bi bakarmısınız lütfen bebek kafa ölçümü ileride olan yada bu sorunu yaşayan varmı :(

brcsrkn

annesinin kuzusu
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
847
7
merhaba arkadaşlar
bu topiği bi kaç yerde daha açtım ama daha kimseden cevap gelmediği için burada da açmak istedim
28 haftalık hamileyim geçen günkü kontrolde doktorum bebeğimin kafa yapısının 2 hafta ileride olduğunu ve kafasının içinde küçük kitleler ( kistik genişleme)olduğunu söyledi. çok önemli birşey değil ama biz genede emin olalım die üniversiteye sevk etti oradaki drlarda kafa içi yapının normal olduğunu takip edilmesi gereken bişey olduğunu, kafa içi yapının simetrik olduğunu sadece arkaya doğru çok hafif bir genişleme olduğunu söyledi tekrar doktoruma gittiğimde oda çok önemli bişey değil doğumda bunlar yok olabilir dedi. ama kafayı zorlamamak için sezeryan olacaksın dedi
bir dahaki kontrolüm ne zaman dediğimde 1 ay sonra dedi doktorum panik biraz bu sebeple çok önemli bişey olsa kontrolü 1 ay ertelemez diye düşünüyorum ama genede sizle paylaşmak istedim dörtlü test sonucumda spinabifida riski1:2000 çıkmıştı sizce çok önemli birşey olabilirmi hidrosafaliye çevirirmi çok telaşlanıyorum şimdiden ilginize teşkkür ederim

merhaba bende 29 haftalık hamileyim benim bebeğimin başıda büyük çıkıyor 18 gün büyükmüş doktorum herşey normal görünüyor ama 4 boyutlu ultrasona gir bakalım dedi. ultrason sonucunda baş 32 haftalık görünüyor ama bir sorun yok çok şükür. doktorum herşey normal çoğu bebekte olabiliyor bizde koca kafalı deriz dedi:) bence senin bebeğindede problem yoktur olabiliyormuş çünkü Allah korusun kafana takma.

mineogretmen canım ilgine teşkkür edrim gerçekten
baş çevresinin dışında içinde küçük kistik bulgularda varmış ama seninkinde öyle bişey çıktımı peki
doğumda düzelebiliyormuş ama ilerlerse diye korkmuyor değilim daha önce bi düşük yaşadım bu bebeğimde de ilk 3 ay düşük riskim vardı şimdi herşey normalken birden bu çıkınca çok üzüldüm kaç gündür ağlıyorum Allah2a emanet bebeklerimiz tabiki ne gelirse Rabbimden ama ne biliyim insan gene de takıo kafasına

Küçük kistik bulgular yok benimkinde herşey normaldi rapor sonucunda hem ultrasonu çeken dokktor hemde kendi doktorum bir sorun olmadığını başı büyük bebeklerin olabildiğini söyledi. lütfen üzülmeyin bebeğinize yansır. ınşallah bir problem yoktur. Bol Bol dua edin. Allah yardımcınız olsun. ıiyi düşünelim iyi olsun inşallah.

ilginize teşekkür ederim dua etmekten başka yapacak bişey yok inşallah düzelir Allah'ın izniyle

aynı şey bendede var doktoruma sormadım ama sonradan farkettim ben haftaya gidince sorcam gerçi dr bişe olsaydı mutlaka derdi ama ben yinede sorcam.ben 35+3 günlük hamileyim 35+0 da usg ye göre bebişim 36 haftalık görünüyo bir hafta önde gidiyor tabi bu belli olmuyo bazende iki hafta önde çıkıyo .ve buna göre BPD 38+1 günlük görünüyo yani valla benimkidemi koca kafalı olcak nolcak haftaya sorcam doktora zaten bebişim alt tarafa çok baskı yapıyor ve canımı acıtıyor artık yürümekte bile zorlanıyorum çok fena altta vuruyo yani fena bi acısı oluyo bende acaba kafası büyükmü ondanmı diye düşünmeye başladım

susadencim sorunca lütfen banada haber ver olurmu bide sadece kafasımı büyük yoksa içinde benimki gibi kistik genişleme varmı biraz nette araştırdım içim iyice karardı
Allaha emanet bebeklerimiz inşallah onlarda bizde sağlıkla kavuşuruz birbirimize ( AMıN)

yok alahaşükür canım bebeğimde öyle bişe yok sadece zaten haftasına göre normalden büyük gelişimi sadece kafası büyük görünmüyor karın çevresi yada diğer ölçümleride büyük ama kafasının ölçümü biraz daha büyük ultrason detayında sende sıkma canının iyi şeyler düşün iyi olsun herşey

anladım canım inşallah düzelir diye dua ediyorum sizde ne olur dualarınızı eksik etmeyin

X