merhabalar.ben 5 ay önce sezaryenle dogum yaptım ve 12 gün sonra melegimi kaybettim(( dogumumdan 4 gün sonra gözlerimde cift görme olustu.gözlerim kayma yaptı ve cok şükür su an gözlerim 4 ayın sonunda düzeldi.beynimde hipofiz bezi denen ii huylu bi tümör varmıs. 4 keredir emar cekiliyorum ama küçülme yapmamıs.doktor takip edicez emarla diyo. diger bi doktorda ilaç tedavisi verilemedimi d,ye sordu.bende hayır deyince sasırdı. son emarımın sonucu henüz cıkmadı. beynimdeki bezenin boyutu 13 mm. bi doktor ufak diyo digeri dikkate alınması gerekir diyo. bunu yasayan varmı? durum ne oldu sizde?
Bir de arkadaşım, hipofiz bezi göz sinirlerimizin hemen arkasında bulunuyor. Ve büyüdüğünde göz sinirlerine baskı yapması durumunda senin durumundaki gibi gözlerde sorun olabiliyormuş. Doktorlarım bu nedenle bana hamileliği yasakladı, önce ilaçla adenomu küçültmeliyiz dediler. Sen hamile kalmadan önce bu adenomdan haberdar değildin değil mi? Herhangi bir hormonunda yükseklik var mı?
birde benim tüm degerlerim normal çıktı. doktorlarda buna hayret etti. prolaktin bile yüksek değildi. 3 sıktan birinin olması gerekiyo ama senin herseyin normal cıkıyo dedi. nitekim zaten gözlerimi cözememişti.bu o kadar büyük değil dedi. marmara üniversitesi hastanesinde bi prof gidiyorum ben. baska doktorlarda farklı seyler sölüyo.kafam allak bullak oldu işte benimde :S
canım ben Kıbrıs'ta olduğum için burda bir universitedeki endokrin prof una gidiyorum. Prof. Tümay Sözen ismi. 1 ay önce fark edildi benim, daha çok yeni biliyorum. jinekoloğum beni aynı özel hastanede bir endokrin uzmanına yönlendirmişti ama o beni çook korkuttu. şimdi bu prof bayana gitmeye karar verdim. bende ne zaman çıktığını bilmiyoruz, ne zaman çıktı, ne zaman prolaktinine etki etmeye başladı bilemeyiz dedi doktorum. canım bu hamilelikte bekleme durumu benim durumuma özel bir uyarı. sana böyle bir uyarı yapılmadıysa sen boşuna kendini üzme. senin gittiğin prof endokrinci mi? ben jinekolog ve nöröloji uzmanına da gittim ama onlar duruma farklı yaklaşıyor. cerrahlar da ameliyat diyebiliyormuş. ama ameliyat önermiyorlar, ilaçla küçülebilecek birşey bu çünkü. hipofizin neresinde olduğuna göre etkilediği şeyler değişiryormuş. benim prolaktin salgılayan hücrelerimde tümör. sanırım senin başka bir yerde. lütfen kendini üzme, ben ilk öğrendiğimde birkaç hafta çok ağladfım, bebek çok istiyordum çünkü. ama herşeyin hayırlısı güzelim. ilk önce biz sağlığımıza kavuşalım da hayırlısıyla evlatlarımıza da sağlıklı bir şekilde kavuşuruz inşallah.
ben yeniden doktorumla görüşünce sana gelişmeleri yazarım, sen de sormak istediğin birşey olursa çekinme sor. cevaplayabilirsem seve seve.
cok tesekkür ederim cnm. ben beyin cerrahi prof gidiyorum. benide cok korkutan doktorlar oldu. bikaç doktora gittim basta. hele bi tanesi acil seninki cok büyük bi adenom.gözünü kaybetme riskin var dedi.halbuki diger su an gittiğim prof öle bişi yok gözün su asamadan fazla ilerlemez dedi. nitekim gözü etkiler ama kayma yapacak kadar büyük değil seninki dedi. benide nöroloji uzmanı beyin cerrahiye yönlendirmişti. son mr sonucum yarın cıkıcak.bende gelişmeleri sana yazarım.inş hersey yolunda gider ikimiz içinde.
inşallah canım, inşallah :) doktorlar da her biri farklı birşey söyleyince bizim aklımız daha çok karışıyor. hakkımızda hayırlısı. yarın umarım olumlu sonuçlar alırsın, görüşmek üzere :)
cnm sonucumu aldım bugün. değişiklik yok.doktoruma gösterdim.ben anlamadım neden düzelme yok dedi.
esen anlamadıysan ben nebilicem??? kafam allak bullak oldu.ilaç olayıonı sordum.prolaktinin yüksek değilki ilaç verilsin dedi.
EE kendi kendine nasıl küçülecek bu beze???????
evet yani hiç mı böyle bir durumla karsilasmamislar? Bir drdan bunu duymak da cok enteresan. Kendi kendine duzelir insallah canim, yada yokmuymus bu durum icin bir ilac? İstersen baska bir drla daha konus. Peki yeniden hamile oldugunda hormon degisikliklerinden daha da buyurmuymus bu beze?
baska bi doktora yönlendirdi bakalım ne olacak??? son sordugunu sormadım.prolaktinin yüksek değil diye ialç verilmiyo dedi.e nasıl küçülcek peki?bişi anlamadım.
bi arkadasımında yıllardır beynindeymiş. büyümediği sürece sorun olmuyomus. nitekim kızı var ve suan 5 aylık hamile.
Canım benim durumum senden farklı ama dun ben jinekologuma gittim. Ben senin durumunda pek cok hasta gördüm, gebelikte bezesi büyüyen hastam olmadı dedi. Ogleden sonra da endokrin druma gideceğim. İnşallah biz de yakın zamanda bu güzel duyguları tadariz canım.
inş cnm dün doktora gittiğimde umudumuda aldı bian doktor. bilemiyorum kafam allak bullak oldu.Az önce esim aradı 11 subata randevu vermişler.
Bi tanıdıgımda bi hastane önerdi benimle aynı sorunu yasamıs ve düzelmiş.Hatta o sıra hamileymiş.doktorlar cocugu almalıyız demişler.
Ama o aldırmamıs ve ne güzel bebegi dünyaya gelmiş.bi sıkıntıda yokmus. şimdi o hastanyi arastırıcam. eşime bunu söledim.
Neresi olsa gideriz dedi. sen doktorun adını falan ögren dedi. Bugüne dek hiç hastalıgımı kafama takmamıstım ama artık üstüne gidicem.
Yeni bi bebek umudum ona baglı cünkü.((
bnm prolaktin 61.20 bu düşükmü oluyo yüksekmi doktorum düşük dedi
canım sonucunun yanında normal değerleri de yazıyordur. benim sonucum şöyle
prl 42.36 (5.0-29.9)
yani bu durumda benimki normalden yüksek oluyor. senin tahlil yaptırdığın yerde referans aralığı ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?