Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları Beyin ameliyatı sonrası ?

nefernefertiti

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2013
514
833
herkese merhaba çok yakın akrabamız salı günü anevrizma ameliyatı oldu. Beynin sol tarafındaydı baloncuk. 3 gün yoğun bakımda yattı cumartesi günü odaya çıktı. Şuan sağ tarafında güç kaybı var. His var yok değil mesela ayağına dokununca “yapmayın gıdıklanıyorum “ diyor. Yada yemek yemek için kaldırdığımızda kendini yürümek için zorluyo ayağına yere sürte sürte yürümeye çalışıyo. Ama konuştukları tam anlaşılmıyo Yada bazen unuttuğu , kabul etmediği şeyler Yada tanımadığı insanlar oluyo. Doktorlar bunların normal olduğunu zamanla geçebileceğini en kötü ihtimal fizik tedaviye gitmesi gerektiğini söyledi. Ama sizlere,özellikle bu süreci tanıdıklarından,kendilerinden bilenlerden öğrenmek istediğim şey şu ; hastamız şuan çok agresif. Yemek yemek istemiyo,ayağa kalkmaya çalışıyo yürüyemeyince kendini yere atmaya çalışıyo,kimseyi yanında istemiyo vs. Herşeye ama herşeye sinirlenebiliyo. Sizce normal bi süreç mi ? Doktorlardan Bilgi alıyoruz tabiki ama insanın içi rahat etmiyo bi türlü. Bu süreci daha önce yaşayanlar,tanık olanlar yardımcı olursa gerçekten çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

öncelikle çok geçmiş olsun. yakınınız çok şanslı bunu da bilin.
genelde anevrizma patlayınca fark ediliyor. ve süreç çok fena oluyor.
kuzenim bir gece aniden fenalaşıp hastaneye kaldırıldı. beyin kanaması yani anevrizma patlamış.
umudunuzu kesin dediler. yaşı da 32-33 falandı sanırım.
neyse sonuç olarak atlattı hamdolsun. önce gözleri kördü. sonra yavaş yavaş açıldı.
hafızada son birkaç yıl yoktu.
benim oğlan yeni olmuştu. durup durup kucağındaki kim diyordu. oğlum deyince aa sen ne zaman evlendin diyordu.
şu an 4 yıl oldu. hafızası görme yetisi her şeyi yerinde. bir de çocuğu oldu
yani hepsi geçiyor.

Benim de bir yakınım ağır bir beyin ameliyatı geçirmişti. Normalde sessiz sakin olan insan bütün hemşirelere bağırıp çağırıp onları ağlatıyordu. Herkese karşı agresif davranıyordu ama iyileştikçe kendi kişiliğine döndü. Bir şeyleri deneyip deneyip başarısız olmak sinirlenmelerine sebep oluyor olabilir.

Zamanla hepsi geçecek ve ayağa kalkıp yürümeye de başlayacak diye umuyorum. Siz destek olmaya devam edin.

Geçmiş olsun öncelikle. Annem oldu anevrizma ve tümör ameliyatı. Hiç bir sıkıntı yaşamadık biz. Beyin ameliyat çok hassas bir ameliyat, ciddi olarak ekip işi gerektiriyor ve iyi ekip bulmak lazım. Umarım en kısa zamanda toplarlar hastanız.

Hastalığı duydum ama süreç hakkında çok fazla bilgim yok malesef .
Çok geçmiş olsun henüz çok yeni zamanla düzelir inşallah . Kaç yaslarında bu arada yası gençse daha çabuk toparlar .

Görümcem Epilepsi ameliyatı oldu. Sanırım 2. ayı ve aynı sorunları yaşadı, çok şükür bedensel olarak sıkıntı kalmadı.Ama hafıza ara ara hala gidip geliyor.Bunun içinde 6 ay ve ya 1 yıl zaman verdiler...Rabbim cümle hastalarımıza şifa versin,geçmiş olsun....

Teşekkür ederiz. Evet amcamı geçen sene baloncuk patladığı için kaybettik. Yaşı da 42ydi. Doktorlar iyiye gittiğini söylediler ama bilemedik bazen bilinçsiz gibi bazen çok iyi. İnşallah toparlayacak ...

Hbilgim yok üstte kalsın geçmiş olsun

Hastalığı duydum ama süreç hakkında çok fazla bilgim yok malesef .
Çok geçmiş olsun henüz çok yeni zamanla düzelir inşallah . Kaç yaslarında bu arada yası gençse daha çabuk toparlar .
Aminnn. Çok teşekkür ederiz.

Yaşı 44 daha genç. Doktorlar iyi diyorlar ama bugün çok korkuttu. Resmen saldırmış herkese bizde başka bişey mi var acaba dedik.

Oncelikle herkese geçmiş olsun. Bende de beyin anevrizmasi var ve acil ameliyat olmam gerekiyor ancak hastane ve doktor konusunda çok kararsizim. Tecrübe ve yorumlarınızı paylasirsaniz çok yardımcı olursunuz teşekkürler.

Allah vermesin akrabamda yada ailemde degil ama bir arkadasimin esi bu tarz bir ameliyat oldu doktor kalkamaz felcli kalacak artik tarzi birseyler soyledi ama arkadasim 1 sene bebek gibi bakti eliyle besledi ve doktor bile sok gecirdi adam suan tir soforu dusun okadar iyilesti Allah saglik versin ve sifa versin sizinkinede.

Geçmiş olsun. Annem de aynı durumu yaşadı. O çok şanslıydı fiziksel ve ruhsal bir hasar kalmadı. Ama kişiliği pek değişti. Daha bencil, daha rahat bir insana dönüştü.

O dönem hastanede annemin hastalığının aynısını yaşayanlar, annem kadar şanslı değildi. 20 yaşında bir genç kızın sağ tarafı kısmen felç olmuştu. Bir diğer kadında hafıza sorunları hasıl olmuştu. Hepsine aynı şeyleri söyledi doktorlar. Geçici bir durum, şayet geçmezse fizik tedavi ile iyileşir.

Maalesef beyinle ilgili hastalıklarda, birçok insanda agresif hareketler olabiliyor. Zamana bırakın, temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çektiği için gergindir. İyileşmeye başladığında düzelecektir.

Merhaba bende beyin ameliyatı oldum 2 kere.2.ameliyatımı yapan doktoru tavsiye ederim size.maslak acıbadem ilhan elmacı.alanında bir numara.aynı zamanda ibrahim tatlıses in ameliyatını yapan doktor.

Kaç cmdi anevrimasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…