Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları Beyninde Kist ya da başka problem çıkan arkadaşlar...

merhaba kızlar benimde annemin böyle bir problemi var 2 kez emar çekildi büyümeyen bir kist var ama annem saplantı yaptı salı günü tekrar gidicez bakalım bu dr. ne diycek(

Çok geçmiş olsunn Allah sağlık sıhhat versin hepimize:Saruboceq:

Teşekkürler, hepimize ağrısız, sıkıntısız günler :Saruboceq:

canım benım de aynen temız çıktı kbb de nörolojiye gidicem yarın bakalım ne dicek korkuyorum ya. benımde burun kenarları ve alnım şakaklarıma kadar giden bi ağrı var uzun zamandır geçmiyo:gitme:

doktora gittiniz mi, umarım ciddi bir şey çıkmamıştır, şimdiden geçmiş olsun a.s.

merhaba kızlar benimde annemin böyle bir problemi var 2 kez emar çekildi büyümeyen bir kist var ama annem saplantı yaptı salı günü tekrar gidicez bakalım bu dr. ne diycek(

zor bir durum saplantı yapmamak insanın elinde olmuyor :gitme: bazı kistler doğuştan olurmuş ve mr çekilmediği sürece görülmez, bir çok kişi de hayatı boyunca mr çektirmediyse bunu hiç öğrenmeden yaşarlarmış. Gittiğim beyin cerrahlarından biri anlatmıştı.

Hem annenizin içi rahat eder, bakalım bu seferki dr ikna edebilecek mi yerimseniben

kızlar bende bı baslık actım burayı gormemısım lıpom?epidermoid kist?emar onerılır yazıyo tomografımde persembe beyın cerrahına gıdıcem 1cm yazıyodu bısey olur mu acaba bana bılen bırılerı bı cvp yazsın

anadolu yakasındaysan marmara ünv. hastanesine git.hocalara görün.
yrd.doç.deniz konya çok iyidir
memt özek tam bi 3 kağıtçı
geçmiş olsn canm a.s

öncelıkle herkese gecmıs olsun..gecen hafta baska bır rahatsızlıgım ıcın cektırdıgım mr sonucu araknoıd kistım oldugunu ögrendım..tabıkı zor bır durum..bende saglıkcı oldugum halde cok tedırıgin oldum.çunku kucuk bır bebegım var ve ona bakmak zorundayım..neyse 2 farklı doktorla görüştükten sonra bunun dogustan olan bır durum oldugunu ve kaygılanacak bır durum olmadıgını söylemelerı sonucu kendıme geldım..allah kımseyı verdıgı dertle koymasın..kendımı sımdı gayet ıyı hısssedıyorum yıkda bır kez mr cektırecegım ona göre degerlendırme yapılacak..umarım brısey olmaz..

merhaba arkadaşlar öncelikle herkeze geçmiş olsun allah şifa versin. benim bi arkadaşımda anevrizmadan ameliyat olmuştu(baloncuk).arkadaşımda baş ağrısıyla gitmişti ve emar sonucu baloncuk olduğu anlaşıldı.bu hastalığın belli bi belirtisi yok oyüzden herkezin tedbir amaçlı emar çektirmesini tavsiye ediyorum. birde bu hastalığı yaşayan veya yaşamış olan arkadaşları facebookdaki grubmuza bekliyoruz hem birbirimize destek olmak hemde doktor tavsiyelerinde bulunmak adına hepinizi bekliyoruz. grubun adı anevrizma olmayalım diyenler. herkeze iyi geceler

araknoıd kıst genelde dogumsal bır olay
eger semptom yok ıse tedavıye gerek yok
ya amelıyat edersın kıst duvarını cıkarırsın yadaa dırek sant takarsın
morakl ıcın degıl gercek soyluyorum cok basıt bır hastalık :))

Selam arkadaşlar
Benimde göz kapagı düşmesi sikayetiyle gittigim doktorda emar sonucu küçük bir timör görmüstü doktor sonra 6 ay sonra emar verdi ama hamileyim 2 aylık
sinir ve strese bağlı olarak beynimde bir bölge biraz büyümüş sanırım bunun bir de ismi vardı ama şuan kağgıtlarımı aradım bulamadım
doktorumu arayım hamıleligimi haber versemmi bilmiyorum kendimi çokta korkutmak istemıyorum

bence gittiğiniz beyin cerrahının ya da nörolog'un da,kadın doğumcunuzun da durumu bilmesi lazım. yani beyindeki durumu ve hamileliğinizi. umarım büyük bir sıkıntı yaşamadan hepsini atlatırsınız sağlıkla...

slm arkadaslar bnim sorrunumda
mr sonucunda beyın damarında genişleme cıktı
dr mr anjiosu ıstedı onda daha net olurmus bu konu hakkında bılgısı olna varmı acaba ???
tedavi şekiller hakkında??
aslında ılk soyledıgınde cok etkılenmedım
ama eve gelıp nette bi arastıma yapınca cok tedırgın oldum
28 yasındayım
acaba erken teshıs oldugu ıcın sanlımıyım??
yoksa bu kalıcı bı hastalıkmı
kafam cok karısık

Son düzenleme:
canım,benimde annem 2 kera beyin ameliyatı oldu.nedeni epidemoid kist.annemde verdiği belirtiler tümör sağ tarafında ama annemin sol el ve ayağı tutmuyor. yani sol sağa sağda sola hükmediyor. senin ablanın beyninde emar sonucunda ne tür bir kist olduğu yazmıyormu.benim anneminki iyi huylu ama dişi olduğu için üreme yapıyor.o yüzdne devamlı amliyat oluyor.tümörün iyi ve kötü huylu olduğunu az çok isminden ve yerleşim yerinden anlıyorlar.benim annem cerrahpaşada amliyat oluyor.orada prof dr mehmet yaşar kaynar var bir numaralı doktor.muaynansıi nişantaşında.kafana takma inşallah iyi huyludur.geçmiş olsun.ama bizim doktara gitmeni tavsiye ederim.

canım,benimde annem 2 kera beyin ameliyatı oldu.nedeni epidemoid kist.annemde verdiği belirtiler tümör sağ tarafında ama annemin sol el ve ayağı tutmuyor. yani sol sağa sağda sola hükmediyor. senin ablanın beyninde emar sonucunda ne tür bir kist olduğu yazmıyormu.benim anneminki iyi huylu ama dişi olduğu için üreme yapıyor.o yüzdne devamlı amliyat oluyor.tümörün iyi ve kötü huylu olduğunu az çok isminden ve yerleşim yerinden anlıyorlar.benim annem cerrahpaşada amliyat oluyor.orada prof dr mehmet yaşar kaynar var bir numaralı doktor.muaynansıi nişantaşında.kafana takma inşallah iyi huyludur.geçmiş olsun.ama bizim doktara gitmeni tavsiye ederim.

selam
tüm yorumları baştan sona okudum, öncelikle başım ağrıyor internetten baktım tümör olabilirmiş diye panik yapanların
hayatlarını boşyere zehir etmelerini anlayamıyorum. beyinde bir sorun varsa öyle baş ağrılarıyla falan değil daha bi sert hissettiriyor kendini. burda boşuna vesvese yapacağınıza gidin önce iyi bir dr.a muayene olun. zaten şikayetlerinizi dinlediklerinde gerekli tetkikleri(tomografi,mr,spektrum) sırasıyla yapacaklardır.
Bana gelince ben, 3 ay önce bir öğle vakti her zamanki gibi çocuğumu okula hazırlarken bir anda başım dönmeye ve sağ kolum tutmamaya başladı. bilincim yerinde idi fakat görüşüm ve duyuşumda bir gariplik vardı. telefona uzandım tutamadım, kapıya yöneldim açamadım. denk getiremedim bir türlü. oğlum yardım etti açtı kapıyı ve kendimi can havliyle komşuma attım. bir 10 dk böyle devam etti ve sonra yavaş yavaş normale döndüm. hemen eşimi aradık ve bakırköye acile gittik. muayene sonucu tomografi çekildi ve sol temporal bölgede kanamalı bir kitle tespit ettiler. peşinden iyi huylumu yoksa tümörmü diye ilaçlı mr çekildi. sonucunda doğuştan olduğu düşünülen kavernom diye tabir edilen bir kistim olduğu ve kanama yaptığı anlaşıldı. tam tespit edilene kadar eşimle benim ömrümden ömür gitti hatta sonuçları beklerken kötü huyluysa ve bana birşey olursa oğlumu kime emanet edeceğim daha çok küçük ne yapacağız diye bile düşünmeye başlamıştım. 33 yaşımdayım ve şimdiye kadar hiçbir şikayetim olmamıştı. başağrısı dönmesi herkes kadar işte... o gün sonuçlara bakan ilk dr. bunun doğuştan olduğunu ve zararının olmayacağını, takip edilmesinin yeterli olacağını söyledi. eve geldik ama bende birkere sinirler oynadı kendimi sürekli kötü hissediyorum yanlız kalamıyorum falan...

bu arada eşim sonuçları eşe dosta dört bir yana yolladı. istanbuldaki önemli birçok profosöre gösterdik fikir aldık. ve hemen hemen hepsi ilk dr aksine kanama yaptığı için alınması gerektiğini ilerde daha büyük problem yaratabileceğini ameliyat içinde geç olabileceğini söylediler. şişli etfalde yakın bir aile dostumuz beyin cerrahı. dr olarak onda karar kıldım ve ameliyat olma fikrine kendimi alıştırdım. hatta gittim kuaföre upuzun saçlarımı bile kestirdim.

beyinle alakalı problemler başka birşeye benzemiyor psikolojinizi gerçekten altüst ediyor. Bununla baş edemezseniz delirebilirsiniz bile. çok sevdiğim bir dostum sıkıntılarım için bana bir korunma duası önerdi.ve zihnimi kontrol edebilmek için bazı kitaplar okudum. gerçekten şu an çok rahatım. öncelikle sakin olmak ve OLANI kabullenmek her ne olursa olsun çok işe yaradığını gördüm. direnmeyi bırakınca tüm iniş ve çıkışları kontrol etmeye başlıyorsunuz. geçmişi ve geleceği bir kenara bıraktım şimdiye odaklandım.

bu arada dr.um gidişattan emin olmak için beklememizi daha uygun gördü ve son durumumu görmek içinde bir spektrum çekildim. tüm raporlarımı şişli etfalin prof heyetine soktuk. sonuç enteresan; kanama olan bölgede iyileşme ve küçülme görüldü. bir süre daha takipe karar verildi.
bir kaç sonra yine tetkiklerim var.

Sonuç artık sorun değil her türlü olanı kabulleniyorum çünkü yapacak başka hiç birşey yok. sağlıkla alakalı konularda kendini sıkmanın, üzmenin hiçbir faydası olmuyor. direnmek insanı daha fazla yoruyor.
he ne rahat kadınmışsın diyebilirsiniz. ama kanamadan önceki aylarda ailevi problemlerimle kendimi ne kadar sıktığımı, kendimi düşüncelerle dipsiz çaresiz kuyulara saldığımı itiraf etmeliyim.
herkese şifa, allahtan sağlık diliyorum. ne kadar kötü olursa olsun Allah kimseye dermansız dert vermesin.

Canım bahsettiğin venöz anjiom mu yani genişleme toplardamarda mı.Eğer öyle ise aynısı benim mrımda da çıktı ancak doktorum önemli birşey değil dedi.Sonradan oluşabileceği gibi doğuştan gelen bişey de olabiliyomuş.Genelde bir tedavi yapılmıyor demişti.Migren var bende ,migreni tetikleyebilir demişti en fazla.Ben de 28 yaşındayım geçen sene çıkmıştı bu, doktor bir sene sonra falan gel bir mr daha çekelim demişti ancak ben hala gidemedim.

merhabalar benim kizimda gecen mayisin 9 unda kavernoz anjiom dan ameliyat oldu. sag kulaginin ustunden actilar. 2 santimetre capinda kist cikardilar. cunku kolay bir yerde dedi doktor. ameliyattan once bir ay evvel iki defa bayildi bir gecede. acile goturduk. ve sonuc belli oldu. ameliyat dediler. cunku bu kavernoz anjiomlar dogustan olabiliyor farketmiyor sunuz devamli kucuk kucuk kanamalar yaparak tumore donusebiliyor.su anda kepra iciyor gunde iki defa 1000 mlg lik. pazartesi tekrar beyin grafigi cekilecek ve bakacaklar ilaci azaltma geregi varmi diye 6 ay icecek cunku bu ilaci ve sonrasinda yavas yavas dozunu azaltacaklar. gecen son 4 yil icinde kizimda yumurtalik kisti vardi ve dogum kontrol hapini surekli uc yil kullandi. internetten arastirdim bu anjiomlar hormonlarlada ilgili olabiliyormus.bu dogum kontrol haplarida yapabiliyor buyumesine sebep olabiliyor diye.kizim daha 21 yasinda ve cok genc.benim sormak istedigim bu ameliyati olan arkadaslar varmi yada bildigi tanidigi olan biri varmi. acaba ameliyattan sonra tekrarlama riski varmi. cok endiseliyim bu konuda. tekrar epilepsi seklinde bayilmalar olabilirmi. sindiden cok tesekkurler

Annem sara hastası kolu uyuştuğu,uykusuzluk ve kasılmaları arttığıı için bt çektirdi ve sonucunda ARAKNOİD KİSt olabileceği ve Olgunun ayrıntılı bilgiler için kranial MRG ile değerlendirilmesi önerilir.diye yazıyor...bu kist hidrosefaliyle mi eşdeğer okuduğumdan beri alt üst oldum..yarın tekrardan doktora sonucunu göstericez inşallah kötü bişey değildir.

Arkadaşlar bende günden güne şiddetlenen baş ağrılarım ve denge kaybı yaşama sebebiyle doktora gittim, baştan migrenden şüphelendiler ama sese karşı belirgin bir hassasiyet bulantı ve kusmam yok. Gerilim tipi baş ağrısı dediler. MR istediler çektirdim, bulgular da sol parietal lob da konveksite düzeyinde bos mesafesine yakın minimal asimetrik genişleme izlendi yazıyor.

Devlet hastanesine gittim ve kendi doktoruma söylemiştim, mr' dan sonra konuşalım bo kunuyu dedi. Sonuçlar için gittiğim de başka hasta ile ilgilendiğinden yanındaki doktor alıp tekrar şikayetlerimi dinledi ve denge kaybı yaşadığımı ona söylemeyi unuttum. Mr içinde fizyolojik değişmeler var gibi birşey dedi.

Başka bir doktora gittim özel hastane de, mr baktı baktı, birşey yok, birşey yazmıyor orada dedi sadece, denge kaybı yaşadığım içinde bir takım kan tahlilleri istedi. Beyin bulgularında fizyolojik bozulmalar var dedi. İyice kafam karıştı, hiç birşey anlamadım? Birşey olsa gerçi, mutlaka söylenirdi, tedavi uygulanırdı. Ciddi birşey değil demek ki diye avutuyorum kendimi. :26:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…