• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyin fırtınası ve dayanışma ricası

_Makaron_

5 kedi annesi :)
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2011
3.247
6.288
358
37
Merhaba arkadaşlar,

Ben bir şirkette mali müşavirim. Buna rağmen aldığım ücret maalesef yetmiyor çünkü sağlık harcamalarım bu ara çok yüksek. Ekstra bazı harcamalarım da çıkıyor bir süredir.

İşe başlama mesai saatim 7:45. Paydos saatim 16:45. Cumartesi- Pazar da tatil günlerim. Ben bu boş vakitlerimde ekstra bir iş yapmak istiyorum. Mali müşavir olmama rağmen hiç kompleksim yok, yarım gün temizliğe de giderim. Özet olarak çalışmak istiyorum, çok yorulurum biliyorum ama başka türlü başa çıkamayacağım.

Sizce ek iş ne yapabilirim? Bu arada işitme problemim var, insanlarla sürekli iletişim gerektiren işler maalesef yapamam :(

Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

Ne gibi yetkinlikleriniz var bilemem ama muhasebe konusunda danışmanlık yapabilirsiniz ufak şirketlere.
Yazı yazma yeteneğiniz varsa makale satın alan (kelime başı para verip) firmalar var, onlara makaleler yazabilirsiniz.
Video vs gibi konulara düşkünseniz basit video sitelerinden videolar hazırlayp (videomaker gibi) firmalara satabilirsiniz, bunun için özel siteler var (bionluk gibi)
Bazı çiçek sitelerinde falan müşteri destek kısmı var (yazışarak) ve genelde bu tip destekler evden veriliyor, araştırabilirsiniz.

Ne gibi yetkinlikleriniz var bilemem ama muhasebe konusunda danışmanlık yapabilirsiniz ufak şirketlere.
Yazı yazma yeteneğiniz varsa makale satın alan (kelime başı para verip) firmalar var, onlara makaleler yazabilirsiniz.
Video vs gibi konulara düşkünseniz basit video sitelerinden videolar hazırlayp (videomaker gibi) firmalara satabilirsiniz, bunun için özel siteler var (bionluk gibi)
Bazı çiçek sitelerinde falan müşteri destek kısmı var (yazışarak) ve genelde bu tip destekler evden veriliyor, araştırabilirsiniz.
vaoovv harika fikirler. Hemen araştıracağım hepsini. Özellikle makale yazma konusunu çok beğendim. Çok teşekkür ederim :KK200:

Bu makale yazma isi cok iyu aslinda..vakti zamaninda benim abimde ek is olarak evde yapardi...bende yardim etmistim hatta
Guzel fikir..bunu deneyebulirsin....o zaman iyi de para kazaniyordu....biraz insanin beyni yoruluyor ama alistikca otomatige bagliyorsun..
Bizim yaptigimiz google icin reklam yazilari gibi bir seydi...
Iste sana bir konu basligi veriyor...
Yada marka...sende onunla iligili belirli bir miktarfa yazi yaziyorsun..bazi kurallati var tabi..devamli ayni kelimeler olmayacak..guzel turkce ile yazilacak...yazim hatalati olmuyacak bir kac resim de ekletiyorlar...

Diyelim ki konu basligi ayakkabilar...
Iste bu yilin ayakkabi modasi soyle..sezonun trendleri renk uyumlari gece ayakkabisi doye basliyorsun yazmaya..
Vakti zamaninda bende az yazmadim..abim o zamanlar bana da yazdiklarim icin para verirdi

Arkadas ile tam.olarak ayni seyden mi bahsediyoruz bilmiyorhm ama bu tarz bir sey de vardi...ve iyi para aliyordu sanirim....
Gevmis zaman tabi bundan 6 sene once felandi hala var mi bilmiuorjm ama arastirabilirsin

Bu makale yazma isi cok iyu aslinda..vakti zamaninda benim abimde ek is olarak evde yapardi...bende yardim etmistim hatta
Guzel fikir..bunu deneyebulirsin....o zaman iyi de para kazaniyordu....biraz insanin beyni yoruluyor ama alistikca otomatige bagliyorsun..
Bizim yaptigimiz google icin reklam yazilari gibi bir seydi...
Iste sana bir konu basligi veriyor...
Yada marka...sende onunla iligili belirli bir miktarfa yazi yaziyorsun..bazi kurallati var tabi..devamli ayni kelimeler olmayacak..guzel turkce ile yazilacak...yazim hatalati olmuyacak bir kac resim de ekletiyorlar...

Diyelim ki konu basligi ayakkabilar...
Iste bu yilin ayakkabi modasi soyle..sezonun trendleri renk uyumlari gece ayakkabisi doye basliyorsun yazmaya..
Vakti zamaninda bende az yazmadim..abim o zamanlar bana da yazdiklarim icin para verirdi

Arkadas ile tam.olarak ayni seyden mi bahsediyoruz bilmiyorhm ama bu tarz bir sey de vardi...ve iyi para aliyordu sanirim....
Gevmis zaman tabi bundan 6 sene once felandi hala var mi bilmiuorjm ama arastirabilirsin
Bu işi bulması zor mudur peki? Yazma yeteneğim iyidir kötü değil yapabileceğimi düşünüyorum. Şimdi araştırmaya koyulayım :)

Bu işi bulması zor mudur peki? Yazma yeteneğim iyidir kötü değil yapabileceğimi düşünüyorum. Şimdi araştırmaya koyulayım :)

Dedigim gibi isi yapan da bulan da abimdi..
Simdi isi nasil buldu hatirlamiyorum ama google bulabilirsin sanirim.....
Makale basina para veriyorlar...sen yazip yonetice gonderiyorsun onaylarsa para hesabina yatiyor...
Abim gunde 50 yuz tane yaziyordu tabi...tum gun bilgisayar basinda kalirdi....

Umarim bulabilirsin canm..sana kolay gelsin..allah yardjmcin olsun...

şu arabuluculuk olayını araştırdın mı hiç?
artık çoğu olay mahkemeye gitmiyor.
para kazanılabilir mi acaba?
bir soruştur bence hatta bana da haber ver:)
yaz sonu bu işe el atmayı düşünüyorum bende hiç araştırmadım ama daha.

Gelir getirmez ama biraz eksiklerinizi tamamlamak adına gizli müşteri olmayı deneyebilirsiniz. Danışmanlık şirketlerine cv doldurmanız yeterli internet üzerinden. Ben denedim bir müddet. Ortalama 25 lira bütçem vardı. Kredi ya da hesap kartıyla alışveriş yapıp fişleri kargoya vermem gerekiyordu. Kartla alışveriş yapmak zorundasınız. İstediğim mağazalar öncelikliydi. Makyaj malzemelerini ya da araç kullanıyorsan arada yakıtı, ufak tefek kıyafet alışverişi gibi giderlerini karşılar. 25 lira büyük bir meblağ değil ama bir üründe 25 lira indirim almışsın gibi düşün. Haftada iki üç iş veriyorlar. Sana gideceğin mağazayı ve uyman gereken senaryoyu veriyorlar. Personelden bilgi alıyorsun ama çok iletişim gerekmiyor. Genel olagak mağaza düzeni, personel davranışları, kasada işlem hızı, güler yüz, tezgah düzeni, vitrin düzeni, kabin temizliği, müzik sesi kontrol vs. Bana baya eğlnceli geliyordu. Hem iş hem alışveriş:)

Back
X