• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bhcg 30

canım bencede dr görün derim ablamın değerini bilmiyorum ama kelebek41 dediğine katılıyorum dr görün bence..

Anormal değerler
Bazı durumlarda beklenen beta-hCG değeri normalden fazla olabilir ya da seri incelemelerde artış beklenenden daha yavaş saptanabilir. Bu durumların altında yatan olası nedneler şunlardır:

Erken gebelik kaybı ya da biyokimyasal gebelik: Bazı durumlarda yumurta döllenip embryo oluşur ancak rahim içinde tutunma aşamasında gebelik kaybedilir. Birkaç günlük adet gecikmesi olabilir ya da olmayabilir. Böyle bir durumda adet gecikmesinden önce ya da tam o günlerde kanda yapılan gebelik testinde hCG'nin gebelik ile uyumlu olduğu gözlenir ancak seri ölçümlerde artış ya normalden az olur ya da değerler giderek düşer ve gebelik öncesi düzeye iner. Bu durumda biyokimyasal gebelikten söz edilir. Tüp bebek tedavilerinde sıkça karşılaştığımız bir durumdur.

Dış gebelik: Gebeliğin rahim içinde değil de başka bir yerde yerleşmesi durumunda dış gebelikten söz edilir. Dış gebelik varlığında normalde erken gebelikte karşılaşılan tüm yakınmalar bulunabilir. Bunun yanısıra kanda yapılan ölçümlerde hCG artışının olmsı gerekenden daha düşük olduğu görülür.

Mol gebelik: Mol gebeliklerde kan beta hCG değerleri çok yüksek seviyelere ulaşabilir ve 2.000.000 IU/mL kadar olabilir. Mol gebelikte serbest beta hCG değerleri de artış gösterir. Mol gebelik sonrası durumun normale dönüp dönmediği sık aralıklarla yapılan beta hCG ölçümleri ile takip edilir.

Kanser: Bazı yumurtalık kanserleri, testis kanseri ve yine bazı mesane kanserlerinde hCG üretimi saptanabilir.Ancak değerler çok yüksek değildir. hCG salınımının en önemli olduğu kanser türü ise plasenta hücrelerinden köken alan koriyokarsinomdur.

Hipofizer hCG: Hipofiz bezinde LH üreten hücreler çok az miktarda hCG de üretirler. Gebe olmayan bir kadının kanında 5-10 IU/mL düzeyinde hCG saptanmasının nedeni bu üretimdir.

Çoğul gebelikler: İki ya da daha fazla sayıda bebeğin bulunduğu gebelikler de kan hCG değerleri normalden daha yüksek olur. Bununla birlikte kaybolan ikiz varlığında hCG artışı beklenenden daha yavaş olabilir.

canım bence bi doktora git inşallah hamilesindir...sevgiler...

Arkadaşlar bence Allah'ın izniyle herşey normal hayırlIsıyla.
kelebek senin 30. gün 25
benim 44.gün 30 senle farkımız 14 gün
benim son adetlerim 32 ve 36. günde gerçekleşmiŞti. normale 28 desek ordanda 8 günlük fark gidiyor
14-8=6 günlük bir fark kalıyor .
bir yazıdada değerlerin 2 günde yaklaşık 1,6 kat artmasıda yeterli oluormuş diye duymuştum o ne kadar doğru bilmiyorum gerçi.

Son düzenleme:
bu deger sana cok artmıs gıbı gelsede az artıyor arkadasım
neyse sen daha ıyısnı bılırsın madem
bız anlatsakta sana bı faydası olmuyor sanırım

adetime 4 gün kala b-hcg 236 idi, birgün durup ikinci gün yaptırdım bu kez 348 çıktı moralim bozuldu, yine bir gün bekleyip sonraki gün tahlil yaptırdım 545 çıktı, iki gün sonra doktora gittim herşey yolundaydı şükür , artışlar bazılarında tam 2 günde bir iki katına çıkmıyor da 3 günde çıkıyor dedi doktorum, keseyi gördük ve kalp atışlarını dinledik......... çok şükür sağlıklı ilerleyen bir gebeliğim var, hayırlısı ile kollarıma alacağım günü bekliyorum .......... rabbim dileyen herkese nasip etsin .......... arkadaşım sana da ufak bir tavsiye , çok stres yapıyorsun , sakin olmaya çalış, gebe isen stres seni olumsuz etkiler , dilerim hayırlısı ile sen de meleğine kavuşursun

rica ederim, senin yerinde olsam önümüzdeki 3 gün bu siteye bile uğramam, ve dolu dolu keyf alarak geçiririm , gez, eğlen, testleri filan unut gitsin , pazartesi yaptır tahlil, o zamana kadar kafanı bi toparla ki hormonların da bi düzelsin, stres çok etkiliyor , pozitif olmaya çalış , allah gönlün göre versin

olmadı arkadaşlar kimyasalmış. hayırlısı böyleymiş herhalde diyorum. bir ay ara verip tekrar deneyeceğiz. ilginiz için çok teşekkürler. Allah sizinde gönlünüze göre versin.

eylülcüm üzülme sakın enazından gebe kalabiliyosun bunu kanıtlamış oldun hamile kalman yakındır .ben kimyasal gebelik geçirdikten sonraki ay hamile kaldım çok şükür allahıma şuan sağlıklı ilerleyen bi gebeliğim var.

kelebek41;
bende epey araştırma yaptım benim durumumda normal gebelik gerçekleşenlerin oranının %10-15 gibi düşük olduğunu gördüm . fakat güzel düşüneyim güzel olsun dedim ama bu yandan da aileme haber veripte kimseyi umutlandırmadım. eşimde hayal kırıklığına uğramasın diye ona da her an herşeyin olabileceğini anlattım. bu aradada olumsuz karamsar düşüncelere kapılmamak istedim. iki duygu arasında dengede durmaya çalıştım.

trakyalı bende sadece 1 ay ara vermey düşünüyorum.
tatlım iyiyaparsın çünkü bu öyle normal bi düşük gibi değerlendirilmiyo.zaten adetin geçikmeseydi farkınabilevarmazdın.hatta ben hiç aravermedim çünkü doktorum cinsel yaşamınıza aynen devam edin dedi,yani öyle çok büyütülecek bişi değil ben sana dedim bak sen enfazla 2 ay sonra rabbiminde izniyle inşallah hamilesin demedi deme.

arkadaşlar bugün hamile olduğumu öğrendim. 30.54 çıktı beta hcg'm. bat 4 ağustos idi. 2 gün sonra yine kan vermeye gidicem bakalım.

Back