- 8 Kasım 2024
- 16
- 8
- 34
-
- Konu Sahibi Kucukkuyulumeral
Göz doktoru bi çare bulamadı 10 tane göz doktoru gezdim nörolojik dedi ona da gittim tam net bişey demiyorZAmanla düzelir inşallah. Göz doktoru da egzersiz gibi şeyler verdi mi tek tek kapatma gibi.
O zaman zamanla geçecektir inşallah.Göz doktoru bi çare bulamadı 10 tane göz doktoru gezdim nörolojik dedi ona da gittim tam net bişey demiyor
Kafa travmasına bağlı beyin kanaması geçirdim zor günlerdi onları atlattım .Sonrası gözlerim bulanık görüyor ve beni bu durum çok üzüyor .1 ay önce daha kötüydü temell bulanıktı.Renkler canlı ve keskin değil.Kendi yüzüm bile tam net değil insan yüzleri de öyle .Yaşayanınız var mı tecrübesini bana aktaracak olanınız geçer mi böyle bi kalır yada napnam lazım bişeyler söylerseniz rahatlıcam yada kabullencem LÜTFEN
aynısı ve aynı şeyleri yaşıyorum .Kaç ay öyle bi görme sorunu yaşadı görme kaynı nasıl düzeldi kademeli ayrıntılı bilgi verir misin arkadaşımYaklaşık iki ay önce babam beyin kanamasi geçirdi. Belirtilerinden biri bulanık görmesiydi. Doktor kanamanın beynin görme ile ilgili lobuna yakın gerçekleştiğinden kaynaklandığını söyledi. Şu an görüşünün duzeldigini söylüyor babam.Göz doktoruna vs gittik bir şey yok dedi.
Kanamanın gerçekleştiği süreden başlarsak bir ay olmuş bu bulanık görme sorunu. Hastaneye yatıp ilaç kullanınca (tansiyon kaynaklıydı kanaması) zamanla azalmış. Şu an iki ayı biraz geçti ve normal gördüğünü söylüyor babam.aynısı ve aynı şeyleri yaşıyorum .Kaç ay öyle bi görme sorunu yaşadı görme kaynı nasıl düzeldi kademeli ayrıntılı bilgi verir misin arkadaşım
Çok geçmiş olsun Allah şifasını versin .Her hangi bi egzersiz ne bileyim bi ilaç vs kullandı mı .Kanamanın gerçekleştiği süreden başlarsak bir ay olmuş bu bulanık görme sorunu. Hastaneye yatıp ilaç kullanınca (tansiyon kaynaklıydı kanaması) zamanla azalmış. Şu an iki ayı biraz geçti ve normal gördüğünü söylüyor babam.
Sağolun çok teşekkür ederim zamana bırakacağız herşeyin ilacı zaman size de Allah şifa versin annenize inşallah iyi olur eskisi gibiBekleyip göreceksiniz ne olacağını.
Doktorların yapabileceği bişey yok.
Annemin retina jelden ayrıldı. Göz doktorları müdahale etmiyor. Bekliyor müdahale edilecek zamanı ki sizin ki travma sonrası gelişen bir bulanıktık.
Bence zedelenen ya da travma oluşan oluşan bölgenin iyileşmesi ile anlayacaksınız.
Umarım tamamen iyileşir gözleriniz.
Süpersiniz çok iyi moral oldunuz bana ve çok doğru tespit ne zaman telefonu elime aldım iyileşme durdu kesinlikle oynamıcam işim olmadıkça .Kitap okuma alışkanlığı nasıl olur okuyordum da bıraktım hastalık sebebiyle iyi gelir sanırım şimdi gözlere sizin demeniz .Yani diyorsunuz zarar görse ilk neyse şimdide o olur o doğru bi tespit .Ben sizin tasviyelerinizi kesinlikle yapacağım çok sağolun1 ay önce daha bulanıksa zamanla düzelme ihtimali yüksek, en başta sekel kalsa geri dönüşümü çok zor olurdu mesela körlük, konuşamama gibi. Çok zor bir şey atlatmışsınız, stres yapmayın, ekranlara bakmamaya çalışın ufuk çizgisi gökyüzüne bakmak gibi göz/beyin kordinasyonunu çalıştıracak şeyler yapın.
Teşekkür ederim amin tüm hastalara inşAllah. Yok hayır tansiyon hapını kullandı sadece. Kendisini arayıp sordum iyileşmiş tamamen görmesi. Sizinde iyilesir en yakın zamanda inşAllah.Çok geçmiş olsun Allah şifasını versin .Her hangi bi egzersiz ne bileyim bi ilaç vs kullandı mı .
Allah razı olsu varolun tüm güzel dileklerim sizinle olsun çok moral oldunuz:)Teşekkür ederim amin tüm hastalara inşAllah. Yok hayır tansiyon hapını kullandı sadece. Kendisini arayıp sordum iyileşmiş tamamen görmesi. Sizinde iyilesir en yakın zamanda inşAllah.
Teşekkür ederim sağolun güzel dilekleriniz için sizin de böyle bi tecrübeniz mi olduO zaman zamanla geçecektir inşallah.
Ortüba mr nerde çekilecek çok araştırdım ama bulamadım bana yardımcı olur musunuz bu konu hakkındaNoroloji beyin mr'i istedi mi? Goz arkasi sinirlerine bakildi mi?
Goz doktoru da astigmat bakmali.
Istenen mr olduysa arasinda orbita bilateral var mi bir bakin, goz sinirlerine bu mr'da bakiliyor.
Ozel birsey degil, norologunuz mr isterken istem listesine yazacak, beyin mr'iniz cekilirken bakilacak hepsi bu.Ortüba mr nerde çekilecek çok araştırdım ama bulamadım bana yardımcı olur musunuz bu konu hakkında