınız. benim eşimin eğitim verdiği grupta bi çocuk r harfini söyleyemediği için kimseyle konuşmuyordu. ancak 2 aylık bi tiyatro eğitim çalışmasından sonra o çocuğun yerinde yeller esti. bir diğeri de şu sıralar kardeşine ilginiz daha fazla olduysa bunu içten içe kıskanıyo olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…