psikoloğamı götürmemi öneriyorsunuz ? 3,5 yaş kaka eğitimi için mi geç yoksa bizim sürecimiz mi uzamış?Bence zaman çok uzamış psikolojik destek almakta fayda var
Kaka eğitimi diye birşey yok ki . Kaka ciş aynı anda gitmeli yani bezi bir kere bırakıyoruz takmıyoruz . Bence 3.5 yaş zaten biraz geç sizin süre de baya uzamış . Ters giden birşeyler olduğu belli o yüzden çocuk psikiyatrine gidip danışmakta fayda varpsikoloğamı götürmemi öneriyorsunuz ? 3,5 yaş kaka eğitimi için mi geç yoksa bizim sürecimiz mi uzamış?
3,5 yaş gayet normal bi yaş nesi geç ya psikologa gidecek bi durum yokKaka eğitimi diye birşey yok ki . Kaka ciş aynı anda gitmeli yani bezi bir kere bırakıyoruz takmıyoruz . Bence 3.5 yaş zaten biraz geç sizin süre de baya uzamış . Ters giden birşeyler olduğu belli o yüzden çocuk psikiyatrine gidip danışmakta fayda var
İyi o zaman gitmeyin ! Fikir soruyorsunuz cvp veriyoruz verdiğimiz cevabı beğenmiyorsunuz. Kaldı ki gayet normal bir yaş değil ve siz ne kadar kabul etmeseniz de geç . Psikologa gitmeden sorunu nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz ? 6 aydır uğraştınız olmadı işte demekki bir sorun var . Merak etmeyin doktor sizi yemez3,5 yaş gayet normal bi yaş nesi geç ya psikologa gidecek bi durum yok
Benim oglumda oyleydi tuvalette yere oturup hadi oglum yap diye ben, bez bagla diye oglum aglamistik karsilikli. Ben bezleri komple atmistim. Bezleri attik bak hic yok diye cekmeceleri gosterdim. Tuttu tuttu gunlerce mecbur tutamayacak raddeye gelince tuvalete yapti.Konuyu tekrar hortlatayımkonu sahibisorunu nasıl çözdünüz aceba benim oğlumda aynı çiş tamam ama kaka gelince bezimi tak
Çok çok üzüldüm.Bu yöntemi tasvip etmedim kesinlikle hatta kızdım ama bir kuzenim çocuğu böyle davrandığı için (dört yaşında) banyo yaparken suyu biraz sıcaklaştırıp arka poposuna tutmuş, anne sıcak deyince de kakanı böyle tuvaletini şöyle yaptığın için başına bu geldi demiş. Bu davranışın sonra bittiğini söylüyor. Bence doğru değil sizin konuyu okuyunca aklıma geldi.
Kakasını lazımlığa yapmaya korkuyor belki benim oğlumda altına yapar tuvalete yapmazdı bi kakasını yaptıktan sonra tuvalete döktüm gösterdim de gülerek oyun gibi hoşuna gitti ondan sonra ara ara altına da yapardı ama tuvalete de yapıyordu 1 sene uğraştımmerhabalar , kızım 3,5 yaşına geliyor tuvalet eğitimi için yaklaşık 6 aydır uğraşıyorum , önceleri çişini de lazımlığa yapmıyordu şimdi çişini yapıyor ,
tuvaletini bütün gün tutuyor .Altına kaçırmıyor , ama kakasını hala beze yapıyor , kakası geldiğinde anne bez takar mısın diyor , tuvalete oturtuyorum nerdeyse yarım saat bekliyrouz , şarkılar söylüyorum , hikayeler okuyorum kakayı tuvaletine yaparsan sifona basarız diğer kaka arkadaşlarının yanına gider , artık işi büyütüp sana istediğin oyuncakların hepsini alırıma kadar gidiyor bu süreç ama yok inatlaşıyor asla lazımlığa kaka yapmıyor bezi takıyoruz 2 dk çinde kakasını yapıyor . bu sorunuma bir çözüm bulamadım .Bu şekilde bir sorun yaşayan ve bu sorunu atlatanlar , tavsiyesi olanlar yazarsa çok sevinirim , akıllı bir kız çişini kakasının geldiğini her şeyi biliyor ama inadını nasıl kıracağım kakasını tutuyor ve bırakmıyor
teşekkürler
Ooof ayni dertten muzdaribiz. Ve simdi tuvalete hiç gitmek istemiyor. Kabız oldu oyuzden. Mecbur takmak.zorunda kaldim. Bez takmam için ağlıyor. Peşimde geziyor tüm gün nerdeyse bezi takmam için. En son iste idrarini da tutmaya başladı. Yapmiyor.naisl olacak bilmiyorum.Benim oglumda oyleydi tuvalette yere oturup hadi oglum yap diye ben, bez bagla diye oglum aglamistik karsilikli. Ben bezleri komple atmistim. Bezleri attik bak hic yok diye cekmeceleri gosterdim. Tuttu tuttu gunlerce mecbur tutamayacak raddeye gelince tuvalete yapti.
Ayni anda bezi bırakmak diye bir zorunluluk yok. Bir kere çikinca tekrar takılmayacak diye bir zorunluluk da yokKaka eğitimi diye birşey yok ki . Kaka ciş aynı anda gitmeli yani bezi bir kere bırakıyoruz takmıyoruz . Bence 3.5 yaş zaten biraz geç sizin süre de baya uzamış . Ters giden birşeyler olduğu belli o yüzden çocuk psikiyatrine gidip danışmakta fayda var
Aynı anda bezi bırakmak derken ?Ayni anda bezi bırakmak diye bir zorunluluk yok. Bir kere çikinca tekrar takılmayacak diye bir zorunluluk da yok
Peki ne zaman harekete geçtiniz?Çocuklar kakayı vücudun bir parçası uzvu gibi görür ve ayrılmak istemezler. Sanki bişeyler kopuyo gibi gelip bunda zorlanabilirler. Daha sakin olup kaka ile ilgili kitsplar okuyun teo bun kaka kitabı. Açıklayın kaka nasıl oluşur neden dışarı atılır vs vs. Bir de bazı durumlarda annr ile inatlaşma kaynaklı olabiliyor. Böyle bir durum varsa yardım alın. Oyun terapisi ile kolayca çözülür. Fakat tuvalet eğitimi verirken çocuğun hazırbulubuşluğu , annenin hazırbulunuşluğu ve önceden kitaplarla oyunlarla sürece hazırlamak çok iyi oluyor. Ben oğlum 10 aylıkken tuvaletle ilgili hikaye kitapları okumaya başlayıp, sonrasında oyunlarımıza dahil ettim. Sonrası kendiliğinden gelişti.
Baştan beri altını aldığımda hep ona çişini yapmışsın şimdi altını temizleyeceğim. Kakanı yapmışsın rahatlamış olmalısın diye her alt açtığımda konuştum. Kitap çok okurduk hala da okuruz çok sever. Sonra bu tarz kitaplar almaya başladım10. Ay gibi. Tuvalete giderken beni görmesini sağladım. Sonra oyuncaklarıyla oynarken ayıcıklara su içirdik yemek yaptık tuvaletleri geldi onları taşıdıkPeki ne zaman harekete geçtiniz?süreci paylaşabilir misiniz?
Benim oğlum 6 aylık henüz ama şimdiden plan yapıp ona göre davranmak istiyorum